Απενεργοποιήστε την “ενοχλητική αυτόματη εκκίνηση” της εφαρμογής Φωτογραφίες

Απενεργοποιήστε την “ενοχλητική αυτόματη εκκίνηση” της εφαρμογής Φωτογραφίες
ired.gr

Σας ενοχλεί η αυτόματη εκκίνηση της εφαρμογής Φωτογραφίες, κάθε φορά που συνδέετε στον υπολογιστή σας το iPhone σας; Δείτε πως να απαλλαγείτε.

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”, επιτρέπουν την αυτόματη εκκίνηση της εφαρμογής, κάθε φορά που μία συσκευή iPhone, iPad, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή μία κάρτα μνήμης SD, συνδέεται στον υπολογιστή. Η συμπεριφορά αυτή, ενδεχομένως να είναι χρήσιμη και επιθυμητή από κάποιους χρήστες, αλλά για όλους τους υπόλοιπους η αυτόματη εκκίνηση της εφαρμογής Φωτογραφίες να είναι το λιγότερο ενοχλητική.

Το λογισμικό OS X, σας δίνει τη δυνατότητα να προκαλέσετε παύση στη ενέργεια αυτή και να σταματήσετε την εκκίνηση της εφαρμογής κάθε φορά που μία συσκευή συνδέεται στον υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία μικρή ρύθμιση, εντός της εφαρμογής. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως η επιλογή αυτή αφορά μόνο την προεγκατεστημένη εφαρμογή “Φωτογραφίες”, προκειμένου να σταματήσει την αυτόματη εκκίνηση, όταν μία συσκευή συνδέεται στο υπολογιστή σας, Mac.

ired stop photos automatically open 01

Διαβάστε επίσης: Multitasking στο iPad: Πως χρησιμοποιούμε την λειτουργία Slide Over

Για να προχωρήσετε στην ενέργεια αυτή θα πρέπει πρώτα να συνδέσετε τη συσκευή σας iPhone στον υπολογιστή, πριν προβείτε στις απαραίτητες ρυθμίσεις. Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν οποιαδήποτε συσκευή iOS, φωτογραφική μηχανή ή κάρτα μνήμης SD, ενεργοποιεί την εφαρμογή Φωτογραφίες.

Απενεργοποίηση της αυτόματης εκκίνησης της εφαρμογής Φωτογραφίες

  • Συνδέστε τη συσκευή σας iPhone, κάμερα, κάρτα SD κλπ στο υπολογιστή σας Mac κι αφήστε την εφαρμογή “Φωτογραφίες”, να εκκινήσει αυτόματα, ως συνήθως.
  • Στην καρτέλα "Εισαγωγή" της εφαρμογής Φωτογραφίες, παρατηρήστε στην πάνω αριστερή γωνία το όνομα της συσκευής, το οποίο προσδιορίζει ποια συσκευή θα πάψει να εκκινεί την εφαρμογή αυτόματα.
  • Αγγίξτε το πλαίσιο ελέγχου, έτσι ώστε να απο-επιλεγεί η φράση "Άνοιγμα Φωτογραφιών για τη συσκευή" (ομοίως η επιλογή της φράσης, θα επιτρέψει την αυτόματη εκκίνηση της εφαρμογής Φωτογραφίες, κατά τη σύνδεση της συγκεκριμένης συσκευής).

Μόλις αποχωρήσετε από την εφαρμογή οι ρυθμίσεις τίθενται άμεσα σε λειτουργία για την εν λόγω συσκευή - μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά οποιαδήποτε στιγμή από την ίδια τοποθεσία του λογισμικού OS X.

Απενεργοποιώντας την αυτόματη εκκίνηση, σημαίνει πως οποιαδήποτε μεταφορά φωτογραφιών, θα πρέπει να γίνεται πλέον με μη αυτόματη μέθοδο από μία συσκευή iPhone, φωτογραφική μηχανή ή κάρτα μνήμης SD, στον υπολογιστή σας Mac. Φυσικά δεν σταματά τη χρησιμότητα της εφαρμογής “Φωτογραφίες”, παρά μόνο εμποδίζει την αυτόματη ενεργοποίησή της.

ired stop photos automatically open 02

Διαβάστε επίσης: Αλλάξτε σε συσκευή iPhone ή iPad σε λειτουργικό iOS 9 τον 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης σε 4ψήφιο

Όντας απενεργοποιημένη η δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης, συνδέστε τη συσκευή σας iPhone κι επιλέξτε εσείς με ποιο πρόγραμμα επιθυμείτε να διαχειριστείτε και να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας. Μπορείτε για παράδειγμα να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας με την εφαρμογή "Καταγραφή εικόνων" ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, η οποία είναι ικανή να συνεργαστεί με τη συσκευή σας.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου, πως η ρύθμιση αυτή τίθεται ανά συσκευή, που σημαίνει πως εάν συνδέετε πολλές συσκευές iPhone, iPad, ψηφιακές φωτογραφικές συσκευές ή άλλες συσκευές που αφορούν μεταφορά εικόνων, θα πρέπει να αλλάξετε την επιλογή εισαγωγής για κάθε μία από αυτές. Σε αντίθετη περίπτωση η εφαρμογή θα εκκινεί αυτόματα σε συσκευές οι οποίες δεν έχουν ρυθμιστεί κατάλληλα. Ιδανική θα ήταν η δυνατότητα μέσα από τις “Προτιμήσεις” της εφαρμογής να μπορούσε ο χρήστης να επιλέξει καθολική απενεργοποίηση της αυτόματης εκκίνησης.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δείτε τη desktop έκδοση ενός ιστότοπου στο Safari του iOS 9

Η αυτόματη εκκίνηση μιας εφαρμογής δεν κατατάσσεται στα νέα χαρακτηριστικά του λογισμικού. Οι παλαιότεροι χρήστες θα θυμούνται πως η εφαρμογή iTunes, ενεργοποιείται αυτόματα, το ίδιο και η παλαιότερη εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών iPhoto, καθώς και αρκετές άλλες εφαρμογές.

Αναλύσαμε τη δυνατότητα απενεργοποίησης της αυτόματης εκκίνησης της εφαρμογής “Φωτογραφίες”, κατά τη σύνδεση μιας iOS συσκευής και άλλων μονάδων μεταφοράς εικόνων. Εάν υπάρχουν απορίες ή κάτι από τα παραπάνω είναι δυσνόητο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: