Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7 rumor: Ξεχάστε τα ακουστικά jack 3,5 mm

iPhone 7 rumor: Ξεχάστε τα ακουστικά jack 3,5 mm
ired.gr

Η Apple συνηθίζει να παρουσιάζει κάθε χρόνο όλο και πιο λεπτές συσκευές. Με εξαίρεση το iPhone 6s.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν όμως, η Apple σκοπεύει να συνεχίσει την παράδοσή της. Το iPhone 7 αναμένεται να είναι πιο λεπτό από το iPhone 6s.

Η Apple μάλιστα σκοπεύει να κάνει δραστικές αλλαγές για να πετύχει τη μείωση του πάχους του iPhone. Στα σχέδια της βρίσκεται η αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών 3,5 mm.

lightning earphone iphone 04

Δεν πρόκειται για πρωτοφανή τακτική. Τον Δεκέμβριο του 2014 η κινεζική εταιρία κατασκευής smartphone, Oppo, κυκλοφόρησε το R5 με πάχος 4,85 mm και το διαφήμισε ως το πιο λεπτό smartphone στον κόσμο. Για να πετύχει αυτό το πάχος η Oppo δεν πρόσθεσε υποδοχή ακουστικών 3,5 mm.

Ενσωμάτωση της τεχνολογίας “Force touch” στο επερχόμενο iPhone 6s

Το ίδιο πρόκειται να κάνει και η Apple. Οι χρήστες όμως σίγουρα θα χρειαστούν ακουστικά και η λύση είναι έτοιμη. Αντί για την χρήση ακουστικών με βύσμα 3,5 mm jack, θα γίνεται χρήση ακουστικών με βύσμα lightning. Όσοι χρησιμοποιούν ακουστικά Bluetooth θα βρουν αυτή την αλλαγή αδιάφορη.

Στη διαδικασία λέπτυνσης της συσκευής, η Apple δεν μπορεί να κάνει το jack 3,5 mm πιο λεπτό καθώς αυτό είναι πλέον το παγκόσμιο πρότυπο για ακουστικά. Στο παρελθόν η Apple έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει jack 2,5 mm στο iPhone, αλλά τα παράπονα των χρηστών την έκαναν να αφήσει τα σχέδιά της στη μέση.

Τώρα όλα τα iPhone, iPad, iPod και Mac, έχουν θύρα jack 3,5 mm. Αξίζει να αφαιρεθεί η χρήσιμη αυτή υποδοχή για να γίνει το iPhone 1 mm πιο λεπτό;

lightning earphone iphone 05

Φήμες για το iPhone 7 Plus εμφανίστηκαν ήδη

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία Bluetooth πλέον μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας ήχο. Το πρόβλημα είναι όμως ότι τα ακουστικά bluetooth έχουν υψηλότερο κόστος από τα συμβατικά ακουστικά, αλλά κυρίως χρειάζονται φόρτιση.

Η άλλη λύση είναι η χρήση αντάπτορα από Lightning σε 3,5 mm jack, ο οποίος θα πρέπει να κάνει μετατροπή από ψηφιακό σε αναλογικό σήμα.

lightning earphone iphone 01

Η αφαίρεση του 3,5 mm jack cable, θα απαιτήσει την απόκτηση ακουστικών που θα δουλεύουν μόνο με μερικές συσκευές Apple, αγορά ακουστικών Bluetooth τα οποία χρειάζονται φόρτιση ή την χρήση ειδικού αντάπτορα Linghtning σε Jack 3,5 mm.

Το iPhone 6c δεν θα είναι πλαστικό

Θεωρώ μεγάλη διευκόλυνση για τους χρήστες την παρουσία θύρας 3,5 jack σε όλες τις συσκευές smartphone. Για όλους τους χρήστες είναι καλύτερο τα παρελκόμενα για τις ηλεκτρονικές συσκευές να είναι “Universal”. Πολλοί από εμάς έχουμε κάπου κρυμμένα ακουστικά με βύσματα μόνο για συσκευές Sony, Nokia, Motorola κ.ο.κ, τα οποία μας είναι πλέον άχρηστα.

lightning earphone iphone 03

Βλέποντας προς το μέλλον μία τέτοια κίνηση από την Apple, όχι μόνο θα δυσκολέψει τους χρήστες, αλλά θα μετατρέψει απολύτως λειτουργικά παρελκόμενα (ακουστικά Lightning) σε ηλεκτρονικά απορρίμματα, όπως κατέληξαν να είναι τα “proprietary” ακουστικά των παλαιών μας συσκευών.

από jericho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status