Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 2016 η Apple θα γίνει στόχος των hackers

Το 2016 η Apple θα γίνει στόχος των hackers
ired.gr

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αυξάνουν τις επιθέσεις στις συσκευές της Apple.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ηλεκτρονικής ασφάλειας, της Symantec, το ποσοστό των επιθέσεων σε συσκευές iOS διπλασιάστηκε αυτό το έτος. Αύξηση έχει παρατηρηθεί και στις επιθέσεις σε Mac OS X.

Άλλη μία εταιρία του χώρου, η FireEye, προβλέπει ότι το 2016 θα δούμε άνοδο στα κακόβουλα προγράμματα που στοχοποιούν τα προϊόντα της Apple.

Τα προϊόντα της Apple είναι εξαιρετικά δημοφιλή, οπότε είναι λογικό να γίνουν δημοφιλείς και οι επιθέσεις σε αυτά από τους hackers.

 ired apple hackers 01

Ο συνολικός αριθμός των απειλών προς τις συσκευές της Apple παραμένει εξαιρετικά χαμηλός σε σύγκριση με τον αριθμό των απειλών που υπάρχουν για Windows και Android συστήματα.

Ο αριθμός των υπολογιστών Mac OS X που μολύνθηκαν τους 9 πρώτους μήνες του 2015 ήταν 7 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό για όλο το 2014.

Δείτε ακόμη: Νέο iOS malware: YiSpecter

Η αύξηση αυτή ευθύνεται κυρίως σε προγράμματα greyware, αυτά δεν είναι κακόβουλα προγράμματα (malware), αλλά είναι ενοχλητικά προγράμματα για τους χρήστες. Εμφανίζουν ανεπιθύμητες διαφημίσεις στους χρήστες και παρακολουθούν τις συνήθειές τους στο web-browsing.

 ired apple hackers 02

H Symantec βρήκε 7 νέες απειλές που στοχοποιούν το σύστημα iOS, με τις συσκευές που έχουν jailbreak να είναι σημαντικά πιο ευάλωτες.

Οι hackers έχουν ξεκινήσει να ενδιαφέρονται περισσότερο για επιθέσεις σε επιχειρήσεις, όπου οι υπολογιστές της Apple τώρα είναι πιο διαδεδομένοι.

Η Butterfly, μία ομάδα εταιρικών υποκλοπών, το 2015 έχει φτιάξει μία σειρά από εργαλεία για επιθέσεις σε εταιρίες που προσβάλουν υπολογιστές Windows και Mac.

Το κλειστό σύστημα της Apple

 ired apple hackers 03

Πάντα η Apple ήταν πιο ασφαλής από το Android, γιατί διατηρεί μία κλειστή κοινότητα για την δημιουργία των εφαρμογών, αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει.

Διαβάστε: Νέα έρευνα υποστηρίζει πως το Android είναι πιο ασφαλές από το iOS

Μπορεί το 96% των κακόβουλων εφαρμογών να στοχεύουν συσκευές Android, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Οι hackers βρίσκουν τρόπους να ξεπεράσουν το τοίχος προστασίας του App Store και το 2016 θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους.

Δείτε ακόμη: Σοβαρό κενό ασφαλείας στο App Store!

Η FireEye ήταν η εταιρία που ανακάλυψε το XcodeGhost, iOS malware, το οποίο η Apple φρόντισε να απομακρύνει άμεσα από το App Store. Παρόλα αυτά το malware είχε καταφέρει να εισχωρήσει στο δίκτυο τουλάχιστον 210 επιχειρήσεων.

Αυτή ήταν η πρώτη μαζική επίθεση στο App Store της Apple.

 ired apple hackers 04

Οι hackers φαίνονται ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την υπηρεσία Apple Pay. Όπου υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές, υπάρχει επιβράβευση για τον “χρόνο και τον κόπο” του hacker.

Το Apple Pay δεν έχει δεχτεί κάποια επίθεση, παραμένει ασφαλές. Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, όταν η υπηρεσία της Apple γίνει ακόμη πιο δημοφιλής.

από jericho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status