Εκτύπωση αυτής της σελίδας

StoryCorps app: ένα selfie ήχου!

StoryCorps app: ένα selfie ήχου!
ired.gr

Το StoryCorps σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε μια διαφορετικού είδους συνέντευξη από τα αγαπημένα σας πρόσωπα που θα μείνει για πάντα στην ιστορία.

Το StoryCorps θέλει να αλλάξει το μέλλον της ιστορίας. Πρόκειται για το app που κέρδισε το έπαθλο TED του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο απευθύνεται σε όλη την υφήλιο και την καλεί να μοιραστεί ανθρώπινες εμπειρίες με τον υπόλοιπο κόσμο.

ired storycorps 01

Με το χρηματικό έπαθλο που προαναφέραμε, ο ιδρυτής και πρόεδρος του StoryCorps Dave Isay έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν συνεντεύξεις από τους αγαπημένους τους και να αρχειοθετούν τις ιστορίες στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Διαβάστε επίσης: «Βρες δουλειά με το Somewhere»

Το app βοηθά τους χρήστες με μια λίστα με ερωτήσεις και προτροπές με βάση το θέμα, π.χ. παππούς και γιαγιά, οικογενειακή κληρονομιά, αγάπη, σχέσεις κλπ.

ired storycorps 02

Αυτοί που κάνουν τις ερωτήσεις δίνουν το τηλέφωνο στον συνεντευξιαζόμενο για να απαντήσει ώστε να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα καταγραφής. Όταν η συνέντευξη φτάσει στο τέλος, οι χρήστες τραβούν μια αναμνηστική φωτογραφία και στέλνουν το περιεχόμενο της συνέντευξης στον συνεντευξιαζόμενο ή δημοσιεύουν αποσπάσματα στα social media. Αν ο χρήστης επιλέξει τη δημοσίευση, ο διάλογος θα φορτωθεί αυτόματα στην ιστοσελίδα StoryCorps και της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου για φύλαξη.

Διαβάστε επίσης: «10 tips για να εντυπωσιάσετε σε μια συνέντευξη μέσω Skype»

Το project της προφορικής ιστορίας έχει ήδη καταγράψει, από το 2003, εκατοντάδες χιλιάδες συνεντεύξεις οι οποίες είναι αρχειοθετημένες στο Λαογραφικό κέντρο της Ουάσινγκτον. Τώρα με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων αλλά και των σταθερών περιπτέρων εγγραφής σε διάφορα μέρη του κόσμου, ο Isay ελπίζει ότι θα μπορέσει να φτιάξει ένα «αρχείο της σοφίας της ανθρωπότητας».

ired storycorps 03

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης ειδικές εκδηλώσεις όπως μια ετήσια συνομιλία μεταξύ ενός παιδιού και ενός ηλικιωμένου συγγενή αλλά και συνεντεύξεις για άγνωστες ιστορίες σε μέρη όπως γηροκομεία ή φυλακές.

ired storycorps 04

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη σε δημόσιο beta για iOS και Android. Ο στόχος της είναι να «βοηθήσει στη δημιουργία ενός κόσμου όπου ακούμε προσεκτικά ο ένας τον άλλον και να αναγνωρίσει την ομορφιά, τη χάρη και την ποίηση στη ζωή και στις ιστορίες που βρίσκουμε παντού γύρω μας».

Το site θα το βρείτε εδώ

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status