Android Smartphone στα 9€. Αξίζει;

Android Smartphone στα 9€. Αξίζει;
ired.gr

Οι τιμές των smartphones έχουν πέσει τόσο που ένα κινητό καλύτερο από το πρώτο iPhone κοστίζει μόλις 9€. Αξίζει όμως έστω για δεύτερη συσκευή;

Η Walmart είναι γνωστή για τις μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρει κατά καιρούς, αλλά αυτό δεν το περιμέναμε.

Πρόκειται για δύο συσκευές της LG κλειδωμένες στην TracFone, η μία είναι η Sunrise L15G και η άλλη η Lucky LG16G. Δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο συσκευές.

ired 9 dollar android smrtphone 01

Και οι δύο τρέχουν Android KitKat 4.4, την έκδοση που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια. Μπορεί να μην έχουν 4G, όμως διαθέτουν κεραία Wi-Fi. Η λήψη selfie είναι κάπως πιο δύσκολη από ότι έχουμε συνηθίσει καθώς η συσκευή δεν διαθέτει μπροστινή κάμερα.

Smartphone από την Pepsi !

Η πιο φθηνή συσκευή που έχουμε συναντήσει στην αμερικάνικη αγορά στο παρελθόν ήταν το Intex Cloud FX, Firefox OS κινητό των 35 $, το οποίο ήταν άκρως απογοητευτικό ασφαλώς.

Στα χαρακτηριστικά της συσκευής θα βρούμε έναν διπύρηνο επεξεργαστή να τρέχει στα 1.2 GHz και μία οθόνη 3.8 ιντσών. Η συσκευή διαθέτει και 3G για να κατεβάζουμε όπου και εάν είμαστε εφαρμογές από το Play Store.

Η συσκευή είναι αρκετά θελκτική. Όμως δεν είναι τόσο μεγάλη ευκαιρία όσο παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στα media.

Η συσκευή είναι κλειδωμένη στην εταιρία TracFone και ο χρήστης μπορεί να την ξεκλειδώσει μετά από ένα χρόνο. Το συμβόλαιο με την εταιρία αυτή μπορεί να παρομοιαστεί με τα καρτο-συμβόλαια που έχουμε στην Ελλάδα.

ired 9 dollar android smrtphone 02

Το LG L15G/L16G κοστίζει 9€, όσο δωρεάν είναι ένα iPhone με 2-ετές συμβόλαιο.

Για κλειδωμένη συσκευή στην Αμερική υπάρχει η επιλογή του Moto E από την Cricket, η συσκευή στο Wallmart κοστίζει 35€, αλλά πρόκειται για μία συσκευή με οθόνη 4,3 ιντσών, ανάλυση 540 x 960, Corning Glass 3, Dual-core επεξεργαστή 1,2 GHZ Cortex-A7, 4GB ROM, 1 GB RAM και μπαταρία 1980 mAh.

Siam 7X, πρωτοποριακό smartphone με δυο οθόνες

Το κόστος αυτής 35 $.

Τώρα για όσους ενδιαφέρονται για την πιο οικονομική συσκευή Unlocked στην αγορά, υπάρχουν οι συσκευές Swipe Konnect 3 και Posh Orion Mini. Αυτές δεν κοστίζουν περισσότερο από 30 $ αλλά παρέχουν την ίδια εμπειρία χρήσης με τα LG Sunrise και Lucky.

ired 9 dollar android smrtphone 03

Στην Ελλάδα από την άλλη πλευρά σε τόσο χαμηλό κόστος μπορούμε να βρούμε feature phone από την Nokia (από τα 20 €), σταθερή αξία, με ταχύτητες 2G και λειτουργικό Nokia Series 30 σε οθόνες 1,4 ή 1,8 ιντσών. Από τα 33 ξεκινούν πιο σύγχρονες εκδόσεις από την Microsoft με οθόνη 2,4”, εφαρμογές όπως facebook και twitter προ-εγκατεστημένες σε Nokia Series 30+, λειτουργικό σύστημα από την MediaTek που δεν υποστηρίζει εφαρμογές java. Μοναδικό προτέρημα η διάρκεια της μπαταρίας.

Στα 46€ συναντούμε την πιο οικονομική συσκευή Android στην Ελληνική αγορά, το Alcatel OneTouch Pixi 3 με δύο υποδοχές κάρτας SIM, οθόνη 3,5 ιντσών, dual-core επεξεργαστή με 4GB ROM . Σαφώς καλύτερη επιλογή για δεύτερη συσκευή από το Nokia Asha 230 με λειτουργικό σύστημα Asha Platform και οθόνη 2,8”.

Η Sharp παρουσίασε ένα Robot-smartphone: Tο ονομάζει RoBoHon

από jericho

Δείτε περισσότερα: