Σώστε ιστοσελίδες στο iBooks για ανάγνωση αργότερα

Σώστε ιστοσελίδες στο iBooks για ανάγνωση αργότερα
ired.gr

Πώς να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες σε μορφή «.pdf» για να τις διαβάσετε αργότερα στην iOS συσκευή σας.

Πολλές φορές βρίσκουμε μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα στο Web, που όμως δεν έχουμε το χρόνο να διαβάσουμε εκείνη τη στιγμή και θα θέλαμε πολύ να την έχουμε αποθηκευμένη για να τη διαβάσουμε αργότερα με την ησυχία μας. Ή ακόμη μπορεί να θέλουμε να την κρατήσουμε μόνιμα αποθηκευμένη για μελλοντική αναφορά, γιατί μπορεί να έχει ενδιαφέρουσες οδηγίες - για παράδειγμα - για κάποιο θέμα, κάποιο βιβλίο οδηγιών ή οτιδήποτε άλλο. Και ίσως ακόμη να θέλουμε να τις έχουμε εύκαιρες, ακόμη κι όταν θα είμαστε offline όταν δε θα υπάρχει σύνδεση Internet εκεί που θα είμαστε.

 ired ebooks 01

Λοιπόν, στο iOS 9, όλα αυτά είναι δυνατά τώρα πια. Κι αυτό, γιατί υπάρχει ένας τρόπος να τις μετατρέψουμε σε αρχεία «.pdf» (Adobe Reader) όπου θα περιλαμβάνεται όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Κι έτσι, την επόμενη φορά που θα ταξιδεύετε - για παράδειγμα - και δε θα έχετε πρόσβαση στο Internet, θα μπορείτε να έχετε μαζί σας αυτό τον οδηγό του αγαπημένου σας παιχνιδιού που θέλετε να παίζετε για να περνάει η ώρα στα ταξίδια.

Παρακάτω σας δείχνουμε τον τρόπο για να το επιτύχετε.

Δείτε ακόμη: 15 ωραία κόλπα για το iOS 9

Πώς γίνεται

Εκκινήστε το Safari και πηγαίνετε στην ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει προς αποθήκευση. Αφού την ανοίξετε, πατήστε το πλήκτρο διαμοιρασμού (Share, αυτό με το βελάκι προς τα πάνω) και μετά σύρετε προς τα αριστερά την πάνω σειρά εικονιδίων μέχρι να δείτε το πορτοκαλί εικονίδιο που λέει «Save PDF to iBooks» (αποθήκευση PDF στο iBooks).

Πατήστε το και θα δείτε ένα μικρό πλαίσιο διαλόγου που θα λέει ότι δημιουργείται το αρχείο σας καθώς το iOS θα μετατρέπει την ιστοσελίδα σε αρχείο PDF.

ired ebooks 02

Αμέσως μετά, θα εκκινήσει το iBooks αυτόματα και θα δείτε την ιστοσελίδα που θέλετε. Θα είναι πανομοιότυπη με την αυθεντική και θα μπορείτε να τη διαβάσετε όπως θα διαβάζατε οποιοδήποτε βιβλίο στο iBooks. Μάλιστα, μπορείτε να τη μοιραστείτε με το γνωστό τρόπο (πλήκτρο Share) με όποιον θέλετε, είτε μέσω email, στο Facebook κλπ.

Βέβαια, όλες οι ιστοσελίδες δεν είναι κατάλληλες για μετατροπή σε αρχείο PDF, λόγω μορφοποίησης. Ειδικά αν έχουν βίντεο και animations ή άλλο ειδικό διαδραστικό περιεχόμενο, μην περιμένετε ότι θα «περάσει» κι αυτό - στη θέση του θα έχετε απλές εικόνες. Οπότε, είναι καλό να κάνετε μια δοκιμή πρώτα για να δείτε πώς μετατρέπονται οι ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν. Σε γενικές γραμμές, αν έχουν απλά κείμενο και εικόνες, τότε μετατρέψτε τις άφοβα.

Δείτε ακόμη: DINFUN: 15 σημαντικά tips του λειτουργικού iOS 9 που μου είναι απαραίτητα

από Elichord

Δείτε περισσότερα: