Θέλετε να κάνετε ένα Quiz στο Facebook? Σκεφτείτε το ξανά…

Θέλετε να κάνετε ένα Quiz στο Facebook? Σκεφτείτε το ξανά…
ired.gr

Όταν όλοι οι φίλοι μας κάνουν συνέχεια Quiz στο Facebook, μπορεί να μας παρασύρουν. Εκτός εάν γνωρίζουμε τις συνέπειές τους.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε κοντά στην απόφαση να λάβετε μέρος σε ένα Quiz, πάρτε βαθιά ανάσα και προχωρήστε σε κάτι άλλο.

Βλέπουμε τους φίλους μας να ανακοινώνουν τις πιο συχνές τους εκφράσεις, τον καλύτερο τους φίλο, ή το πιο ταιριαστό τους έτερο ήμισυ. Δηλαδή κάποιος δίνει πρόσβαση σε κάποια άγνωστη εφαρμογή να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του λογαριασμού του.

 ired facebook quizzes 01

Τι είναι το TSU.CO; Γιατί το Facebook δε θέλει να ξέρετε γι’ αυτό;

Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζετε ήδη ποιος είναι ο καλύτερος φίλος σας και να μην χρειάζεται να δώσετε τα στοιχεία σας σε μία εφαρμογή για να σας απαντήσει. Η λίστα των στοιχείων που λαμβάνουν αυτές οι εφαρμογές είναι η εξής:

Όνομα

Ημερομηνία γέννησης

Πόλη γέννησης

Λεπτομέρειες για την εκπαίδευση

Όλα τα like

Φωτογραφίες

Πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο

Γλώσσα

Διεύθυνση IP

Λίστα φίλων

Το κακό είναι ότι η πρόσβαση δεν δίνεται απλά για μία φορά. Εταιρίες όπως η vonvon.me, έχουν προνοήσει και έχουν φτιάξει περίεργες συνθήκες στην πολιτική απορρήτου, που ακολουθούν. Εάν κάποια στιγμή αποφασίσετε πως η εφαρμογή αυτή γνωρίζει για εσάς περισσότερα από όσα θα έπρεπε, μπορείτε να διακόψετε την χρήση της.

Παρόλα αυτά η εφαρμογή μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας, επίσης διατηρεί το δικαίωμα να τα αποθηκεύσει σε οποιονδήποτε server ανά τον κόσμο.

 ired facebook quizzes 02

Στην ίδια πολιτική απορρήτου αναφέρεται ότι η εφαρμογή έχει το δικαίωμα ακόμη και να πουλήσει τα δεδομένα μας. Οπότε ένα μόλις Quiz είναι αρκετό για να αποχαιρετήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα για τα καλά.

Βέβαια μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του απορρήτου και να προσπαθήσετε να περιορίσετε τα δικαιώματα που δίνονται σε αυτές τις εφαρμογές. Οι περισσότερες απλά θα σταματήσουν να λειτουργούν εάν το κάνετε αυτό.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να αποφύγουμε να κάνουμε τις ίδιες ενέργειες με τους φίλους μας, ειδικά όταν αυτοί φαίνεται πως τις απολαμβάνουν. Πράγματι είναι εύκολο να προσπεράσουμε όλες τις πολιτικές απορρήτου δίνοντας την έγκρισή μας, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι τόσο εύκολο όμως να παραδώσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα σε μία άγνωστη εταιρία;

Το Facebook θέλει να μας απαλύνει τον πόνο του χωρισμού

από jericho

Δείτε περισσότερα: