Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές και κόλπα μόνο για προχωρημένους χρήστες iPhone / iPad

Συμβουλές και κόλπα μόνο για προχωρημένους χρήστες iPhone / iPad
ired.gr

Εάν ανήκετε στους προχωρημένους χρήστες iPhone, οι οδηγίες που σας παραθέτουμε σας είναι απαραίτητες.

H Apple προσφέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά, με κάθε ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα που κυκλοφορεί. Η αλήθεια είναι ενδεχομένως να φέρουν και κάποια προβλήματα μικρά ή μεγάλα τα οποία με νέες αναβαθμίσεις τα περισσότερα διορθώνονται. Μέσα από τα νέα χαρακτηριστικά, η εταιρεία εστιάζει στη χρηστικότητα και συνήθως εκ του αποτελέσματος, το επιτυγχάνει.

Το iOS 8 είχε φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά, αλλά με το iOS 9 το οποίο βρίσκεται προεγκατεστημένο στις συσκευές iPhone 6s, iPhone 6s Plus και στο τεράστιο iPad Pro, έφερε ακόμη περισσότερα. Οι περιστασιακοί χρήστες ίσως να μην μπορούν να αντιληφθούν τις διαφορές μεταξύ των λειτουργικών iOS 8 και iOS 9. Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για τα βασικά χαρακτηριστικά της έκδοσης όπως στη νέα γραμματοσειρά, τις εικαστικές αλλαγές στην οθόνη της εικονικής βοηθού Siri, καθώς και στο πληκτρολόγιο του λειτουργικού που εμφανίζει χαρακτήρες σε πεζά και κεφαλαία.

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποιήστε πλήρως εφαρμογές οι οποίες παραμένουν στο υπόβαθρο

Στους περισσότερους χρήστες ενδεχομένως να μην αρκούν τα παραπάνω. Γι' αυτό και η αναβάθμιση των χρηστών βρίσκεται περίπου στο 65% για το νέο λειτουργικό iOS 9. Εμείς αναζητήσαμε και σας παρουσιάζουμε συμβουλές και κόλπα του λειτουργικού, τα οποία όμως αφορούν πιο προχωρημένους χρήστες. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά:

Σύρετε τις φωτογραφίες (carousel)

Χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας iPhone ή iPad για να προβάλλετε μία φωτογραφία μέσα από ένα άλμπουμ ή από την ενότητα στιγμές. Θα παρατηρήσετε πως στο κάτω μέρος τις φωτογραφίας, εμφανίζεται ένα carousel με μικρογραφίες των φωτογραφιών του συγκεκριμένου άλμπουμ ή της συλλογής "Στιγμές".

ired ios9 tips 01

Ο λόγος που βρίσκεται εκεί δεν είναι μόνο ενημερωτικής φύσεως. Αγγίξτε το carousel και σύρετε το δάχτυλό σας δεξιά ή αριστερά για να μεταβείτε εύκολα και προπαντός γρήγορα σε μία άλλη φωτογραφία. Δοκιμάστε το. Εναλλακτικά μπορείτε να αγγίξετε τη μικρογραφία που επιθυμείτε να προβάλλετε στην κύρια οθόνη.

Μεγέθυνση της οθόνης video - ταινιών

Γνωρίζετε τη διαδικασία μεγέθυνσης μίας ταινίας κατά την αναπαραγωγή της σε μία συσκευή iPhone ή iPad, με διπλό άγγιγμα της οθόνης. Στο νέο λειτουργικό iOS 9, σας παρέχεται η δυνατότητα να κάνετε χρήση της χειρονομίας "τσίμπημα", προκειμένου να μεγεθύνετε την ταινία σε οποιοδήποτε μέγεθος επιθυμείτε.

Επίσης μπορείτε να κάνετε περιήγηση στη μεγεθυμένη εικόνα με το δάχτυλό σας. Θα πρέπει να σημειώσετε πως η δυνατότητα αυτή αφορά video τα οποία έχουν καταγραφεί από εσάς ή έχουν σταλεί από φίλους σας και είναι αποθηκευμένα στην προεγκατεστημένη εφαρμογή “Φωτογραφίες”.

Σύρετε και περιηγηθείτε σε χρονικά στιγμιότυπα του video

Σε συνέχεια της παραπάνω δυνατότητας, κατά την προβολή ενός εγγεγραμμένου video στο κάτω μέρος εμφανίζεται το χρονικό carousel με μικρογραφίες από σκηνές του video, από την αρχή έως το τέλος του. Αγγίξτε και σύρετε το carousel, προκειμένου να κάνετε forward ή backward της προβαλλόμενης ταινίας ή του video. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το carousel, αγγίξτε για μία ακόμη φορά την οθόνη της συσκευής σας.

Πρόσοψη προς τα κάτω

Προπονήστε τον εαυτό σας για να αφήνετε το iPhone σας στο γραφείο, στο κομοδίνο και γενικά οπουδήποτε το ακουμπάτε, με την οθόνη προς τα κάτω. Η ενέργεια αυτή, βοηθά αφενός μεν την προστασία της συσκευής από υγρά που ενδεχομένως μπορεί να χυθούν πάνω στη συσκευή σας και αφετέρου δίνει εντολή στη συσκευή σας να μην ενεργοποιήσει την οθόνη της, κατά την λήψη γνωστοποιήσεων.

Έτσι εξοικονομείτε σημαντική ενέργεια. Επίσης εάν η συσκευή σας βρίσκεται με την οθόνη προς κάτω, απενεργοποιείται επίσης η φωνητική ενεργοποίηση της εικονικής βοηθού Siri (Hey Siri) ούτως ώστε να μην "ακούει τις μαγικές λέξεις" - από προεπιλογή είναι ενεργοποιημένη στο iPhone 6s, εκτός εάν κλείσετε την εναλλαγή από τις ρυθμίσεις - αλλά ενεργοποιείται με τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης Lightning, σε συσκευές iPhone 5 - iPhone 6. Με την παραπάνω κίνηση (πρόσοψη προς τα κάτω), απενεργοποιείται η λειτουργία, ανεξαρτήτως έκδοσης συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Εισάγετε επιπλέον διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για χρήση FaceTime

Αναλύστε σε βάθος τη χρήση της μπαταρίας σας

Ένα νέο χαρακτηριστικό που παρατηρήσαμε στο λειτουργικό iOS 9, είναι οι ρυθμίσεις "Μπαταρίας", οι οποίες όχι μόνο ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν τη λειτουργία χαμηλής ισχύος, αλλά επιτρέπουν να γνωρίζετε ποιες εφαρμογές απορροφούν ενέργεια σύμφωνα με 24ωρη ή 7 ημερών διάρκειας, στατιστική ανάλυση. (Εσείς επιλέξτε μόνο τι επιθυμείτε).

ired ios9 tips 02

Εδώ ερχόμαστε εμείς να σας υποδείξουμε πως έχετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε δεδομένα για χρήση της οθόνης από κάθε εφαρμογή και πόση χρονική διάρκεια την διατηρεί ενεργοποιημένη, όταν βρίσκεται στο υπόβαθρο. Ο χρόνος χρήσης της οθόνης είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να προσδιορίσουμε, πόση ώρα είναι ενεργοποιημένη μία εφαρμογή. Μπορείτε να παρατηρήσετε αναλυτικά στοιχεία για καθεμία εφαρμογή αγγίζοντας το εικονικό ρολόι πάνω δεξιά.

Μετατροπή ιστοσελίδων σε eBooks

Το λειτουργικό iOS ήδη προσφέρει τη λειτουργία "Λίστα Ανάγνωσης" στην εφαρμογή περιήγησης Safari, η οποία επιτρέπει να αποθηκεύσετε και να προβάλλετε ιστοσελίδες σε μεταγενέστερο χρόνο, ακόμη κι αν η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Ωστόσο η νέα αναβάθμιση iOS 9 παρέχει μία ακόμη ολοκαίνουρια μέθοδο αποθήκευσης μιας ιστοσελίδας για να επανέλθετε όποτε επιθυμείτε, μετατρέποντάς τη ως αρχείο PDF.

Το αρχείο αυτό μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην εφαρμογή iBooks. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Αναζητήστε την ιστοσελίδα που επιθυμείτε να μετατρέψετε και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο Κοινής χρήσης. Στη συνέχεια αποθηκεύστε την ιστοσελίδα ως αρχείο μορφής PDF. Μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχείο σας μέσα από την εφαρμογή iBooks το οποίο θα σας περιμένει υπομονετικά στην ενότητα “PDF”.

Σύρετε προς τα κάτω μία φωτογραφία στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών

Μία ακόμη γρήγορη και απλή συμβουλή, που ίσως να μην έχει πέσει στην αντίληψή σας. Καθώς προβάλλετε μία φωτογραφία, σύρετε τη προς το κάτω μέρος της οθόνης, για να επιστρέψετε στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών ή στη λειτουργία camera, εάν είστε στην εφαρμογή της κάμερας. Φυσικά μπορείτε να περιηγηθείτε στις φωτογραφίες σας σύροντάς τες δεξιά ή αριστερά, αλλά μάλλον αυτό το γνωρίζετε νομίζω.

Συνημμένα αρχεία στο iCloud

Λόγω του ότι η υπηρεσία iCloud Drive, έχει βελτιστοποιηθεί στο λειτουργικό iOS 9, ως χώρος αποθήκευσης, μπορείτε να εισάγετε έγγραφα ή άλλου είδους αρχεία, κατά τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας στο σώμα του μηνύματος κατά τη σύνθεση και στη συνέχεια επιλέξτε “Προσθήκη συνημμένου” από το αναδυόμενο μενού. (Εάν δεν είναι ορατή η επιλογή, αγγίξτε το βελάκι δεξιά για να επεκτείνετε τις επιλογές).

Ωστόσο η συγκεκριμένη λειτουργία, δεν μένει μόνο στο χώρο αποθήκευσης iCloud Drive. Εάν αγγίξτε τη λέξη "Τοποθεσίες" πάνω αριστερά, έχετε την επιλογή να συνδεθείτε με online λογαριασμούς όπως Dropbox, Google Drive και την υπηρεσία Onedrive της Microsoft. Ορισμένες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, ενδεχομένως να σας επιτρέψουν να προσθέσετε αρχεία από Cloud-based υπηρεσίες, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

ired ios9 tips 03

Αξίζει να σημειώσουμε πως εάν ένα εισερχόμενο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εμπεριέχει συνημμένο αρχείο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε επίσης σε online υπηρεσίες. Κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας πάνω στο επισυναπτόμενο αρχείο και στη συνέχεια επιλέξτε το χώρο αποθήκευσης που επιθυμείτε, με τη μέθοδο που προαναφέραμε.

Διαβάστε επίσης: Αποθηκεύστε απευθείας στο iCloud Drive έγγραφα ή άλλα συνημμένα από το iPhone σας

Επιλογή πολλαπλών φωτογραφιών

Εδώ και αρκετά χρόνια αναζητούσαμε τη δυνατότητα μαζικής αποστολής φωτογραφιών σε ένα φίλο μας μέσω της εφαρμογής iMessage ή μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Εάν κάτι τέτοιο το αναζητούσατε κι εσείς, πλέον είναι εφικτό, αγγίζοντας πάνω δεξιά το πλήκτρο επιλογής, στο περιβάλλον των φωτογραφιών.

Η έκπληξη του λειτουργικού iOS 9, είναι πως μπορείτε να επιλέξετε μαζικά γειτονικές φωτογραφίες κρατώντας πατημένο το δάχτυλό σας σε μία φωτογραφία και σύροντάς το πάνω από όσες επιθυμείτε να συμπεριλάβετε στο μήνυμά σας (ένα σημάδι θα σας υποδείξει ποιες φωτογραφίες έχουν συμπεριληφθεί). Εδώ να πούμε πως μπορείτε να επιλέξετε μερικές, να σηκώσετε το δάχτυλό σας και να συνεχίσετε την επιλογή παρακάτω, χωρίς να ακυρώνετε τις προηγούμενες. Εάν επιθυμείτε να αφαιρέσετε μία φωτογραφία από τη συλλογή, αγγίξτε τη και η φωτογραφία αυτή θα απο-επιλεγεί.

Κρατήστε σημειώσεις σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Η προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail στο λειτουργικό iOS 9, είναι όμοια με αυτή του λογισμικού OS X El Capitan. Για να ξεκινήσετε, εισάγετε μία φωτογραφία κατά τη σύνθεση ενός μηνύματος με τη μέθοδο που γνωρίζετε - Αγγίξτε την περιοχή του σώματος του μηνύματος παρατεταμένα και στη συνέχεια επιλέξτε "Εισαγωγή φωτογραφίας ή video" (εάν δεν είναι ορατή η επιλογή, αγγίξτε το βελάκι δεξιά μέχρι να εμφανιστεί).

Μόλις εισαχθεί η φωτογραφία, κρατήστε πατημένο το δάχτυλο πάνω της κι επιλέξτε "Σήμανση". Η φωτογραφία θα ανοίξει σε πλήρη οθόνη για να προσθέσετε σχήματα, γραμμές υποδείξεις με κείμενο κ.α. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο στο χειρισμό, καθώς δεν διαφέρει από οποιαδήποτε εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας.

Σύνδεση Wikipedia στην εφαρμογή Χάρτες

ired ios9 tips 04

Στο λειτουργικό iOS 9 σχεδόν κάθε τοποθεσία η οποία εμφανίζεται με ετικέτα στην εφαρμογή “Χάρτες”, διαθέτει και μία περιγραφή κι ένα σύνδεσμο προς σχετικό άρθρο της υπηρεσίας Wikipedia. Αγγίξτε την ετικέτα και στη συνέχεια αναπτύξτε το αναδυόμενο πλαίσιο πληροφοριών, αγγίζοντας το βελάκι δεξιά. Σύρετε την οθόνη προς τα κάτω για να εμφανιστούν οι πληροφορίες.


Επιλογή χρόνου αυτόματου κλειδώματος

Η νέα αναβάθμιση, πλέον επιτρέπει να ορίσετε το χρόνο αδράνειας για αυτόματο κλείδωμα, πολύ πιο γρήγορα (30 δευτερόλεπτα), επιπλέον των επιλογών 1 έως 5 λεπτά, που συναντούσαμε σε παλαιότερες εκδόσεις iOS. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις > Γενικά > Αυτόματο κλείδωμα και κάνετε την επιλογή σας. Εδώ θα πρέπει να γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη προσθήκη, αφορά μόνο τις συσκευές iPhone. Το iPad (όλες οι εκδόσεις) διατηρεί τους χρόνους 2,5,10 και 15 λεπτών, επιλογές που προέρχονται από το λειτουργικό iOS 8 ή και νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Διορθώστε το πρόβλημα: Το τελευταίο αντίγραφο στο iCloud δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί

Αφήστε μήνυμα FaceTime

Εάν καλέσετε κάποιον χρήστη μέσω της εφαρμογής FaceTime, κι εκείνος δεν είναι σε θέση να σας απαντήσει ή απορρίψει την κλήση σας για οποιοδήποτε λόγο, εμφανίζεται ένα νέο πλήκτρο προκειμένου να σας επιτρέψει να του στείλετε ένα μήνυμα. Δεν θεωρούμε πως είναι πολύπλοκη η διαδικασία αυτή. Αγγίζοντας το πλήκτρο ενεργοποιείται η εφαρμογή "Μηνύματα", όπου εσείς μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα iMessage.

Είτε επιθυμείτε να κάνετε χρήση της οδηγίας είτε όχι, εκείνη να ξέρετε υπάρχει εκεί. Θεμιτή θα ήταν και η δυνατότητα αποστολής video μηνύματος, ίσως στο iOS 10;

Αντιγραφή αρχείων από το iCloud Drive

H εφαρμογή iCloud Drive, εμφανίστηκε παράλληλα με το λειτουργικό iOS 9 και επιτρέπει την πρόσβαση στην ομώνυμη υπηρεσία iCloud Drive, όπως ακριβώς από την εφαρμογή Finder του υπολογιστή σας Mac. Σε περίπτωση που δεν βλέπετε την εφαρμογή iCloud Drive στην Οθόνη Αφετηρίας της iOS συσκευής σας, τότε ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > iCloud > iCloud Drive και ενεργοποιήστε την εναλλαγή "Εμφάνιση στην Αρχική οθόνη”.

Παρότι η περιήγηση στους φακέλους εντός της εφαρμογής είναι εύκολη υπόθεση, δεν είναι εμφανής η επιλογή αντιγραφής αρχείων σε άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης - εφόσον υπάρχουν εγκατεστημένες οι αντίστοιχές εφαρμογές των υπηρεσιών. Αγγίξτε το πλήκτρο πληροφοριών "i" του αρχείου και στη συνέχεια το εικονικό πλήκτρο ‘Κοινής χρήσης” κάτω αριστερά. Τέλος επιλέξτε την online υπηρεσία που επιθυμείτε.

Τέρμα η δόνηση

Το γεγονός πως η συσκευή σας δονείται κάθε λίγο και λιγάκι με κάθε νέα ειδοποίηση, σας προκαλεί δυσφορία; Είστε κάτοχος των νέων συσκευών iPhone 6s και iPhone 6s Plus, και η δόνηση παραείναι ισχυρή και θορυβώδης; Με την παρακάτω οδηγία μπορείτε να κάνετε καθολική απενεργοποίηση.

ired ios9 tips 05

ired ios9 tips 05b

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα. Μετακινηθείτε στην επιλογή “Δόνηση", θέτοντας την εναλλαγή ανενεργή. Έτσι θα απενεργοποιηθεί η λειτουργία δόνησης από οπουδήποτε στη συσκευή σας, έστω κι αν σε κάποιο σημείο στις ρυθμίσεις φαίνεται ενεργοποιημένη.

Μετακίνηση δρομέα στη συσκευή iPad

Μία συχνή απορία που συναντάμε σε διάφορες συζητήσεις που αφορούν τη συσκευή iPad, είναι:

"Γιατί δεν μπορούμε να συνδέσουμε mouse σε μία συσκευή iPad ώστε να τη χρησιμοποιούμε όπως έναν υπολογιστή;

Η πραγματικότητα είναι πως αυτό οφείλεται στη σχεδίαση, καθώς η εταιρεία Apple επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε ένα interface αφής στο λειτουργικό iOS. Ωστόσο η νέα αναβάθμιση iOS 9, προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τις δύο συσκευές (υπολογιστής - iPad).

ired ios9 tips 06

Κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης πάνω στην οθόνη της συσκευής iPad, αγγίξτε με δύο δάχτυλα τους χαρακτήρες του πληκτρολογίου (ακόμη και το πλήκτρο του διαστήματος). Το εικονικό πληκτρολόγιο θα μετατραπεί σε touchpad, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επανατοποθετήσετε το δρομέα, σε όποιο σημείο του κειμένου επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνετε τη γραμματοσειρά του iOS 9 πιο ευδιάκριτη

Αν ανασηκώσετε τα δάχτυλά σας το touchpad, θα χαθεί και το πληκτρολόγιο θα επανέλθει στη θέση του. Δυστυχώς το τέχνασμα αυτό δεν λειτουργεί σε συσκευές iPhone - ακόμη και στις μεγαλύτερες εκδόσεις iPhone 6 Plus - iPhone 6s Plus.

Γρήγορες αριθμητικές πράξεις

Εάν παραβλέψουμε το γεγονός πως το λειτουργικό iOS προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στην εικονική εφαρμογή αριθμομηχανής, από το αναδυόμενο Κέντρο ελέγχου, μπορείτε να κάνετε απλές αριθμητικές πράξεις με τη βοήθεια της εικονικής βοηθού Siri. Η αναβάθμιση iOS 9 προσφέρει στους χρήστες μία ακόμη εναλλακτική πρόταση, σύροντας την οθόνη αφετηρίας προς τα κάτω ώστε να αποκαλύψετε την αναζήτηση και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε.

Αναγκαία για τις πράξεις είναι τα σύμβολα αριθμητικής που υπάρχουν και σε έναν υπολογιστή, όπως ο αστερίσκος για την πράξη του πολλαπλασιασμού και την πλάγια κάθετο γραμμή για τη διαίρεση. Μπορείτε να προχωρήσετε και σε πιο πολύπλοκες πράξεις για παράδειγμα (9^2) κλπ.

Απενεργοποιήστε προσωρινά τον αποκλεισμό διαφημίσεων

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού iOS 9, είναι η δυνατότητα αποκλεισμού διαφημίσεων στην εφαρμογή Safari. Για να λειτουργήσει η δυνατότητα αυτή απαιτεί να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή αποκλεισμού διαφημίσεων (Ad Blockers) και μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης Safari, να την ενεργοποιήσετε.

Ρυθμίσεις > Safari > Προγράμματα αποκλεισμού περιεχομένου > ενεργό

ired ios9 tips 07

Σε περίπτωση όμως που επιθυμείτε σε κάποια ιστοσελίδα να εμφανίσετε και τις διαφημίσεις, κρατήστε πατημένο το εικονίδιο ανανέωσης σελίδας πάνω δεξιά. Από το αναδυόμενο μενού θα πρέπει να επιλέξετε "Φόρτωση χωρίς αποτροπή περιεχομένου". Χρήσιμη λειτουργία σε ιστότοπους οι οποίοι αναστέλλουν την προβολή τους όταν “εντοπίζουν” αποτροπή των διαφημίσεών τους.


Αναζητήστε την "Κλειδοθήκη σας”

Υπάρχουν πολλοί χρήστες οι οποίοι αγνοούν την ύπαρξη της δυνατότητας προβολής των ονομάτων χρήστη και των συνθηματικών στην Κλειδοθήκη iCloud. Η αναζήτηση είναι πολύ εύκολη. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Safari και στη συνέχεια επιλέξτε "Συνθηματικά". Από τη λίστα αγγίξτε την ιστοσελίδα που επιθυμείτε για να προβάλλετε τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει.

Τα νέα στο λειτουργικό iOS 9, είναι πως έχετε τη δυνατότητα να αναζητήσετε κάποιον ιστότοπο, από το πεδίο αναζήτησης στην κορυφή της λίστας. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνετε σε ολόκληρη τη λίστα πλέον, παρότι στην τελευταία αναβάθμιση είναι ταξινομημένη με αλφαβητική σειρά - στις προηγούμενες εκδόσεις, δεν ήταν.

Διαβάστε επίσης: Επίμονη απαίτηση εισαγωγής συνθηματικού από την υπηρεσία iCloud; Σας έχουμε τη σωτηρία σας

Λίστα υπενθυμίσεων στις Σημειώσεις

Ένα πράγμα είναι σίγουρο στο λειτουργικό iOS. Η εφαρμογή σημειώσεις πρόκειται να αντικαταστήσει τις “'Υπομνήσεις" στο προσεχές μέλλον, από μερικά χαρακτηριστικά έως και την πλήρη συγχώνευσή της. Η εφαρμογή Σημειώσεις σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε λίστες με πλαίσια επιλογής (γνωστά ως check boxes). Σε μία συσκευή iPad, αγγίξτε το εικονίδιο επιλογής (κυκλικό με το "ν"), πάνω ακριβώς από το εικονικό πληκτρολόγιο, σε μία νέα ή υπάρχουσα σημείωση.

ired ios9 tips 08

Στις συσκευές iPhone θα πρέπει πρώτα να αγγίξετε το σύμβολο "+" πάνω από το πληκτρολόγιο ώστε να καταστεί η γραμμή εργαλείων, ορατή. Τα πλαίσια επιλογής λειτουργούν όπως οποιαδήποτε άλλη επιλογή εισαγωγής κειμένου, με τη διαφορά πως μπορείτε να αγγίξετε το πλαίσιο επιλογής για να καταστήσετε μία εργασία ως πραγματοποιημένη ή σε αναμονή. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως σε σύγκριση με τις υπομνήσεις, είναι πρωτόγονη και δεν δύναται να λειτουργήσει με εντολές προς την εικονική βοηθό, Siri. Παρόλα αυτά για να δημιουργήσετε λίστες και να έχετε μία γρήγορη υπόμνηση, είναι ιδιαίτερα βολική.

Σύρετε την Οθόνη Αφετηρίας για αναζήτηση

Το λειτουργικό iOS 9 σας δίνει τη δυνατότητα να σύρετε την “Οθόνη Αφετηρίας” προς τα κάτω, προκειμένου να κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση. Εναλλακτικά μπορείτε επίσης να σύρετε την οθόνη προς τα δεξιά και να αποκαλύψετε τις προτάσεις της εικονικής βοηθού Siri και τις επαφές που καλείτε συχνότερα. Στη συγκεκριμένη οθόνη εάν επιθυμείτε να κάνετε μία αναζήτηση, δεν υπάρχει λόγος να τοποθετήσετε τον δρομέα στο πλαίσιο αναζήτησης. Σύρετε την οθόνη προς τα κάτω και η ενέργεια αυτή θα απομακρύνει τις προτάσεις και τα λοιπά εικονίδια, μετατρέποντάς τη σε μία κοινή οθόνη αναζήτησης.

Γρήγορη αποστολή ηχητικού μηνύματος

Το λειτουργικό iOS 8 εισήγαγε τη δυνατότητα αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής iMessage, αλλά το πώς, ήταν λίγο συγκεχυμένο. Στο νέο λειτουργικό, έχει ήδη η διαδικασία απλοποιηθεί. Αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του μικροφώνου, ακριβώς δίπλα στο πεδίο εισαγωγής κειμένου, για να ξεκινήσει η εγγραφή.

ired ios9 tips 09

Εάν επιθυμείτε να ακούσετε ή να διαγράψετε την εγγραφή σας πριν την αποστολή, δεν έχετε παρά να ανασηκώσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη. Εάν είστε ικανοποιημένος αγγίξτε το εικονίδιο "βέλος". Εάν επιθυμείτε το ηχογραφημένο μήνυμα να το στείλετε κατευθείαν χωρίς προεπισκόπηση, μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω, χωρίς να το ανασηκώσετε.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή! “Το iPhone σας συγχρονίζεται με άλλη βιβλιοθήκη iTunes”

Νομίζουμε πως όσα αναφέρθηκαν παραπάνω ως κόλπα και συμβουλές είναι αρκετά για εξάσκηση. Το σίγουρο είναι πως θα επανέλθουμε με φρέσκες οδηγίες στο μέλλον, ειδικά για προχωρημένους χρήστες. Εάν συναντήσετε δυσκολίες στις παραπάνω οδηγίες, δεν έχετε παρά να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια, σας περιμένουμε.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status