Ποια είναι η πιο κοινή χρήση του Apple Watch;

Ποια είναι η πιο κοινή χρήση του Apple Watch;
ired.gr

Δύο έρευνες μελέτησαν την χρήση του Apple Watch και κατέληξαν σε κοινά συμπεράσματα.

Ο μέσος χρήστης Apple Watch χρησιμοποιεί το wearable 60-80 φορές την ημέρα. Όπως θα το μαντέψατε όμως, οι περισσότερες από αυτές τις φορές είναι απλά για δει την ώρα ή τις ειδοποιήσεις στην οθόνη.

Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώθηκαν από δύο έρευνες, μία της Wristly και μίας από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Στην έρευνα της Wistly οι χρήστες Apple Watch κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο. Το 96% των χρηστών υποστήριξε πως η πιο κοινή χρήση του Apple Watch είναι η προβολή της αρχικής οθόνης. Η πιο σπάνια χρήση ήταν η ανάγνωση των emails.

Άλλες δημοφιλείς λειτουργίες ήταν η επισκόπηση της δραστηριότητας, η απάντηση μηνυμάτων, η χρήση της Siri και o έλεγχος των καρδιακών παλμών. Οι λειτουργίες με την χαμηλότερη απήχηση ήταν η χρήση του Apple Watch ως τηλεχειριστήριο και τα παιχνίδια.

apple watch use 02

20% Των χρστών μειώνουν την χρήση του Apple Watch τον χειμώνα

Άλλο ένα εύρημα της έρευνας ήταν ότι ένας στους πέντε χρήστες σταματούσε ή ξεχνούσε την χρήση του Apple Watch τους μήνες του χειμώνα.

Η έρευνα των Σουηδών υποστήριξε το αποτέλεσμα της έρευνα του Wristly. Οι μισές από όλες τις χρήσεις του Apple Watch ήταν απλά η προβολή της αρχικής οθόνης με μέση διάρκεια 3,8 δευτερολέπτων.

Η προβολή των ειδοποιήσεων ήταν το 23% των ενεργειών. Οι λειτουργίες που έχουν να κάνουν με την δραστηριότητα ήρθαν τρίτες με ποσοστό 11%. Η Siri ήταν με μεγάλη διαφορά τέταρτη, μόλις με 2% ποσοστό της συνολικής χρήσης. Στο τέλος της λίστας βρέθηκε η ανάγνωση email με ποσοστό 0,1%.

Η πιο μεγάλη σε διάρκεια δραστηριότητα ήταν η χρήση των χαρτών, με μέση διάρκεια χρήσης τα 46 δευτερόλεπτα.

apple watch use 01

Διάρκεια χρήσης εφαρμογών

Η έρευνα των Σουηδών επιβεβαίωσε και ένα από τα προβλήματα που έχουν επισημάνει οι χρήστες. Η δεύτερη σε διάρκεια δραστηριότητα ήταν στην οθόνη των εφαρμογών (33 δευτερόλεπτα).

Δηλαδή, ο μέσος χρήστης χρειάζεται περισσότερο από μισό λεπτό για να εντοπίσει την εφαρμογή που θέλει. Η εμφάνιση τον εφαρμογών με μικρά κυκλικά εικονίδια είναι εντυπωσιακή, αλλά καθόλου πρακτική. Η Apple θα πρέπει να βρει μία λύση για αυτό το πρόβλημα στο επόμενο Apple Watch.

από jericho