Απενεργοποιήστε πλήρως εφαρμογές οι οποίες παραμένουν στο υπόβαθρο.

Απενεργοποιήστε πλήρως εφαρμογές οι οποίες παραμένουν στο υπόβαθρο.
ired.gr

Εάν σας προκαλούν ανησυχία οι πολλές εφαρμογές που βρίσκονται ανοιχτές στο υπόβαθρο, σας υποδεικνύουμε πως να τις απενεργοποιήσετε.

Η απομάκρυνση από μία εφαρμογή προκαλώντας συγχρόνως και την απενεργοποίησή της στο λειτουργικό iOS, είναι εύκολη υπόθεση μέσα από μία συσκευή iPhone, iPad ή iPod touch. Παρότι η οθόνη πολυδιεργασιών (multitasking) έχει διαφορετική μορφή στη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού, εν τούτοις ο βασικός μηχανισμός απενεργοποίησης μιας εφαρμογής παραμένει ο ίδιος με τις προηγούμενες εκδόσεις.

ired ios 9 quit apps 01

Κάνοντας χρήση της μεθόδου που θα σας υποδείξουμε στη συνέχεια, μπορείτε να απομακρυνθείτε από μία εφαρμογή ή από πολλές ταυτόχρονα, μέσω της λειτουργίας app switcher στο νέο λειτουργικό. Εδώ θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πως κλείνοντας μία εφαρμογή με αυτή τη μέθοδο, ουσιαστικά την απενεργοποιείτε και δεν απομακρύνεστε απλά από αυτή, αφήνοντας τη ανενεργή στο υπόβαθρο.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή! “Το iPhone σας συγχρονίζεται με άλλη βιβλιοθήκη iTunes”

Οριστική απενεργοποίηση μιας εφαρμογής στο λειτουργικό iOS 9

  • Κάνετε διπλό κλικ στο “πλήκτρο αφετηρίας” (Home button) της συσκευής iPhone, iPad ή iPod touch, ώστε να εμφανιστεί η οθόνη πολυδιεργασιών (app switcher).
  • Αγγίξτε παρατεταμένα την καρτέλα της εφαρμογής που επιθυμείτε να θέσετε ως ανενεργή, και στη συνέχεια σύρετέ τη προς τα επάνω μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς από την οθόνη της iOS συσκευής σας.
  • Επαναλάβετε τη χειρονομία αυτή προκειμένου να απενεργοποιήσετε πλήρως περισσότερες εφαρμογές. Μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται στο υπόβαθρο, σύροντας την οθόνη δεξιά ή αριστερά για να περιηγηθείτε στην οθόνη πολυδιεργασιών.

ired ios 9 quit apps 02

Για να εξέλθετε και να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, αγγίξτε το πλήκτρο αφετηρίας. Εάν επιθυμείτε να μεταβείτε σε κάποια από τις ανοιχτές εφαρμογές που βρίσκονται στο υπόβαθρο, δεν έχετε παρά να επιλέξετε την καρτέλα της επιθυμητής εφαρμογής.

Έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, κάνοντας χρήση της χειρονομίας ταυτόχρονης επιλογής περισσότερων καρτελών με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια να τις σύρετε εκτός οθόνης. Η αντίδραση είναι εφάμιλλη με τις προγενέστερες εκδόσεις iOS.

Διαβάστε επίσης: Ποια η χρησιμότητα της λειτουργίας picture in picture multitasking video σε συσκευές iPad

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, πως πρακτικά δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να απενεργοποιείτε τις εφαρμογές οι οποίες βρίσκονται στο υπόβαθρο, καθώς το λειτουργικό σύστημα της Apple διαχειρίζεται τη μνήμη και τους πόρους της συσκευής αυτόματα.

ired ios 9 quit apps 03

Διαβάστε: H εκφόρτωση των εφαρμογών από το παρασκήνιο, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αυτονομία ενός iPhone

Παρόλα αυτά εάν κάποιοι χρήστες αισθάνονται καλύτερα έχοντας στο υπόβαθρο ανοιχτές, μόνο τις άκρως απαραίτητες εφαρμογές, μπορούν να το πράξουν. Η πλήρης απενεργοποίηση μιας εφαρμογής είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος επίλυσης προβλημάτων ή απρόσμενων απομακρύνσεων από αυτή. Η διαδικασία πλήρους απενεργοποίησης εφαρμογών στο λειτoυργικό iOS 9, δεν διαφέρει πολύ από την αντίστοιχη του iOS 8.

Αυτό που φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά, είναι το αισθητικό κομμάτι, καθώς αρχικά στο iOS 6, η οθόνη πολυδιεργασιών (Multitasking), είχε να προσφέρει μόνο μεμονωμένα εικονίδια για την εναλλαγή των εφαρμογών. Η χειρονομία όμως πλήρους απενεργοποίησης συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch, με λειτουργικό iOS 9, σύροντας τις καρτέλες των εφαρμογών προς το πάνω μέρος της οθόνης.

Διαβάστε επίσης: Εισάγετε μικρογραφία φωτογραφίας, εικόνας ή σχεδίου στις επαφές του iPhone

Υπάρχουν χρήστες που τώρα κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο λειτουργικό iOS και η συγκεκριμένη ανάρτηση απευθύνεται κυρίως σε αυτή την κατηγορία χρηστών. Αν παραμένουν απορίες οι οποίες αφορούν τη μέθοδο απενεργοποίησης των εφαρμογών από την οθόνη πολυδιεργασιών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: