Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διορθώστε το πρόβλημα: Το τελευταίο αντίγραφο στο iCloud δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί

Διορθώστε το πρόβλημα: Το τελευταίο αντίγραφο στο iCloud δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί
ired.gr

Μήπως ανήκετε στους χρήστες οι οποίοι αδυνατούν να κάνουν λήψη αντιγράφου ασφαλείας στο iCloud της συσκευής τους; Έχουμε τη λύση.

H Apple και το λειτουργικό iOS, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ρυθμίσουν τη συσκευή τους iPhone, iPad ή iPod touch, ώστε να διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας στη υπηρεσία iCloud, όταν αυτή είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi. Η ενέργεια σύλληψης αντιγράφου ασφαλείας, γίνεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνήθως χωρίς προβλήματα.

Όμως έχει παρατηρηθεί από αρκετούς χρήστες, αναζητώντας πότε πραγματοποιήθηκε το τελευταία αντίγραφο, να λαμβάνουν ένα αόριστο μήνυμα αδυναμίας ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Επίσης χρήστες αναφέρουν πως στην προσπάθειά τους για να πραγματοποιήσουν ένα χειροκίνητο αντίγραφο ασφαλείας στην υπηρεσία iCloud, να λαμβάνουν το μήνυμα πως η διαδικασία απέτυχε.

ired icloud backup error 00

Διαβάστε επίσης: Android και iOS κατέχουν το 98% του μεριδίου της αγοράς

Έχοντας υπόψιν πόσο σημαντική είναι η τακτική δημιουργία και διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας, το μήνυμα αδυναμίας σύλληψης αντιγράφου, φαίνεται να είναι από ενοχλητικό έως και καταστροφικό. Ευτυχώς τέτοιου είδους αδυναμίες διορθώνονται γρήγορα, με μερικές απλές οδηγίες αντιμετώπισης τέτοιου είδους προβλημάτων.

Κάνετε επανεκκίνηση στη συσκευή σας (force reboot)

Το πρώτο πράγμα που θα σας συστήναμε να κάνετε όταν βρεθείτε μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση, είναι η επανεκκίνηση της συσκευής σας και η προσπάθεια εκ νέου να διατηρήσετε στην υπηρεσία iCloud αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής iPhone, iPad ή iPod touch.

  • Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα αφετηρίας και ενεργοποίησης (Home + Power buttons), έως ότου απενεργοποιηθεί η συσκευή σας κι εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Το εικονίδιο σηματοδοτεί την έναρξη της επανεκκίνησης. Στο σημείο αυτό αφήστε τα πλήκτρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Βεβαιωθείτε πως η συσκευή είναι σε δίκτυο Wi-Fi πριν την εκ νέου προσπάθεια διατήρησης αντιγράφου, στην υπηρεσία iCloud.
  • Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικό αντίγραφο > Αντίγραφο iCloud και αγγίξτε τη φράση "Αντίγραφο τώρα". Λογικά θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σωστά.

ired icloud backup error 01

Διαβάστε επίσης: Το Facebook θέλει να μας απαλύνει τον πόνο του χωρισμού

Αξίζει να σημειώσετε πως σε χρήστες που προτείναμε τις παραπάνω οδηγίες και τις ακολούθησαν, κατάφεραν να δημιουργήσουν και πάλι αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud. Στη συνέχεια η υπηρεσία iCloud επανέλαβε τη λήψη αυτοματοποιημένα όπως παλαιότερα. Φαίνεται λοιπόν πως το μόνο που χρειάζεται είναι ένα “force reboot” της συσκευής προκειμένου να επιλύσετε τέτοιου είδους προβλήματα.

Βεβαιωθείτε πως βρίσκεστε σε καλή σύνδεση Wi-Fi, καθώς η χαμηλής ταχύτητας σύνδεση, ενδεχομένως να μην επιτρέπει τη διατήρηση αντιγράφου ασφαλείας στο iCloud. Αντ΄αυτού να εμφανίζεται μήνυμα λάθους. Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα παραμένει και η υπηρεσία iCloud αρνείται πεισματικά να λάβει αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη έξυπνες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, για παράδειγμα:

Διαγραφή παλαιότερων αντιγράφων κι επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Πριν προχωρήσετε στη διαγραφή παλαιότερου αντιγράφου ασφαλείας, φρόνιμο θα ήταν να κρατήσετε τοπικά αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας iPhone, iPad ή iPod touch, προκειμένου οποιοδήποτε σφάλμα επί της διαδικασίας, να μην σας στοιχίσει τα δεδομένα σας. Φαντάζομαι κανείς δεν επιθυμεί μία συσκευή, χωρίς οποιοδήποτε αντίγραφο ασφαλείας.

  • Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή και ανοίξτε την εφαρμογή iTunes.
  • Ακολουθήστε τη διαδρομή Σύνοψη > Εφεδρικά αντίγραφα > Αντίγραφο τώρα.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης αντιγράφου ασφαλείας τοπικά στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στην ενότητα iCloud > Χώρος > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης.
  • Εντοπίστε το παλαιότερο αντίγραφο ασφαλείας στην υπηρεσία iCloud και διαγράψτε το.
  • Ανανεώστε τις ρυθμίσεις δικτύου, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Ρυθμίσεις δικτύου. (Σημειώστε πως η ενέργεια αυτή θα αφαιρέσει συνθηματικά από συνδέσεις Wi-Fi του παρελθόντος και θα πρέπει να τα εισάγετε και πάλι).
  • Επιστρέψτε πάλι στις Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικό αντίγραφο > Αντίγραφο iCloud > Αντίγραφο τώρα.

ired icloud backup error 02

Λίγο κουραστική η όλη διαδικασία αλλά η αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης αντιγράφου θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά. Υπάρχει και μία σπάνια περίπτωση καμία από τις παραπάνω ενέργειες να μην επαναφέρει την αυτόματη λειτουργία αντιγράφου ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση προσωρινά θα σας προτείναμε να διατηρήσετε αντίγραφο ασφαλείας τοπικά στην εφαρμογή iTunes, έως ότου πραγματοποιήσετε μία πλήρη επαναφορά του λειτουργικού της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: Επίμονη απαίτηση εισαγωγής συνθηματικού από την υπηρεσία iCloud; Σας έχουμε τη σωτηρίας σας

Θα πρέπει ακολουθώντας αυτή την επιθετική πολιτική, να κάνετε πλήρη διαγραφή στο iPhone, iPad ή iPod touch, - “Περιεχόμενα και ρυθμίσεις” - και να τη “στήσετε” από την αρχή. Είναι ευκαιρία να απομακρύνετε εφαρμογές και δεδομένα που δεν χρησιμοποιείτε. Επαναφέρετε τη συσκευή σας, κάνοντας προσπάθεια να κρατήσετε και πάλι αντίγραφο ασφαλείας. Η Apple πλέον δεν θα έχει καμία “δικαιολογία”.

Γιατί λαμβάνω μήνυμα σφάλματος: "Η τελευταία δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί”

Είναι δύσκολο να σας απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να αποτύχει η λήψη ενός αντιγράφου ασφαλείας. Πολλές φορές υπάρχει θέμα χαμηλής ταχύτητας σύνδεσης, εκτός εύρους σύνδεσης ακόμη και ζητήματα πολλές φορές υπηρεσίας iCloud.

Εάν ανήκετε στους χρήστες οι οποίοι έχουν λάβει τέτοια μηνύματα αδυναμίας λήψης αντιγράφου ασφαλείας, πιστεύουμε πως με έναν από τους παραπάνω τρόπους η διαδικασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν παρόλα αυτά παραμένουν απορίες, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status