Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώστε το σήμα του Wi-Fi

Βελτιώστε το σήμα του Wi-Fi
ired.gr

Πριν τρέξετε να αποκτήσετε νέο router, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές.

Το Wi-Fi προσφέρει την άνεση να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μας. Μερικές φορές όμως το σήμα δεν είναι αρκετά καλό, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό.

Μην κρύβετε το router

 ired wi fi 01

Τα περισσότερα routers δεν είναι και τόσο εμφανίσιμα, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός τους. Οι τοίχοι και τα έπιπλα στο σπίτι εμποδίζουν το σήμα του Wi-Fi. Μην αφήνετε το router στο πάτωμα, τοποθετήστε το σε ένα τραπέζι, σε ανοιχτό χώρο. Εάν μπορείτε, βάλτε το όσο πιο κοντά στο κέντρο του σπιτιού σας.

Αποφύγετε τα αόρατα εμπόδια

 ired wi fi 02

Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι ένας τοίχος μπορεί να εμποδίσει την μεταφορά του σήματος Wi-Fi. Μερικές φορές όμως δεν υπολογίζουμε τις αόρατες “απειλές”. Σίγουρα δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά μπορείτε να φτιάξετε “διαδρόμους” όπου το σήμα του Wi-Fi θα μεταφέρεται χωρίς εμπόδια. Γι’ αυτό λοιπόν σηκωθείτε και βγάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων και την βάση του ασύρματου τηλεφώνου από τη μέση.

Αλλάξτε θέση στο δέντρο

 ired wi fi 03

Έρχονται οι γιορτές και θα στολίσουμε τα δέντρα μας και μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε για αυτήν την περίοδο, είναι το σημείο που θα τοποθετήσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Συμβουλή: Όχι μπροστά από το router. Τα στολίδια και τα δώρα δεν προκαλούν μεγάλη διαφορά, αντίθετα τα λαμπάκια του δέντρου δημιουργούν ένα ηλεκτρικό πεδίο, που λειτουργεί σαν “αδιαπέραστος τοίχος” για το Wi-Fi.

Δεν κλέβει ο γείτονας το Wi-Fi, είναι τα ψάρια

 ired wi fi 04

Εάν έχεις ενυδρείο, θα ήταν καλό να το απομακρύνεις όσο πιο πολύ μπορείς από το router και τις υπόλοιπες ασύρματες συσκευές που χρησιμοποιείς. Το νερό λειτουργεί σαν ένα σφουγγάρι που απορροφάει το Wi-Fi.

Πώς να βρείτε τον κωδικό του Wi-Fi router στο Mac

Ο Νίμο δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο και εάν πράγματι εκτιμάς την καλή ποιότητα του Wi-Fi, προτίμησε να βγάλεις το ενυδρείο από το σπίτι και να πάρεις ένα κατοικίδιο με πιο ευρύ συναισθηματικό φάσμα, όπως μία γάτα ή έναν σκύλο για παράδειγμα.

Δοκίμασες να κάνεις restart;

 ired wi fi 05

Όπως και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή το router λατρεύει τα restarts. Εάν βλέπεις ότι το Wi-Fi “σέρνεται” δοκίμασε πρώτα ένα reboot. Εάν έχεις περισσότερες γνώσεις θα μπορέσεις με τη χρήση εφαρμογών και του “hacking”, να ρυθμίσεις το router έτσι ώστε να κάνει επανεκκίνηση κάθε βράδυ την ώρα που εσύ κοιμάσαι.

Εναλλακτικές συμβουλές για εξελιγμένους χρήστες

Πιείτε μία μπίρα

Μην πετάξετε όμως το κουτάκι. Με ένα ψαλίδι κόψτε το ακολουθώντας τις οδηγίες στο βίντεο παρακάτω και φτιάξτε έναν αυτοσχέδιο ενισχυτή σήματος. Μην ξεχάσετε να καλύψετε με αυτοκόλλητη ταινία τα αιχμηρά άκρα!

Φτιάξτε μία αυτοσχέδια κεραία

Αυτή η συμβουλή απαιτεί περισσότερες γνώσεις από τον χρήστη αλλά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Εάν το router που θέλετε να συνδεθείτε βρίσκεται σε άλλον όροφο ή σε άλλη πολυκατοικία οι τυπικές κεραίες δεν θα σας προσφέρουν αρκετά καλή σύνδεση.

Βρήκαμε 2 βίντεο με οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιας κεραίας, η μία είναι μεγάλη και πιο ισχυρή, ενώ η δεύτερη είναι πιο διακριτική και φορητή. Για την πιο εύκολη χρήση της αυτοσχέδιας κεραίας προτείνουμε την χρήση εξωτερικής κάρτας δικτύου USB.

Super Κεραία

2ο Μοντέλο

Τελευταία λύση

Εάν δεν έχετε τον χρόνο να φτιάξετε μία αυτοσχέδια κεραία, πηγαίνετε στην κουζίνα. Ανοίξτε το συρτάρι με τα “εργαλεία” μαγειρικής που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ και πάρτε τον ανοξείδωτο αυγοδάρτη. Ο αυγοδάρτης, δεν θα αυξήσει την εμβέλεια αλλά θα διπλασιάσει την ταχύτητα του Wi-Fi. Δείτε το αποδεικτικό βίντεο:

Αν ακολουθήσατε τις συμβουλές μας και συνεχίζετε να έχετε πρόβλημα με το Wi-Fi, σκεφτείτε να αγοράσετε νέα καλώδια, modem, επαναλήπτες (repeaters), διανομείς, γέφυρες και δρομολογητές.

Wi-Fi Aware: νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status