Dark Mode: Μια μυστηριώδης εμφάνιση για τον υπολογιστή σας Mac

Dark Mode: Μια μυστηριώδης εμφάνιση για τον υπολογιστή σας Mac
ired.gr

Μια μυστήρια εμφάνιση αποκτά ο υπολογιστής σας Mac, με την λειτουργία Dark Mode

H ενεργοποίηση της εμφάνισης Dark Mode σε έναν υπολογιστή Mac, είναι μία μικρο-ρύθμιση η οποία θα επιτρέψει στη γραμμή μενού, τα υπομενού αλλά και το Dock του υπολογιστή, να λάβουν στο φόντο μία σκούρα απόχρωση με λευκό κείμενο, φέρνοντας στο προσκήνιο τα εικονίδια εφαρμογών.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς το contrast είναι πιο έντονο στη γραμμή μενού αλλά και στο dock, συλλαμβάνοντας την προσοχή σας. Σίγουρα η λειτουργία Dark mode δεν απευθύνεται σε όλους τους χρήστες, αλλά σε όσους λατρεύουν την έντονη εμφάνιση του υπολογιστή τους κι επιθυμούν να διαφέρουν από τους υπόλοιπους Mac υπολογιστές.

Διαβάστε επίσης: Πως να θέσετε τη συσκευή σας iPhone σε DFU Mode στο λειτουργικό iOS 9

Η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της λειτουργίας Dark Mode, είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία στο λογισμικό OS X και το μόνο που κάνει είναι να επηρεάζει την εμφάνιση των μενού, τα στοιχεία των μενού, καθώς και τα αναδυόμενα πλαίσια, μη εξαιρώντας και την λειτουργία αναζήτησης Spotlight στους υπολογιστές Mac.

Ενεργοποίηση λειτουργίας Dark Mode στη γραμμή μενού και στο Dock του υπολογιστή σας

  • Ανοίξτε τις “Προτιμήσεις συστήματος” από το λογότυπο Apple και κατευθυνθείτε στην ενότητα "Γενικά".
  • Κοντά στην κορυφή της ενότητας προτιμήσεων τικάρετε το πλαίσιο επιλογής "Χρήση σκούρας γραμμής μενού και Dock" για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Dark Mode.
  • Η αλλαγή στην εμφάνιση των μενού και του Dock θα είναι άμεση.

ired mac dark mode 01

Αγγίζοντας ένα στοιχείο από τη γραμμή μενού και αποκαλύπτοντας της επιλογές του, το φόντο (background) του πλαισίου πλέον θα εμφανίζεται σε σκούρα απόχρωση.

Το Dock στο κάτω μέρος της οθόνης του υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί με μία διαφανή σκούρα απόχρωση, αντί για το έως τώρα ημιδιαφανές γκρι φόντο.

Ορισμένοι χρήστες, ενδεχομένως να αισθανθούν πως το κείμενο δεν είναι ευανάγνωστο και να θέλουν να επιστρέψουν στην αρχική κατάσταση. Μπορούν όμως να ρυθμίσουν την αντίθεση μέσα από το μενού “Προσβασιμότητα”.

Διαβάστε επίσης: Σώστε ιστοσελίδες στο iBooks για ανάγνωση αργότερα

Απενεργοποίηση Dark Mode (προεπιλεγμένη εμφάνιση)

  • Επιστρέψτε στην ενότητα "προτιμήσεις" από το αρχικό μενού της Apple  και ανοίξτε την ενότητα "Γενικά".
  • Καταργήστε την επιλογή στο πλαίσιο επιλογής για "Χρήση σκούρας γραμμής μενού και Dock" για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Dark Mode και να χρησιμοποιήσετε την φωτεινή μορφή.

Η ενέργεια αυτή θα επιστρέψει τη λειτουργία στην προεπιλεγμένη της μορφή στο λογισμικό OS X και η αλλαγή θα είναι ορατή άμεσα, τόσο στη γραμμή μενού όσο και στα αναπτυσσόμενα παράθυρα. Παρότι θεωρούμε πως οι περισσότεροι χρήστες αποφασίζουν ή τη μία ή την άλλη λειτουργία, εν τούτοις αξίζει να αναφέρουμε πως μπορείτε να ορίσετε συντόμευση πληκτρολογίου με την οποία να εναλλάσσετε τις δύο μορφές, ανάλογα με το πρόγραμμα που εργάζεστε και την επιθυμία σας.

ired mac dark mode 02

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα μόνο για προχωρημένους χρήστες iPhone / iPad

Η λειτουργία Dark Mode, είναι διαθέσιμη στο λογισμικό OS X 10.10 ή νεότερο, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου OS X El Capitan. Ενδεχομένως να μπορούσε να γίνει μία επέκταση σε μελλοντικές εκδόσεις ώστε να συμπεριλάβει περισσότερα στοιχεία από το interface του λογισμικού, όπως τις γραμμές τίτλων των πλαισίων. Προς το παρόν είναι περιορισμένη στη γραμμή μενού στο Dock και στη λειτουργία αναζήτησης Spotlight.

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες θα είστε σε θέση να αλλάξετε τη μορφή εμφάνισης της οθόνης σε έναν υπολογιστή Mac από τη φωτεινή έκδοση σε λειτουργία Dark Mode. Εάν υπάρχουν απορίες επί της διαδικασίας, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: