Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Microsoft λέει τα κάλαντα στην Apple

Η Microsoft λέει τα κάλαντα στην Apple
ired.gr

Οι εργαζόμενοι του Microsoft Store λένε χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους εργαζόμενους του Apple Store στη Ν. Υόρκη.

Τι θα υπέθετε κάποιος αν έβλεπε τους εργαζόμενους του τοπικού Microsoft Store, να έρχονται αντιμέτωποι με τους ομολόγους τους υπαλλήλους του Apple Store της 5ης λεωφόρου, έξω από το διάσημο γυάλινο κυβικό κατάστημα της Apple; Ότι ξεκίνησε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Ότι θα έβλεπαν ομηρικές στιγμές επικής μάχης;

ired microsoft employees 01

Δείτε ακόμη: Η εμφάνιση-έκπληξη της Microsoft στο Apple event

Η σκηνή διαδραματίστηκε πράγματι και εμφανίζεται στη νέα χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Microsoft. Είναι μια καταπληκτική στιγμή με τους εργαζομένους των δύο μεγάλων ανταγωνιστών να έρχονται αντιμέτωποι, αλλά, αντί για καβγά τύπου «σαλούν στο Λούκι Λουκ», βλέπουμε αγκαλιές μεταξύ των εργαζομένων των δύο εταιριών καθώς μια παιδική χορωδία να τραγουδάει το «Let There Be Peace On Earth» (Ειρήνη ας έλθει στη Γη).

ired microsoft employees 02

Η διαφήμιση ξεκινάει με μια «στρατιά» από το προσωπικό της Microsoft να κατευθύνεται από το πρόσφατα εγκαινιασμένο μαγαζί τους στο Μανχάταν, με σκοπό να «φέρουν ένα χαρμόσυνο μήνυμα σε κάποιους παλιούς φίλους». Πριν το καταλάβουμε, βρίσκονται έξω από το πασίγνωστο γυάλινο Apple Store μαζί με ένα πλήθος περίεργων που ξεκάθαρα αναρωτιούνται τι θα επακολουθήσει. Άραγε θα γίνουν μάρτυρες της μεγαλύτερης πτώσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων εταιριών;

ired microsoft employees 03

Αμέσως μετά, βλέπουμε τους υπαλλήλους του Apple Store να ξεχύνονται όλοι μαζί έξω από το δικό τους κατάστημα, έτοιμοι για όλα. Όμως είναι η παιδική χορωδία με τις υπέροχες φωνές τους που κλέβει όλη την παράσταση και φαίνεται ότι τελικά, όλα θα καταλήξουν σε αίσιο τέλος. Η τελική ατάκα της διαφήμισης: “Spread harmony” (Διαδώστε την αρμονία).

Η Microsoft είχε πάρει άδεια από την Apple για το γύρισμα της διαφήμισης, αλλά το προσωπικό του γυάλινου Apple Store δεν είχε ιδέα για το όλο θέμα, όπως είπε η διευθύντρια διαφήμισης της Microsoft, Kathleen Hall.

ired microsoft employees 04

Από πού λοιπόν μας ήλθε όλη αυτή η «νέο-ανακαλυφθείσα» αγάπη; Τι έγινε με τις κλασικές διαφημίσεις όπου ο ένας αντίπαλος κοροϊδεύει τα προϊόντα του άλλου; Σίγουρα είναι η εποχή της αγάπης τα Χριστούγεννα - και άλλα ηθικοπλαστικά - αλλά δεν πας να πεις και τα κάλαντα στον αντίπαλο. Οπότε, η όλη κίνηση φάνηκε σαν μια μεγάλη έκπληξη τουλάχιστον σε κάποιους.

ired microsoft employees 05

Ίσως όλα οφείλονται στην επίδραση του Microsoft CEO, Satya Nadella, όπως περιγράφεται σε ένα άρθρο της Wall Street Journal, νωρίτερα φέτος, όπου τον περιγράφει σαν ένα άνθρωπο που «έχει μαγέψει τη Silicon Valley μέσω της προσωπικής τους ενεργητικής διπλωματικότητας» και «έχει σφυρηλατήσει μια νέα προθυμία να μαθαίνουμε και να συνεργαζόμαστε με τους ‘απέξω’».

ired microsoft employees 06

Η Kathleen Hall περιγράφει τη διαφήμιση σαν μια στιγμή όπου «θα βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας και θα πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο», ελπίζοντας αυτή η «διάδοση αρμονίας» να διαρκέσει αρκετά μέσα στο νέο έτος.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Δείτε ακόμη: Η Apple θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από την Microsoft

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status