Inbox by Gmail, η νέα υπηρεσία email

Inbox by Gmail, η νέα υπηρεσία email
ired.gr

To Inbox by Gmail είναι η ιδέα της Google για μια υπηρεσία email νέας γενιάς που γίνεται πραγματικότητα.

Κάτι πολύ ενδιαφέρον συμβαίνει στο Gmail. Η Google έχει ξεκινήσει να ενημερώνει τους χρήστες για το πειραματικό «Inbox by Gmail», μια υπηρεσία που θα αντικαταστήσει το Gmail. To pop-up εμφανίζεται όταν οι χρήστες κάνουν login στα εισερχόμενά τους, ενημερώνοντάς τους ότι υπάρχει ένα update που θα τους ανακατευθύνει αλλού. Με απλά URL λόγια, αυτό σημαίνει ότι η αυτόνομη διεύθυνση inbox.google.com για αυτή τη beta υπηρεσία εξαφανίζεται και στη θέση του εμφανίζεται το gmail.com.

ired gmail inbox 01

Τα καλά νέα είναι ότι όποιος δεν θέλει το Inbox να αντικαταστήσει τα Εισερχόμενα του Gmail έχει τη δυνατότητα να πατήσει «Turn OFF». Αυτό που είναι σαφές είναι ότι, πρώτον μετά από 14 μήνες δοκιμών, η Google πιστεύει ότι το Inbox είναι έτοιμο για επίσημη εμφάνιση και δεύτερον η επανατοποθέτηση πάνω από το url του gmail.com σημαίνει ότι το βλέπει σαν υποκατάστατο και όχι σαν ξεχωριστή υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: «Αναίρεση αποστολής email»

Η κοινοποίηση για το Inbox έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες σε ένα μικρό αριθμό χρηστών. Προφανώς η ανταπόκριση ήταν αρκετά θετική ώστε να επεκταθεί σήμερα και σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Θα είναι άραγε αυτό το τέλος του Gmail;

Μάλλον η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Η Google θέλει να αλλάξει την 11χρονη υπηρεσία που έχει συγκεντρώσει πάνω από 900 εκατομμύρια χρήστες, ενώ το Inbox θα προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα έξυπνων χαρακτηριστικών όπως αυτόματη αναγνώριση εικόνων, υπενθυμίσεις, εισιτήρια κ.α. Μάλιστα στο Inbox, ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει μια κλειστή ομάδα επαφών, η οποία θα έχει κάποιο κοινό στοιχείο, όπως π.χ. εργασία, οικογένεια ή κάποια δραστηριότητα. Επίσης, θα μπορεί να ομαδοποιεί μηνύματα που αφορούν κάποιο συγκεκριμένο θέμα όπως τα οικονομικά και να συγκεντρώνει τις εκκρεμότητες στην κορυφή των εισερχόμενων μηνυμάτων.

ired gmail inbox 02

Πάντως, η μετάβαση δεν είναι υποχρεωτική και η επιλογή να πατήσεις το Turn Off το αποδεικνύει περίτρανα. Η Google είχε «καεί» στον τομέα αυτό και στο παρελθόν, όταν δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον αρχικό ενθουσιασμό για τη ριζοσπαστική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Wave.

ired gmail inbox 03

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα promo video για το Inbox με ελληνικούς υπότιτλους

Αν πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση https://inbox.google.com μπορείτε να δείτε το δικό σας Gmail σε μορφή Inbox και να αποφασίσετε αν σας αρέσει.

Φυσικά υπάρχει και αντίστοιχο app, για iOS εδώ και για Android εδώ.

Διαβάστε επίσης: «Κυκλοφόρησε η έκδοση του Google Calendar για το iPhone»

Από mirelen.