Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να μετατρέψετε τα γραπτά SMS σε μηνύματα ήχου.

Πώς να μετατρέψετε τα γραπτά SMS σε μηνύματα ήχου.
ired.gr

Γιατί να διαβάζετε τα μηνύματά σας ενώ μπορείτε να τα ακούτε

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει τρόπος να «ακούσετε» ένα εισερχόμενο μήνυμα SMS; Για να το θέσουμε διαφορετικά, γίνεται να μετατρέψετε ένα γραπτό μήνυμα σε μήνυμα ήχου; Αν έχετε iPhone και το τελευταίο λειτουργικό iOS μπορείτε.

Μέσω της προσβασιμότητας

Για να ενεργοποιήσετε την εκφώνηση, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε την Εκφώνηση επιλογής. Μετά ρυθμίστε την ταχύτητα της εκφώνησης γιατί η default είναι υπερβολικά γρήγορη.

Επιστρέψτε στα μηνύματα και επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να ακούσετε, σαν να θέλατε να το αντιγράψετε. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε εκφώνηση. Μπορείτε να πατήσετε παύση όποτε θέλετε για να σταματήσετε την εκφώνηση.

ired listen text messages 01

Με βοήθεια από τη Siri

Αν η Siri μιλούσε ελληνικά, η συγκεκριμένη λύση θα βόλευε πολύ! Αρκεί να της πούμε, Siri, read my latest messages ή read me a message from {όνομα επαφής} και η Siri θα διαβάσει τα μηνύματα και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να απαντήσετε σε κάποιο από αυτά, με υπαγόρευση.

Διαβάστε επίσης: «6 λόγοι που μας κάνουν να μισούμε τη Siri»

Όμως επειδή η Siri δεν καταλαβαίνει πολλές φορές τι ακριβώς της λέμε ή δεν διαβάζει σωστά τα ελληνικά, η εκφώνηση των μηνυμάτων είναι μια αποτυχία. Αν έχετε επαφές ή μηνύματα γραμμένα στα αγγλικά, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα επιτυχημένο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα emails σας.

ired listen text messages 02

Διαβάστε επίσης: «Σύντομος οδηγός iPhone – Προσβασιμότητα»

Μέσω Voice Over

Ενεργοποιώντας τη λειτουργία Voice Over, θα μπορούσατε να ακούσετε επίσης τα μηνύματα και τα emails σας, ακόμη και ένα άρθρο που σας φάνηκε ενδιαφέρον αλλά δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε γιατί οδηγείτε. Το Voice Over βρίσκεται και αυτό στο μενού της Προσβασιμότητας, όμως αν θέλετε να το απενεργοποιήσετε, διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του ired «Απενεργοποίηση Voice Over – Όταν το iPhone μιλάει ασταμάτητα»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status