Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Android: 5 μυστικά που θα κάνουν το smartphone σας ακόμη καλύτερο

Android: 5 μυστικά που θα κάνουν το smartphone σας ακόμη καλύτερο
ired.gr

Πέντε κρυμμένες ρυθμίσεις που θα κάνουν το Android κινητό σας ακόμη πιο φοβερό.

Έχετε ένα ωραίο Android κινητό. Σας αρέσει, είναι καλό, αλλά θέλετε το κάτι παραπάνω. Πώς θα σας φαινόταν αν σας αποκαλύπταμε πέντε μυστικά που κρύβονται στις σκιές του Android; Με τη χρήση τους, θα ανεβάσετε την εμπειρία χρήσης του Android smartphone σας ένα σκαλί πιο πάνω τουλάχιστον.

ired android better 01

Δείτε ακόμη: 7 κόλπα για Android

1. Άμεση μεγέθυνση

Γνωρίζατε ότι το Android κινητό σας έχει ενσωματωμένο ένα μεγεθυντικό φακό; Αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο εκεί που το κείμενο είναι μικρό και δυσανάγνωστο, αλλά και σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν καν το ζουμ - όπως το Instagram.

Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας (Accessibility settings) για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μεγιστοποίησης και μετά, με τριπλό πάτημα (tap) σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης θα δείτε να μεγεθύνεται η οθόνη γύρω από αυτό. Μπορείτε επίσης να κάνετε επιπλέον μεγέθυνση με το γνωστό «τσίμπημα» (pinch) και μετά, με τριπλό πάτημα, να επιστρέψετε στην κανονική κατάσταση.

ired android better 02

2. Easter Egg

Σημείωση: Με τον όρο Easter Egg ορίζουμε - στο χώρο των υπολογιστών - κάποια κρυμμένη δυνατότητα ή παιχνίδι που έχουν κρύψει οι προγραμματιστές μιας εφαρμογής και την αποκαλύπτουμε με κάποιο κρυμμένο συνδυασμό πλήκτρων ή ενεργειών, σαν να είναι ένα «δωράκι».

Θέλετε να εκπλαγείτε ευχάριστα από το Android smartphone σας ή να εκπλήξετε κάποιο φίλο σας που έχει Android; Παίξτε το Lollipop Easter Egg game στο κινητό σας ή «βρείτε» το στο κινητό του φίλου σας χωρίς να το έχει εγκαταστήσει.

Η Google το έχει κρύψει στις τελευταίες εκδόσεις του Android και το βρίσκετε αν πάτε στις Ρυθμίσεις > Πληροφορίες γι’ αυτή τη συσκευή (Settings > About phone) και μετά πατήστε επανειλημμένως στο Android version.

Θα δείτε να εμφανίζεται η έκδοση του Android που έχετε, και μετά, αν πατήσετε πάνω της επανειλημμένως (στα Lollipop ή Marshmallow) θα δείτε να εμφανίζεται το παιχνίδι.

ired android better 03

Δείτε ακόμη: 10 πολύ ωραία κόλπα για Android

3. Ταχύτερα animations

Αυτό είναι το πρώτο που χρειάζεται να κάνετε με κάθε νέα συσκευή Android. Η απενεργοποίηση κάποιων εφέ κάνει τη συσκευή σας αισθητά ταχύτερη. Αυτό, στην ουσία, είναι ένα οπτικό τρικ. Τα animations και τα εφέ μετάβασης, δεν επιβραδύνουν πραγματικά το κινητό σας, απλά δίνουν αυτή την εντύπωση.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Πληροφορίες γι’ αυτή τη συσκευή (Settings > About phone) πατήστε το μέχρι να δείτε μια ειδοποίηση ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα Developer options. Πηγαίνετε ένα βήμα πίσω και επιλέξτε το Developer options και μετά κυλήστε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τα Window animation scale και Transition animation scale και θέστε και τα δύο σε off. Αν θέλετε να μάθετε τι κάνουν θέστε και τα δύο στην τιμή 10. Θα δείτε την επενέργεια που έχουν στις μεταβάσεις που θα γίνουν πολύ αργές.

ired android better 04

4. System UI Tuner (μόνο στο Marshmallow)

Το νέο Android 6 Marshmallow έχει ένα νέο κρυμμένο μενού που ονομάζεται System UI Tuner. Είναι ένα μενού ρύθμισης του interface του συστήματος που η Google έχει κρύψει και που μπορείτε να αποκαλύψετε αν ξέρετε πώς.

Χρησιμοποιείστε δύο δάχτυλα για να πάτε προς τα κάτω στην περιοχή των ειδοποιήσεων (notification shade) που είναι πιο σκούρα, και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο των ρυθμίσεων (μοιάζει με ένα γρανάζι). Θα αρχίσει να περιστρέφεται και θα σας μεταφέρει στο μενού των ρυθμίσεων, που τώρα θα έχει ένα νέο μενού, το System UI Tuner.

Πηγαίνετε λοιπόν στο Settings > System UI Tuner και προσθέστε ό,τι σας αρέσει από δυνατότητες όπως: να προσθέσετε ένα αριθμό με ποσοστό για τη χρήση της μπαταρίας δίπλα στο εικονίδιό της, να επιλέξετε ποια εικονίδια θα εμφανίζονται στη status bar, ή να ρυθμίσετε και να αλλάξετε εντελώς το μενού Quick Settings.

ired android better 05

Δείτε ακόμη: Ξεκλειδώστε οποιαδήποτε Android συσκευή

5. Η πύλη για τις στατιστικές για τεχνοφρικιά

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κρυφών κωδικών του Android για μια ολόκληρη γκάμα διαφορετικών λειτουργιών, αλλά ένα από τα πιο χρήσιμα, είναι η πρόσβαση σε κάποιες στατιστικές (για προχωρημένους) για τη συσκευή σας. Απλά ανοίξτε το τηλέφωνο (στα πλήκτρα κλήσης) και πατήστε το συνδυασμό: *#*#4636#*#*

Θα δείτε πληροφορίες (που διαφέρουν) ανάλογα με την έκδοση του Android που έχετε, όμως θα δείτε κάποιες λεπτομέρειες που είναι κοινές για όλους, όπως τον αριθμό ΙΜΕΙ, την ισχύ του σήματος, πληροφορίες δικτύου, χρήση εφαρμογών και πληροφορίες Wi-Fi. Αν έχετε το Lollipop, θα δείτε επίσης στατιστικές για τη χρήση της μπαταρίας (που στο Marshmallow είναι πια στο προσκήνιο και όχι κρυφές). Αν θέλετε περισσότερους κωδικούς, δείτε εδώ: (https://www.androidpit.com/secret-codes-for-android).

ired android better 06

Δείτε ακόμη: 7 τρόποι να ξεκλειδώσετε την Android συσκευή σας

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status