Η μεγάλη οθόνη των smartphones διευκολύνει τις αγορές.

Η μεγάλη οθόνη των smartphones διευκολύνει τις αγορές.
ired.gr

Μακριά από τα παραδοσιακά καταστήματα, οι καταναλωτές προτιμούν να κάνουν τις ηλεκτρονικές τους αγορές από το κινητό τους τηλέφωνο: όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη του, τόσο το καλύτερο.

Όσοι ψωνίζουν δώρα για τις γιορτές δεν έχουν εγκαταλείψει απλά τα πολυκαταστήματα, προτιμώντας τις online αγορές. Αφήνουν στην άκρη, επίσης, τα tablets και επιλέγουν τα μεγάλου μεγέθους smartphones για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Οι online αγορές μέσω smartphones αυξήθηκαν σε ποσοστό 75%, ξεπερνώντας τις αγορές που έγιναν μέσω tablets για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών, σύμφωνα με στοιχεία της International Business Machines Corp. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγαλύτερες οθόνες, οι ευκολότεροι τρόποι πληρωμής σε συνδυασμό με ανανεωμένα sites και εφαρμογές προσαρμοσμένες για αγορές μέσω τηλεφώνου, αλλάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Διαβάστε επίσης: «Mobile blinders, ψώνια με παρωπίδες»

Είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών

-δήλωσε σε μια συνέντευξη ο Jay Henderson, marketing cloud director της IBM.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης διευκολύνουν τους ανθρώπους να ψωνίσουν μέσω των smartphones, οι συσκευές είναι μεγαλύτερες και οι καταναλωτές κάνουν εύκολα τις αγορές τους ακόμη και με μικρότερες συσκευές.

ired mobile shoping 01

Smartphones και tablets κάνουν πλέον ακριβώς την ίδια δουλειά, όσον αφορά το shopping και όχι μόνο. Οι παγκόσμιες πωλήσεις tablet έχουν πέσει κατά 8,1% φέτος και αναμένεται να πωληθούν 211 εκ. συσκευές, ενώ οι πωλήσεις smartphones έχουν ανέβει κατά 6,8 % και μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2015 είχαν πωληθεί 355 εκ. συσκευές.

ired mobile shoping 02

Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας της δημοτικότητας του iPhone, αφού εμφανίζεται μεγάλη κινητικότητα στις πωλήσεις μέσω iPhone, σε αντίθεση με άλλες συσκευές

-δήλωσε ο Sucharita Mulpur, αναλυτής της Forester Research.

Διαβάστε επίσης: «Ευκαιρίες στο Ebay: Σπάνιο χειρόγραφο της Καινής Διαθήκης για 99$»

Η στροφή σε αυτή την πιο δημοφιλή φορητή συσκευή ξεκινάει όταν οι καταναλωτές εγκαταλείπουν συνεχώς τα φυσικά καταστήματα προς όφελος των online αγορών. Περισσότεροι από 103 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν ηλεκτρονικές αγορές από το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών μέχρι και την Black Friday, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Λιανικών καταστημάτων. Αντίθετα, λιγότεροι από 102 εκατομμύρια άνθρωποι προτίμησαν τα παραδοσιακά καταστήματα.

ired mobile shoping 03

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: