Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Google ξεπερνά τον εαυτό της προσφέροντας Streaming εφαρμογών

H Google ξεπερνά τον εαυτό της προσφέροντας Streaming εφαρμογών
ired.gr

Βρήκατε στα αποτελέσματα αναζήτησης μία πληροφορία που απαιτεί πρόσβαση σε μία συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά αυτή δεν είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας;

Η Google έχει την λύση σε κάθε πρόβλημα, ειδικά όταν το πρόβλημα αφορά την πολύτιμη μηχανή αναζήτησης Google.

Τα τελευταία χρόνια με την ευρεία χρήση των εφαρμογών σε smartphones και tablets, πολλοί χρήστες άρχισαν να προτιμούν την αναζήτηση πληροφοριών εντός των εφαρμογών παρά στο Google Search.

Η λύση για την Google ήταν η προσθήκη των πληροφοριών από τις εφαρμογές στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google Search. Εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει αυτή η προσθήκη και τώρα το Google Search έχει περισσότερα από 100 δις συνδέσμων που οδηγούν σε εφαρμογές.

 ired google streaming app 01

Αφού ο χρήστης κάνει την αναζήτηση του π.χ. για “κέντρο αισθητικής στα Νότια Προάστια” στα αποτελέσματα μπορεί να του εμφανιστεί μία σελίδα από το Facebook και πατώντας στον σύνδεσμο θα ανοίξει η εφαρμογή του Facebook.

Επιτέλους! Google Maps Offline

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το αποτέλεσμα έρχεται από μία άλλη εφαρμογή, η οποία δεν είναι εγκατεστημένη στην συσκευή;

Η Google πάλι θα προσφέρει λύση, προσφέροντας παράλληλα μία σπουδαία καινοτομία.

Εάν η πληροφορία που ψάχνετε υπάρχει σε μία εφαρμογή που δεν υπάρχει στην συσκευή σας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να κάνετε streaming της εφαρμογής απευθείας από τους server της Google χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε τίποτα.

 ired google streaming app 02

Η Google υποστηρίζει πως αυτή η μέθοδος βασίζεται σε μία νέα τεχνολογία cloud η οποία βρίσκεται υπό δοκιμή από τους μηχανικούς της.

Προς το παρόν η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ και για τις εφαρμογές HotelTonight, Chimani, Daily Horoscope και New York Subway. Στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες δοκιμαστικές εφαρμογές.

Οι χρήσεις που μπορεί να έχει αυτή η λειτουργία είναι αμέτρητες. Στο στάδιο που βρίσκεται τώρα η τεχνολογία αυτή απαιτείται οπωσδήποτε γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω Wi-fi.

Στο μέλλον η Google θα μπορούσε να προσφέρει σε όλους τους χρήστες, ένα preview μίας εφαρμογής ή ενός παιχνιδιού, προτού την κατεβάσουμε από το Play Store.

Ο Dr.Google γίνεται αξιόπιστος σύμβουλος υγείας

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status