Αλλάξτε την ταπετσαρία στην οθόνης σύνδεσης του Mac

Αλλάξτε την ταπετσαρία στην οθόνης σύνδεσης του Mac
ired.gr

Βαρεθήκατε τη θολή ταπετσαρία στην οθόνη σύνδεσης του υπολογιστή σας Mac; Καιρός να την αλλάξετε με κάποια της αρεσκείας σας, δείτε πως:

H Apple στις τελευταίες αναβαθμίσεις του λογισμικού OS X, από προεπιλογή εμφανίζει μία ημιδιάφανη εικόνα ως φόντο στην οθόνη σύνδεσης του υπολογιστή σας Mac. Η αλήθεια είναι πως διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις λογισμικού, οι οποίες παρουσίαζαν ένα γκρι χρώμα, παρόλα αυτά εμείς θα σας δείξουμε πως μπορείτε να προσαρμόσετε τη δική σας εικόνα στην οθόνη σύνδεσης στο λογισμικό OS X El Capitan, κάνοντας μία μικρή αντικατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποιείστε την ‘Άμεση Διαγραφή’ στο Mac

Αλλαγή Ταπετσαρίας στην οθόνη σύνδεσης του λογισμικού OS X El Capitan

Επιλέξτε την εικόνα αντικατάστασης

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να βρείτε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως προσαρμοσμένη ταπετσαρία στην οθόνη σύνδεσης. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εικόνα σε μορφή .PNG κι ενώ μπορεί να οριστεί οποιοδήποτε μέγεθος, καλό θα ήταν η ανάλυση να είναι τουλάχιστον τόσο υψηλή όσο και η ανάλυση της οθόνης σας.

Σε αντίθετη περίπτωση το λογισμικό OS X θα κάνει χρήση της μικρότερης δυνατής ανάλυσης και το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Εάν η ταπετσαρία που έχετε επιλέξει είναι σε διαφορετική μορφή από ".PNG", μπορείτε πολύ εύκολα να μετατρέψετε τη μορφή του αρχείου, κάνοντας χρήση της εφαρμογής "Προεπισκόπηση" (Preview).

Ανοίξτε την ταπετσαρία σε προεπισκόπηση

Ακολουθήστε τη διαδρομή Αρχείο > Εξαγωγή > και επιλέξτε μορφή PNG, από το επεκτάσιμο μενού, στο κάτω μέρος της υποενότητας "Εξαγωγή". Ολοκληρώνοντας την αντικατάσταση, αποθηκεύστε το αρχείο σας με όνομα "com.apple.desktop.admin.png". Η ταπετσαρία πρέπει να έχει το ακριβές όνομα αρχείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως προσαρμοσμένη ταπετσαρία στην οθόνης σύνδεσης του υπολογιστή σας, Mac.

ired mac customize login screen 01

Διαβάστε επίσης: Δημιουργήστε εικονίδια ιστότοπων στη γραμμή καρτελών για άμεση πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης Safari

Ορισμός προσαρμοσμένης ταπετσαρίας στο λειτουργικό OS X

Έχοντας ολοκληρώσει τη μετονομασία και τη μορφή της ταπετσαρίας, ανοίξτε το Finder κι επιλέξτε "Μετάβαση σε φάκελο..." στο πάνω μέρος της οθόνης από τη γραμμή εργαλείων. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε /Library/Caches και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Μετάβαση". Η ενέργεια αυτή θα σας μεταφέρει στον φάκελο Cashes της βιβλιοθήκης του συστήματος.

ired mac customize login screen 02

Ανάλογα με τη διαμόρφωση που έχετε κάνει στον υπολογιστή σας, είναι πιθανό να υπάρχει ήδη ταπετσαρία στην οθόνη σύνδεσης στο συγκεκριμένο φάκελο με όνομα com.apple.desktop.admin (έχει αναφερθεί παραπάνω). Θα προτείναμε να αντιγράψετε το αρχείο αυτό και να το επικολλήσετε σε μία ασφαλή τοποθεσία στον υπολογιστή σας Mac, ώστε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας της αρχικής ταπετσαρίας, αν ποτέ θελήσετε να επιστρέψετε στη προεπιλεγμένη οθόνη σύνδεσης.

Αναζητήστε τώρα την ταπετσαρία που έχετε μετονομάσει και αντιγράψτε τη στο φάκελο /Caches, από λογαριασμό διαχειριστή, επιβεβαιώνοντας την αντικατάσταση, αν σας ζητηθεί. Μπορείτε πλέον να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε άλλη εργασία έχετε ανοιχτή στον υπολογιστή σας και ν’ αποσυνδεθείτε από το λειτουργικό σύστημα (Apple logo > Έξοδος...)

Μόλις εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης του λογισμικού, θα παρατηρήσετε πως η νέα προσαρμοσμένη ταπετσαρία είναι πλέον ορατή. Δεν υπάρχει λόγος να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας ή να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για να εμφανιστεί η νέα σας ταπετσαρία στην Οθόνη Σύνδεσης. Εάν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να συνεχίσετε να πειραματίζεστε με άλλες ταπετσαρίες, επαναλαμβάνοντας τα παραπάνω βήματα ή να επαναφέρετε την προεγκατεστημένη ταπετσαρία, επικολλώντας το αντίγραφο ασφαλείας της, που έχετε διατηρήσει στον υπολογιστή σας.

ired mac customize login screen 03

Διαβάστε επίσης: Το επόμενο MacΒook μπορεί να έχει αποσπώμενη οθόνη

Γιατί να χρησιμοποιήσω προσαρμοσμένη ταπετσαρία;

Ο πρώτος λόγος κατ΄ εμάς είναι η εξατομίκευση, παρότι η Apple δεν προσφέρει τη δυνατότητα αυτή σε μεγάλη έκταση, ώστε ο κάθε χρήστης να προσαρμόζει τον λογαριασμό του κατά βούληση (για παράδειγμα όπως στα λειτουργικά συστήματα Windows & Linux).

Πρακτικά μία προσαρμοσμένη ταπετσαρία, σας βοηθά πολύ εύκολα να κάνετε διάκριση μεταξύ άλλων λογαριασμών όμοιων στον ίδιο υπολογιστή. Για παράδειγμα σε μεγάλες επιχειρήσεις, σχολεία, ακόμη και σε μικρότερες, υπάρχουν χρήστες που δουλεύουν πάνω στον ίδιο υπολογιστή, Mac.

Τέλος, σχετικά με τις επιχειρήσεις, μπορούν να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένη ταπετσαρία με το λογότυπο της εταιρείας ή των προϊόντων τους . Στο λογισμικό OS X El Capitan, προσφέρεται ο κάθε χρήστης να έχει τη δική του ταπετσαρία στο “Γραφείο Εργασίας” του, αλλά την ίδια ταπετσαρία στην οθόνη σύνδεσης.

Αναλύσαμε τη δυνατότητα εγκατάστασης προσαρμοσμένης ταπετσαρίας στην οθόνη σύνδεση του υπολογιστή σας, Mac. Εάν παραμένουν απορίες ή χρειάζεστε διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε προς εμάς, στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: