Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να ρυθμίσετε την Apple TV με το iPhone σας.

Πώς να ρυθμίσετε την Apple TV με το iPhone σας.
ired.gr

Χρησιμοποιήστε το iPhone σας για να ρυθμίσετε την Apple TV που μόλις αγοράσατε.

Η ρύθμιση της Apple TV 4ης γενιάς δεν είναι καθόλου δύσκολη, αλλά περιλαμβάνει πολλά βήματα και μερικά από αυτά είναι όντως κουραστικά. Όμως αν είστε οι τυχεροί κάτοχοι ενός iPhone, μπορείτε να συντομεύσετε κατά πολύ τη διαδικασία και να αποφύγετε τα πιο κουραστικά τμήματα της ρύθμισης.

 ired connect iphone with tv 01

Αυτό που κάνει τη ρύθμιση τόσο ενοχλητική, είναι τα σημεία όπου πρέπει να εισάγετε πληροφορίες που απαιτούν πληκτρολόγηση μέσω του εικονικού πληκτρολογίου της Apple TV. Η ρύθμιση απαιτεί να κάνετε log-in στον Apple λογαριασμό σας, στο Wi-Fi δίκτυο και σε άλλους λογαριασμούς που πιθανόν να έχετε χρησιμοποιώντας το Apple Remote. Η χρήση του Remote για την επιλογή κάθε γράμματος ξεχωριστά δεν είναι και η καλύτερη λύση.

Να λοιπόν πώς θα αποφύγετε την ταλαιπωρία με τη χρήση ενός iPhone.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Apple TV 4

Απαιτήσεις:

  • Apple TV 4ης γενιάς
  • iPhone, iPad ή iPod Touch με iOS 9.1 και άνω (όχι iPad 2)
  • Bluetooth ενεργοποιημένο σε όλες τις συσκευές

Αφού έχετε καλύψει τα παραπάνω, ακολουθήστε τα βήματα που ακολουθούν για να ρυθμίσετε την Apple TV σας με το συντομότερο δυνατό τρόπο.

1. Συνδέστε πρώτα την Apple TV σας στην παροχή ρεύματος και στην τηλεόρασή σας.

2. Αφού εκκινήσει η Apple TV θα πρέπει να κάνετε πρώτα κάποια βήματα: α) Ζευγοποίηση του Remote με την Apple TV, β) Επιλογή γλώσσας, γ) Επιλογή περιοχής, δ) Επιλογή ρύθμισης της Apple TV μέσω συσκευής.

3. Ξεκλειδώστε την iOS συσκευή σας και κρατήστε την κοντά στην Apple TV.

ired connect iphone with tv 02

Τώρα στρέψτε την προσοχή σας στην iOS συσκευή σας γιατί τα βήματα που σας γλιτώνουν χρόνο και κόπο θα πραγματοποιηθούν σ’ αυτήν.

1. Στο iPhone σας (iPad κλπ) θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα ρωτάει αν θέλετε να ρυθμίσετε την Apple TV τώρα. Πατάτε Συνέχεια.

2. Κάνετε log-in στον Apple λογαριασμό σας. Αυτόματα θα συμπληρωθούν τα στοιχεία και στην Apple TV. Επίσης θα συνδεθεί η Apple TV και με το iCloud και το iTunes ταυτόχρονα.

3. Επιλέξτε αν θέλετε να μοιράζεστε διαγνωστικά δεδομένα με τη Apple. Δεν πηγαίνουν προσωπικά δεδομένα σας, απλώς δεδομένα προβλημάτων που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη χρήση. Πατάτε Όχι Ευχαριστώ, ή Ναι και προχωράτε.

4. Σ’ αυτό το σημείο όχι μόνο προστίθενται οι λογαριασμοί σας στην Apple TV μέσω του iPhone, αλλά και τα στοιχεία της Wi-Fi σύνδεσής σας επίσης. Αυτόματα η Apple TV βρίσκει τα στοιχεία του Wi-Fi σας και συνδέεται με αυτό χωρίς να κάνετε τίποτε.

ired connect iphone with tv 03

Επιστρέφουμε τώρα στην Apple TV από την iOS συσκευή μας. Πάρτε το Remote στα χέρια σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Επιλέξτε αν θέλετε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία τοποθεσίας. Αυτό δεν είναι τόσο κρίσιμο όσο στο iPhone, αλλά παρέχει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες όπως τον καιρό για παράδειγμα, οπότε καλό είναι να το ενεργοποιήσετε.

2. Μετά, ενεργοποιήστε τη Siri. Είναι μια επιλογή που κάνει την Apple TV τόσο διαφορετική από οτιδήποτε άλλο, οπότε δοκιμάστε την. Προς το παρόν, δεν ισχύει για τη χώρα μας.

3. Επιλέξτε αν θέλετε τα screensavers της Apple. Αν τα θέλετε, ετοιμαστείτε για ένα κατέβασμα της τάξεως των 600ΜΒ το μήνα, αλλά αξίζουν τον κόπο. Είναι πανέμορφα βίντεο που έχουν γυριστεί από την Apple ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό.

ired connect iphone with tv 04

Τα τελευταία βήματα ρύθμισης είναι δευτερεύοντα.

1. Επιλέξτε αν θέλετε να στέλνετε διαγωνιστικά δεδομένα στη Apple.

2. Επιλέξτε αν θέλετε να στέλνετε διαγνωστικά δεδομένα στους δημιουργούς των εφαρμογών όπως και στην Apple, για τους ίδιους λόγους.

3. Πρέπει τελικά, να συμφωνήσετε με τους όρους χρήσης του συμφωνητικού της Apple για να χρησιμοποιήσετε την Apple TV. Πατήστε Συμφωνώ.

Μετά από όλα αυτά τελειώσατε. Θα περάσετε στην κεντρική οθόνη της Apple TV και μπορείτε πια να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Και χάρις στο iPhone σας γλιτώσατε από ένα μεγάλο κομμάτι ταλαιπωρίας που θα περνάγατε αν χρησιμοποιούσατε το Remote. Καλή διασκέδαση.

Δείτε ακόμη: Νέο Apple TV 4: Πρώτο Unboxing στην Ελλάδα

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status