Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Cortana έρχεται στο iOS

Η Cortana έρχεται στο iOS
ired.gr

Η Microsoft δημοσίευσε μια έρευνα σε ένα φόρουμ (online) όπου αυτοί που ενδιαφέρονταν να δοκιμάσουν την εφαρμογή μπορούσαν να υπογράψουν.

Αν, για κάποιο λόγο βαρεθήκατε τη Siri, την ψηφιακή βοηθό του iOS, που είναι κάπως απόμακρη και θέλετε να την αντικαταστήσετε με κάτι ποιο προσωπικό, μάθετε ότι η Microsoft πέρασε σε στάδιο beta την Cortana για το iOS. Ενώ η έκδοση για Android υπάρχει ήδη εδώ και τρεις μήνες, κάλλιο αργά παρά ποτέ - που λένε. Συγγνώμη Siri.

Τη βδομάδα που μας πέρασε, μια χούφτα δοκιμαστές που είχαν υπογράψει για να δοκιμάσουν την εφαρμογή, ειδοποιήθηκαν μέσω email ότι μπορούσαν να κατεβάσουν την έκδοση beta της Cortana στο iOS. Η ψηφιακή βοηθός κανονίζει τα προγράμματά μας, τις υπενθυμίσεις μας και κάθε τι σημαντικό. Μπορεί να μας βρει πτήσεις, τιμές στο χρηματιστήριο, αθλητικά σκορ, πακέτα σε εταιρίες μεταφορών και πολλά άλλα. Ο σκοπός είναι όλα αυτά να συνεργάζονται αρμονικά και να δεχόμαστε τις απαραίτητες πληροφορίες βασισμένες στο πού βρισκόμαστε και τι νομίζει ότι κάνουμε εκεί. Μπορούμε επίσης να στείλουμε μηνύματα ή email, να λάβουμε οδηγίες κατεύθυνσης, να παρακολουθούμε αυτά που μας ενδιαφέρουν, να εκκινούμε εφαρμογές και άλλα παρόμοια, όπως λέει η περιγραφή του προγράμματος.

Δείτε ακόμη: Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, στο iOS-Android ()

Η Microsoft δημοσίευσε μια έρευνα σε ένα φόρουμ (online) όπου αυτοί που ενδιαφέρονταν να δοκιμάσουν την εφαρμογή μπορούσαν να υπογράψουν. Η έρευνα ρωτούσε τι συσκευές είχαν οι ενδιαφερόμενοι και αν χρησιμοποιούσαν την Cortana σε PC με Windows 10. Φαινόταν πως η Mi-crosoft ενδιαφερόταν για άτομα με συσκευές που θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τις λειτουργίες της Cortana σε διάφορες πλατφόρμες και να κάνουν συγκρίσεις. Συνυπολογίζοντας ότι η διαπλατφορμική λειτουργία είναι ένα από τα μεγάλα ατού της βοηθού της Microsoft σε σχέση με τις αντίστοιχες των Apple και Google, είναι κατανοητό το ότι θέλει να εστιαστεί σε αυτό ακριβώς τον τομέα.

cortana on ios 01

Ένα τέτοιο παράδειγμα της διαπλατφορμικής λειτουργίας της Cortana, είναι η δυνατότητά της να συγχρονίζει τα ραντεβού μας ανάμεσα σε όλες τις συσκευές μας. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι καθόμαστε στον υπολογιστή μας και εργαζόμαστε και το τηλέφωνό μας δεν είναι κοντά μας (ή βαριόμαστε να το χρησιμοποιήσουμε εκείνη τη στιγμή). Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την Cortana, ώστε να μας υπενθυμίσει κάποιο ραντεβού ή άλλη εργασία που έχουμε σημειωμένη στο τηλέφωνό μας, μέσω του υπολογιστή. Ή μπορούμε να της πούμε να μας υπενθυμίσει μια δουλειά στον υπολογιστή και μετά εκείνη να μας την εμφανίσει στο κινητό ενώ είμαστε στο δρόμο.

Όπως ξέρουμε, η Cortana ξεκίνησε την καριέρα της σαν ψηφιακή σύμβουλος του πολεμιστή Master Chief στο πασίγνωστο παιχνίδι Halo της Microsoft για το XBOX. Η έννοια που έχει, είναι μια περισσότερο προσωπική βοηθός και με μεγαλύτερες δυνατότητες συμβουλευτικής, από ότι η αντίστοιχη της Apple. Όλα τελικά συγκεράζονται στο πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι ψηφιακές βοηθοί στο να κατανοούν και να παρέχουν συμβουλές και πληροφορίες που να σχετίζονται με τις ανάγκες μας.

Η έκδοση beta είναι διαθέσιμη μόνο σε αυτούς τους λίγους που επιλέχθηκαν από τη Microsoft, μέσω της πλατφόρμας TestFlight της Apple. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των πιθανών δοκιμαστών, είναι 2000 ανά εφαρμογή τουλάχιστον για την ώρα.

Εμείς περιμένουμε με αγωνία τα νεότερα, καθώς και την τελική έκδοση της Cortana για το iOS. Ίσως η Microsoft μας τη φυλάει για χριστουγεννιάτικο δώρο.

cortana on ios 02

Δείτε ακόμη: Οι ψηφιακοί βοηθοί μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status