Πώς να συνδέσετε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σας με την καινούρια Apple TV 4

Πώς να συνδέσετε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σας με την καινούρια Apple TV 4
ired.gr

Πώς να συνδέσετε και να χρησιμοποιήσετε το κλασικό τηλεκοντρόλ μιας τηλεόρασης στην καινούρια Apple TV τέταρτης γενιάς.

Το νέο Remote της καινούριας Apple TV 4 είναι πανέμορφο και πολύ καλό για τη χρήση που προορίζεται μαζί με το σύστημα Touch και το trackpad που αναγνωρίζει την κίνηση. Με λίγα απλά πλήκτρα που κάνουν τα πάντα και - εκτός από το χειρισμό της Apple TV - μας επιτρέπουν να παίζουμε και παιχνίδια ακόμη.

 ired apple tv control 01

Τι γίνεται όμως αν το χάσουμε κάπου «στα βάθη του καναπέ» ή ξεχάσουμε πού το αφήσαμε; Η εφαρμογή Remote του iPhone δε λειτουργεί πλέον με τη νέα Apple TV και, εκτός κι αν έχετε κανένα Apple Store κοντά για να αγοράσετε άλλο, θα χρειαστεί να έχετε εναλλακτική λύση.

Τι λέτε λοιπόν να βρούμε λίγο χρόνο και να ρυθμίσουμε το παλιό κλασικό «τηλεκουντάρ’» της τηλεόρασής μας (ή οποιοδήποτε άλλο τηλεκοντρόλ), ώστε να συνεργάζεται με την Apple TV και να μπορούμε τουλάχιστον να τη χειριστούμε; Εντάξει, μη θέλουμε να παίξουμε και παιχνίδια μ’ αυτό!

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Apple TV 4

Πώς γίνεται

ired apple tv control 02

Ο τρόπος για να το επιτύχουμε είναι πραγματικά απλός. Χρησιμοποιώντας το Remote της Apple TV (πριν το χάσουμε, φτου, φτου), πηγαίνουμε στο μενού Settings (Ρυθμίσεις) και από εκεί στο τμήμα Remotes and Devices (Χειριστήρια και Συσκευές) και από εκεί επιλέγουμε το Learn Remote (Εκμάθηση χειριστηρίου). Πατάμε.

Μετά, επιλέγουμε κάποια από τα πλήκτρα του κλασικού τηλεκοντρόλ μας που δε χρησιμοποιούμε για άλλες εργασίες. Αν τυχόν δεν έχετε ελεύθερα πλήκτρα στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σας, αγοράστε ένα από αυτά τα φτηνά προγραμματιζόμενα που κάνουν για όλες τις συσκευές.

ired apple tv control 03

Δείτε ακόμη: Πώς να ρυθμίσετε την Apple TV με το iPhone σας.

Πατήστε το Start (Έναρξη) στην Apple TV και θα δείτε διάφορα εικονίδια που αντιπροσωπεύουν τα έξι πλήκτρα του Remote. Θα πρέπει να φωτιστεί το Up (Πάνω) ή το + πλήκτρο για να ξεκινήσετε.

Χρησιμοποιώντας το κλασικό τηλεκοντρόλ σας, πατήστε και κρατήστε το πλήκτρο που θέλετε να κάνει τη λειτουργία Up μέχρι η μπλε μπάρα να γεμίσει προοδευτικά. Η Apple TV θα φωτίσει στη συνέχεια το επόμενο πλήκτρο προς εκμάθηση. Επιλέξτε το επόμενο πλήκτρο που θέλετε στο τηλεκοντρόλ σας και ακολουθείστε την ίδια διαδικασία. Επαναλάβετε μέχρι και τα έξι πλήκτρα της Apple TV να αντιστοιχηθούν σε αντίστοιχα πλήκτρα του κλασικού σας τηλεκοντρόλ.

ired apple tv control 04

Μπορείτε μετά να δώσετε όνομα στο τηλεκοντρόλ σας, αν σκοπεύετε να προγραμματίσετε περισσότερα του ενός για σιγουριά (κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε, που λένε). Αφότου το κάνετε, θα δείτε το όνομα του κλασικού τηλεκοντρόλ σας στη λίστα με τα Remotes που έχουν ταυτοποιηθεί, στο τμήμα Remotes and Devices του μενού της Apple tv

Μπορείτε στη συνέχεια, να πάτε ένα βήμα παραπέρα στην εκμάθηση και να αντιστοιχίσετε και τα πλήκτρα που χειρίζονται την αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής στην Apple TV. Απλά πηγαίνετε πάλι στο μενού Remotes and Devices και πατήστε το όνομα του τηλεκοντρόλ που αντιστοιχίσατε μόλις. Μπορείτε ακόμη να του αλλάξετε όνομα ή και να το διαγράψετε τελείως από εδώ. Πηγαίνετε στη λειτουργία Set Up Playback Buttons (Ρύθμιση πλήκτρων αναπαραγωγής) και επαναλάβετε τη διαδικασία που κάνατε πριν, επιλέγοντας τα πλήκτρα που θέλετε στο κλασικό τηλεκοντρόλ σας για τις αντίστοιχες λειτουργίες (Play, Pause, Stop, Rewind, Fast Forward κλπ).

ired apple tv control 05

Τέλος καλό, όλα καλά. Έχετε τώρα τουλάχιστον ένα ακόμη Remote που μπορεί να χειριστεί την Apple TV σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Όπως είπαμε, δεν κάνει και για παιχνίδια, αλλά μην είμαστε και αχάριστοι - τουλάχιστον η Apple φρόντισε ώστε να έχουμε μια εναλλακτική. Έτσι κι αλλιώς, αν ασχολείστε με το «gaming» στην Apple TV, καλύτερα να αγοράσετε ένα κανονικό χειριστήριο παιχνιδιών και να το συνδέσετε μαζί της (μέσω Bluetooth).

Δείτε ακόμη: Νέο Apple TV 4: Πρώτο Unboxing στην Ελλάδα

από Elichord

Δείτε περισσότερα: