Αστυνομικός σταμάτησε το αυτόνομο όχημα της Google και δεν είχε σε ποιον να κόψει κλήση.

Αστυνομικός σταμάτησε το αυτόνομο όχημα της Google και δεν είχε σε ποιον να κόψει κλήση.
ired.gr

Μπορεί το αυτόνομο όχημα της Google να έχει εξελιχθεί αρκετά, αλλά δεν είναι ιδανικό για περιπτώσεις καταδίωξης.

Η αιτία για το σταμάτημα του Google Car, από τον εκπρόσωπο του νόμου, ήταν η πολύ χαμηλή ταχύτητα με την οποία κινούνταν.

Οδήγηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα; Μα οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν κλήσεις για αυτόν τον λόγο τόσο συχνά.

Ήταν το σχόλιο της Google.

ired google car 01

Google Maps: Διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα η καθοδήγηση λωρίδων

Ο επιβλέπων νομικός εκπρόσωπος της Google ήταν παρόν εντός του οχήματος και εξήγησε στον αστυνομικό πως το όχημα έχει περιοριστή στην ανώτερη τελική ταχύτητα των 40 χλμ./ώρα. Ενώ η νομοθεσία στην Καλιφόρνια επιτρέπει τελικές ταχύτητες έως και 56 χλμ./ώρα για τα αυτοκινούμενα οχήματα.

Η Google θέλει τα συμπαθητικά σφαιροειδή αυτοκινούμενα οχήματά της να είναι φιλικά και προσεγγίσιμα καθώς περνούν από τις γειτονιές της Καλιφόρνια. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και έχουν περιορίσει την ταχύτητα στα 40 χλμ./ώρα. Να σημειωθεί πως κατά το σταμάτημα του οχήματος από τον αστυνομικό, το Google Car είχε πιάσει σχεδόν τελική στα 39 χλμ./ώρα.

Η Google θέλησε να διασκεδάσει το περιστατικό αναφέροντας πως είναι πολύ συχνό φαινόμενο ο κόσμος να σταματήσει το όχημα τους για να μάθει περισσότερα για αυτό το Project της Google, με απλά λόγια: Λόγω περιέργειας.

Ο περίεργος αστυνομικός δεν κατάφερε να κόψει κλήση στο όχημα καθώς δεν υπήρχε κάποιος οδηγός, σίγουρα όμως μπόρεσε να αποσπάσει μερικές μυστικές πληροφορίες για την πορεία του Project.

ired google car 02

Επιτέλους! Google Maps Offline

Από τις αρχές τους χρόνου μας έχει απασχολήσει η ασφάλεια των αυτοκινούμενων οχημάτων. Ποιος δεν θα ήθελε μια μέρα να σηκωθεί να πάει στην δουλειά του και το όχημα να αναλάβει από μόνο του όλη την διαδρομή και την κίνηση;

Όπως φαίνεται όμως ακόμη και σε αυτές τις χαμηλές ταχύτητες ο νούμερο ένα κίνδυνος είμαστε εμείς οι κανονικοί οδηγοί, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουμε μία προτίμηση στο να τρακάρουμε ελαφρώς τα αυτοκινούμενα οχήματα.

Η Google περήφανα αναφέρει:

Έχουμε διανύσει 1,9 εκ. χιλιόμετρα δοκιμών, αυτή η απόσταση είναι ίση με αυτήν που θα διανύσει ένας μέσος οδηγός σε 90 χρόνια, είμαστε περήφανοι που δεν έχουμε πάρει ποτέ ούτε μία κλήση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό το επίτευγμα, πέραν της χαμηλής ταχύτητας, έχει ο νομικός εκπρόσωπος που πάντα βρίσκεται εντός του οχήματος και μπορεί να δικαιολογήσει οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς και η απουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι.

 O άνθρωπος που αγόρασε το Google.com για 12$

από jericho

Δείτε περισσότερα: