Συμβουλές και κόλπα στην εφαρμογή Mail, μόνο για προχωρημένους χρήστες iPhone/iPad

Συμβουλές και κόλπα στην εφαρμογή Mail, μόνο για προχωρημένους χρήστες iPhone/iPad
ired.gr

Εάν ανήκετε στους ανήσυχους χρήστες μπορείτε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας για την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail, με τις οδηγίες μας.

Με τις βελτιώσεις που έγιναν στην εφαρμογή Mail στη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πολλές περισσότερες ενέργειες απευθείας από την iOS συσκευή σας, και με περισσότερο στιλ. Για παράδειγμα με το χαρακτηριστικό της σήμανσης, είστε σε θέση να προσθέσετε σχέδια, υπογραφές ή και σχόλια στα επισυναπτόμενα έγγραφα και στις φωτογραφίες σας.

Πολύ εύκολα, έγγραφα που έχετε στην υπηρεσία iCloud Drive, επισυνάπτονται στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Στις αλλαγές, θα πρέπει να συμπεριλάβετε και τις νέες επιλογές αναζήτησης οι οποίες πραγματικά βοηθούν να εντοπίσετε μηνύματα που αναζητείτε με βάση το θέμα, τον αποστολέα, παραλήπτη ή διάφορους συνδυασμούς αυτών.

Μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως στη συσκευή iPad προσφέρονται νέοι τρόποι πολυδιεργασίας, όπως: Slide Over, Spilt View, και picture-in-picture.

Οι νέες δυνατότητες QuickType, διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την επιλογή και μορφοποίηση εγγράφων - κειμένων, επιτρέποντας τη χρήση συντομεύσεων, πολύ πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης: Timehop: μια χρονοκάψουλα μόνο για εσάς!

Είναι αλήθεια πως η Apple δεν έδωσε πολλές και σημαντικές αλλαγές στην τελευταία της αναβάθμιση iOS 9, αλλά οι αλλαγές αυτές είναι σίγουρο πως θα εξοικονομήσουν χρόνο και θα προσφέρουν καλύτερη διαχείριση των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Συγκεντρώσαμε ορισμένες συμβουλές και κόλπα τα οποία μπορείτε να τα αναζητήσετε και να κάνουμε τη ζωή σας και τη συνύπαρξη με την iOS συσκευή σας, ακόμη λίγο πιο εύκολη.

Για να δούμε τι θα δούμε:

Advanced Mail Tips - Συνημμένα αρχεία

Η πρώτη σημαντική αλλαγή που εισήχθη με την αναβάθμιση iOS 9, ήταν η νέα εφαρμογή iCloud Drive, η οποία σας επιτρέπει να οργανώσετε και να διαχειριστείτε αρχεία αποθηκευμένα online στον προσωπικό χώρο των 5GB της υπηρεσίας iCloud. Τα μηνύματά σας έχουν την ικανότητα σύνδεσης, παρέχοντάς σας έναν εύκολο τρόπο προσθήκης συνημμένων αρχείων στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας.

Κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος: Πατήστε παρατεταμένα στην οθόνη της συσκευής σας για να αποκαλύψετε το μενού επιπρόσθετων επιλογών. Η οθόνη ενός iPhone δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ώστε να είναι διαθέσιμες όλες οι επιλογές, για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να αγγίζετε το μικρό βέλος για να μετακινηθείτε μέσα σε αυτές. Εναλλακτικά μπορείτε να στρέψετε τη συσκευή σας iPhone σε θέση Landscape (τοπίου), όπως σας δείχνουμε στο στιγμιότυπο.

ired advanced mail tips 01

Συγχρόνως με την υπάρχουσα επιλογή προσθήκης φωτογραφίας ή video θα εμφανιστεί και το νέο εικονικό πλήκτρο "Προσθήκης συνημμένου". Αγγίζοντας το πλήκτρο θα ανοίξει η εφαρμογή iCloud Drive, από την οποία μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο που επιθυμείτε να προσθέσετε στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μόλις επιστρέψετε στο μήνυμά σας, το αρχείο θα έχει προστεθεί, έτοιμο για να το αποστείλετε, μόλις ολοκληρώσετε τη σύνθεση του μηνύματος.

Διαβάστε επίσης: Ημερολόγια: Ένας πλήρης οδηγός χρήσης στο λειτουργικό iOS 9

Advanced Mail Tips - Συνημμένα αρχεία (συνέχεια)

Μπορείτε να ακολουθήσετε και άλλη οδό προκειμένου να κάνετε επισύναψη αρχείου. Ανοίξτε πρώτα την εφαρμογή, iCloud Drive και στη συνέχεια αγγίξτε παρατεταμένα το αρχείο που επιθυμείτε να προσθέσετε. Στο αναδυόμενο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί, επιλέξτε "Περισσότερα" > και "Κοινή χρήση αρχείου".

ired advanced mail tips 02

Οι επιλογές που έχετε εδώ είναι πάρα πολλές, αγγίζοντας το εικονίδιο Mail, θα δημιουργηθεί ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με το επισυναπτόμενο αρχείο που επιλέξατε, περιμένοντάς σας υπομονετικά να τα συνθέσετε όπως επιθυμείτε.

Advanced Mail Tips - Αναζήτηση Μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Πολύ εύκολα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες αποθηκευμένες στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας. Στη πραγματικότητα δεν θα χρειαστεί καν να ανοίξετε την εφαρμογή, για να εκτελέσετε μια αναζήτηση στα μηνύματά σας. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης, στην κύρια οθόνη της συσκευής σας.

ired advanced mail tips 03

Αγγίξτε την οθόνη και σύρετέ τη προς τα κάτω ή με φορά από αριστερά προς τα δεξιά κατά μήκος της οθόνης για να εμφανιστεί η αναζήτηση και στη συνέχεια πληκτρολογήστε μία ή περισσότερες λέξεις που επιθυμείτε να αναζητήσετε. Η αναζήτηση θα επιστρέψει όλα τα δεδομένα τα οποία είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας iPhone ή iPad, συμπεριλαμβανομένων και των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που ταιριάζουν με τις λέξεις κλειδιά, ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά.

Διαβάστε επίσης: Διαγράψτε αναζητήσεις και ιστορικό από το πρόγραμμα περιήγησης Safari από το iPhone

Advanced Mail Tips - Κάνετε αναζήτηση με την εικονική βοηθό Siri

Αναζήτηση μπορείτε να κάνετε εκμεταλλευόμενοι την εικονική βοηθό Siri. Εάν ζητήσετε να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές για παράδειγμα με την Apple, ενδεχομένως να σας επιστρέψει ως αποτέλεσμα τη διεύθυνση της εταιρείας.

ired advanced mail tips 04

Εάν όμως στην αναζήτησή σας είστε συγκεκριμένοι - για παράδειγμα “Μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που έχουν προέλθει από την Apple”, τότε στα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα την εταιρία Apple. Μία ακόμη λειτουργία που προσφέρει η εικονική βοηθός, είναι η δυνατότητα προσωρινής διακοπής της σύνθεσης ενός μηνύματος, και ο ορισμός υπενθύμισης για να το τελειώσετε κάποια στιγμή αργότερα.

Advanced Mail Tips - Mail και Πολυ-διεργασίες

Είναι πολύ σημαντική βελτίωση στη νέα αναβάθμιση που θα αναπτύξουμε στη συνέχεια, αλλά αφορά μόνο τις πιο πρόσφατες εκδόσεις iPad. Οι νέες δυνατότητες πολύ-διεργασιών στο λειτουργικό iOS 9, σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε ταυτόχρονα δύο εφαρμογές στην οθόνη της συσκευής σας, iPad.

H λειτουργία Slide Over θέασης, επιτρέπει σε συσκευές iPad Air ή νεότερες ή iPad mini 2 ή νεότερες, να προβάλλετε μία δεύτερη εφαρμογή σε μία δεξιά πλευρική στήλη.

Εάν για παράδειγμα συνθέτετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να ανοίξετε τους χάρτες στη στήλη αυτή, για να ελέγξετε μία διεύθυνση ή περιηγηθείτε στην εφαρμογή Safari, για αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο.

ired advanced mail tips 05

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλευρική στήλη για την εφαρμογή Mail και τον έλεγχο των εισερχόμενων, και να προβάλλετε στο μεγαλύτερο μέρος της, ένα video ή να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο. Η δυνατότητα Split view, ώστε η οθόνη να διαιρεθεί εξίσου στις δύο εφαρμογές, είναι προνόμιο μόνο της έκδοσης iPad Air 2 και της νέας επαγγελματικής συσκευής iPad Pro.

Διαβάστε επίσης: Πως να θέσετε τη συσκευή σας iPhone σε DFU Mode στο λειτουργικό iOS 9

Advanced Mail Tips - Επισήμανση ως μη αναγνωσμένο

ired advanced mail tips 06

Υπάρχουν πολλές επιλογές διαχείρισης των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με μία μόνο χειρονομία των δαχτύλων σας. Η επισήμανση ενός μηνύματος ως μη αναγνωσμένου, προκειμένου να επανέλθετε στο συγκεκριμένο μήνυμα αργότερα, γίνεται εάν σύρετε το δάχτυλό σας από αριστερά προς τα δεξιά πάνω στο μήνυμα. Με την ενέργεια αυτή το μήνυμά σας θα εμφανιστεί ως “Αδιάβαστο".

Advanced Mail Tips - Διαγραφή

ired advanced mail tips 07

Εάν εναλλακτικά σύρετε προς τα αριστερά τον τίτλο ενός μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στα εισερχόμενα της εφαρμογής Mail, θα εμφανιστούν μια σειρά από επιλογές. Επισημάνετε ένα μήνυμα ως σημαντικό με σημαία, ώστε εύκολα να το διακρίνετε όταν το αναζητήσετε ξανά, ή αγγίξτε το εικονίδιο "Κάδος", για πλήρη διαγραφή. Εάν επιθυμείτε τη γρήγορη διαγραφή ενός μηνύματος σύρετε τον τίτλο του μηνύματος εκτός οθόνης.

Advanced Mail Tips - Mail Επιλογές

Το σύστημα ειδοποιήσεων από το λειτουργικό iOS 8 ή τις νεότερες εκδόσεις λειτουργικού, έχει βελτιωθεί, ενσωματώνοντας ένα χαρακτηριστικό, το οποίο ονομάζεται "Διαδραστική γνωστοποίηση". Αν λάβετε μία γνωστοποίηση για εισερχόμενο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο επάνω μέρος της οθόνης ενώ βρίσκεστε στο περιβάλλον μιας οποιαδήποτε εφαρμογής, μπορείτε να απαντήσετε άμεσα, σύροντας τη γνωστοποίηση προς τα κάτω με το δάχτυλό σας.

ired advanced mail tips 08

Στη συνέχεια σας δίνονται επιλογές διαχείρισης όπως Άρνησης/Αποδοχής, πλήκτρο για εισαγωγή γεγονότος στο ημερολόγιο κι ένα πλαίσιο κειμένου με σκοπό την γρήγορη πληκτρολόγηση απάντησης, στο μήνυμα.

Διαβάστε επίσης: Σώστε ιστοσελίδες στο iBooks για ανάγνωση αργότερα

Advanced Mail Tips - Προσαρμογή χειρονομιών

ired advanced mail tips 09

Τις παραπάνω χειρονομίες το λειτουργικό iOS 9, σας παρέχει τη δυνατότητα να τις προσαρμόσετε όπως εσείς το επιθυμείτε. Ακολουθήστε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Mail, Επαφές, Ημερολόγια και στις Ρυθμίσεις Mail, αγγίξτε την επιλογή "Επιλογές Σάρωσης". Στη επόμενη οθόνη, μπορείτε να τροποποιήσετε τις χειρονομίες - για παράδειγμα αν είστε αριστερόχειρας, όπως ο υποφαινόμενος - ή για να σύρετε αντίθετα για την αποκάλυψη πρόσθετων ενεργειών.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »