Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Google έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο 74% των συσκευών Android

H Google έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο 74% των συσκευών Android
ired.gr

Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν παλαιότερες εκδόσεις iOS. Μετά από δικαστική απόφαση η πρόσβαση στη συσκευή σας δεν είναι δύσκολη.

Ένα όχι και τόσο γνωστό γεγονός διέρρευσε πρόσφατα στο Reddit. Εάν δοθεί δικαστική εντολή, η Apple και η Google μπορούν να αλλάξουν τον κωδικό της συσκευής σας, εφόσον έχετε παλαιότερη έκδοση Android ή iOS.

Η πληροφορία έγινε γνωστή όταν το έγγραφο από το Εισαγγελικό Γραφείο της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε στο Reddit και μελετήθηκε από τους αναγνώστες.

ired google remotely 01

Προς το παρόν, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, η Apple και η Google είναι υποχρεωμένες από την νομοθεσία να παρακάμψουν τους κωδικούς των χρηστών και να δώσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εντός της συσκευής.

Η Apple και η Google για να αποφύγουν την τήρηση πρόσθεσαν στο iOS 8 και στο Android 5.0 κρυπτογράφηση δίσκου. Αυτό αποτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής.

ired google remotely 02

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως το Android είναι πιο ασφαλές από το iOS

Παρότι στο iOS 8 η κρυπτογράφηση είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλογή, στο Android 5.0 δεν συμβαίνει αυτό και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον χρήστη. Αντιθέτως το Android Lollipop 6 έχει ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της The Next Web, το 74,1% των συσκευών Android δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Andoid Lollipop 6.

Στην άλλη πλευρά, μόλις το 9% των συσκευών iOS, δεν έχουν λάβει την αναβάθμιση σε iOS 8 ή iOS 9.

ired google remotely 03

Νομικό και ηθικό ζήτημα

Η αδικαιολόγητη πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα αποτελεί σίγουρα καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχει ένταλμα για έρευνα των δεδομένων μίας συσκευής, iOS ή Android, για την εύρεση στοιχείων που αφορούν εγκληματικές πράξεις;

Μπορεί μία εταιρία όπως η Google και η Apple, να παρεμποδίσει το έργο των αρχών;

ired google remotely 04

Το Εισαγγελικό γραφείο δεν τίθεται κατά της κρυπτογράφησης. Η κρυπτογράφηση είναι επιτρεπτή. Πρέπει όμως οι κατασκευαστές να εξασφαλίσουν την δυνατότητα αποκρυπτογράφησης της συσκευής εάν υπάρξει δικαστική απόφαση που το απαιτεί.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο απλό. Εάν είναι εφικτή η εξ αποστάσεως αποκρυπτογράφηση και η πρόσβαση στα δεδομένα μίας οποιασδήποτε συσκευής, από τον κατασκευαστή ή από τις αρχές, τι θα είναι αυτό που θα εμποδίσει τους χάκερ και τους εισβολείς να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα;

Οι χρήστες διστάζουν στα πολλά App Permissions

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status