Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάτη με υποτιθέμενο ιό αποκαλύπτει η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Απάτη με υποτιθέμενο ιό αποκαλύπτει η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
ired.gr

Προσοχή, αν σας έρθει αναδυόμενο παράθυρο που λέει ότι έχετε προσβληθεί από ιό, μην το πατήσετε!

Καινούργια απάτη ερευνά η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία στόχευε συγκεκριμένα κάτοχους συσκευών smartphone και tablet.

Οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι δημιούργησαν ένα αναδυόμενο παράθυρο (pop up window), το οποίο ενημέρωνε εσφαλμένα τον χρήστη ότι έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό. Πιο συγκεκριμένα έγραφε: από έλεγχο που διενεργήθηκε από πρόγραμμα antivirus, βρέθηκε ότι κατά τις τελευταίες 7 ημέρες, η συσκευή είναι μολυσμένη από ιούς και spyware.

ired security 01

Στη συνέχεια, του πρόσφεραν λύση μέσα από ένα link, να κατεβάσει ένα πρόγραμμα προστασίας (antivirus) το οποίο θα προστάτευε την συσκευή του από μελλοντικά malware που θα την πρόσβαλλαν.

Φυσικά, αυτή η παροχή υπηρεσίας δεν γινόταν δωρεάν, αφού ζητούσαν τον αριθμό του τηλεφώνου και μέσω αυτού χρέωναν τον χρήστη το ποσό των 24,60€ μηνιαίως!

Η χρέωση γινόταν μέσω μηνυμάτων από πενταψήφιους αριθμούς τύπου 54ΧΧΧ.

Το 2016 η Apple θα γίνει στόχος των hackers

Η πλοήγηση στο internet είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά των συσκευών smartphone και tablet, χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή. Πριν δώσετε οποιοδήποτε στοιχείο σας, όνομα, τηλέφωνο, αριθμό λογαριασμού τραπέζης, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο παραλήπτης τους είναι εγκεκριμένος.

Για αυτό τον λόγο προτείνουμε να κατεβάζετε προγράμματα σχεδόν αποκλειστικά από το App store ή από το Google play όταν είστε χρήστης iOS ή Android λειτουργικών αντίστοιχα.

ired security 02

Επίσης τα pop up windows δεν λένε πάντα την αλήθεια, για την ακρίβεια πολύ σπάνια το κάνουν!

Δεν έχετε κολλήσει ιό και δεν είστε ο χιλιοστός επισκέπτης της σελίδας οπότε δικαιούστε κάποιο δώρο ή χρηματικό ποσό. Μην δίνεται σημασία, απλά αγνοήστε τα και ποτέ μην δώσετε τα στοιχεία σας.

Συνήθως πίσω από τέτοια pop up κρύβονται επιτήδειοι οι οποίοι δεν έχουν καλούς σκοπούς, αλλά κάποια καλοστημένη απάτη για την οποία θα χρειαστούν κάποια προσωπικά σας δεδομένα για να την επιτύχουν.

Ομηρία τριών Ελληνικών Τραπεζών από τους χάκερ “Armada Collective”

Οι συγκεκριμένοι “κύριοι” πάντως δεν θα μας απασχολήσουν άλλο καθώς η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα για τη συγκεκριμένη διαδικτυακή απάτη.

από Karadryan

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status