Το Google προσφέρει δωρεάν κλήσεις του HANGOUTS προς τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις..

Το Google προσφέρει δωρεάν κλήσεις του HANGOUTS προς τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις..
ired.gr

Η γνωστή υπηρεσία της Google προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους του Παρισιού και σε όσους θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Οι υπηρεσίες τεχνολογίας έχουν γρήγορα αντανακλαστικά στο να προσφέρουν βοήθεια σε περιπτώσεις τραγωδίας. Ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η Google ανακοίνωσε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης ότι προσφέρει δωρεάν τις κλήσεις προς το Παρίσι μέσω του Hangouts.

«Σε σκεφτόμαστε Παρίσι. Δωρεάν κλήσεις προς Γαλλία μέσω Hangouts. #ParisAttacks» έγραψε η εταιρία στις σελίδες της στα Google+, Twitter, και Facebook.

Αν και οι περισσότερες κλήσεις μέσω Hangouts προς ΗΠΑ και Καναδά είναι δωρεάν από χώρες όπου το Hangouts υποστηρίζεται, οι κλήσεις προς αριθμούς εκτός ΗΠΑ και Καναδά έχουν τέλη σύμφωνα με τη σελίδα βοήθειας του Google. Ένα τυπικό ποσόν είναι τα 3 σεντς το λεπτό για κλήσεις προς κινητά στη Γαλλία 1 σεντ το λεπτό για κλήσεις σταθερών στη Γαλλία και 1 σεντ το λεπτό για κλήσεις προς Παρίσι.

 ired google hangout 01

FaceTime, Skype, Hangouts, όλες οι πληροφορίες για να φέρετε "κοντά" τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Οι κλήσεις μέσω Hangouts μπορούν να γίνουν είτε από την αντίστοιχη εφαρμογή Android, είτε από την εφαρμογή iOS, είτε μέσω Web.

Το Google δεν βοηθάει πρώτη φορά σε περιπτώσεις ανάγκης και τραγωδίας που ξέσπασε και δεν είναι το μόνο. Όπως θα δείτε και σε άλλο άρθρο μας, το Facebook ενεργοποίησε τη λειτουργία του “Safety Check” που εμφανίστηκε μόλις πέρυσι για ανάλογες περιπτώσεις. Οι χρήστες στο Παρίσι, λαμβάνουν ένα μήνυμα και πρέπει να πατήσουν το πλήκτρο “I’m safe” για να ειδοποιήσουν τους φίλους τους ότι είναι καλά. Ένα πλήκτρο “mark safe” επιτρέπει στους χρήστες να δηλώσουν ποιους άλλους που γνωρίζουν που είναι επίσης ασφαλείς.

Η εταιρία τηλεφωνίας Sprint, επίσης πρόσφερε όλες τις κλήσεις προς Γαλλία δωρεάν «μέχρι νεοτέρας» σύμφωνα με τον διευθυντή της Marcelo Claure.

Επίθεση στο Παρίσι: Το Facebook ενεργοποιεί τη λειτουργία ‘SAFETY CHECK’

από Elichord

Δείτε περισσότερα: