Επίθεση στο Παρίσι: Το Facebook ενεργοποιεί τη λειτουργία ‘SAFETY CHECK’

Επίθεση στο Παρίσι: Το Facebook ενεργοποιεί τη λειτουργία ‘SAFETY CHECK’
ired.gr

Το Facebook συμπαραστέκεται στους κατοίκους του Παρισιού με τη λειτουργία ‘Safety Check’.

Το Παρίσι χτυπήθηκε από οπλοφόρους, όπως έγινε γνωστό σε όλους μας, τη νύχτα της Παρασκευής, με πολλαπλά θύματα και, μέχρι τώρα δυστυχώς, υπάρχει ανασφάλεια και πολλοί φοβούνται για συνέχεια των επιθέσεων και αλλού.

Το χειρότερο περιστατικό συνέβη σε μια συναυλία του αμερικάνικου συγκροτήματος ‘Eagles of Death Metal’ όπου τουλάχιστον 100 άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν μέσα στο θέατρο που είχαν πιαστεί όμηροι.

Για να βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους να ενημερώνουν τους φίλους και τις οικογένειές τους ότι είναι ασφαλείς, το Facebook ενεργοποίησε τη λειτουργία ‘Safety Check’, μια νέα υπηρεσία του που λανσαρίστηκε πέρυσι και βοηθάει τις επικοινωνίες αυτών που βρίσκονται σε περιοχές όπου έγινε κάποια καταστροφή ή σε περιστατικά σαν αυτό του Παρισιού.

 ired safe check 01

Κάθε Τρίτη 2G στο Facebook

Οι χρήστες του Facebook στην περιοχή του Παρισιού θα έχουν λάβει ήδη ένα μήνυμα που θα λέει να πατήσουν ένα πλήκτρο που γράφει ‘I’m Safe’ (είμαι καλά), εφόσον είναι ασφαλείς. Η υπηρεσία μετά, στέλνει μια ειδοποίηση σε όλους τους φίλους τους που τους ενημερώνει ότι είναι καλά. Ένα επιπλέον πλήκτρο με τον τίτλο ‘Mark Safe’ (σημείωσε ότι είναι καλά), επίσης επιτρέπει να γνωστοποιήσουμε αν είναι καλά και άλλοι που γνωρίζουμε.

Αν έχετε γνωστούς και φίλους που ξέρετε πως είναι στο Παρίσι, πατήστε εδώ για να έχετε πρόσβαση στη σελίδα του Safety Check του Facebook, όπου θα δείτε αν έχουν (ευχόμαστε το καλύτερο) σημειώσει ότι είναι ασφαλείς.

Απευθυνόμενος στο έθνος του, το βράδυ της Παρασκευής, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ, είπε ότι η Γαλλία θα προστατέψει τους πολίτες της από τέτοιες επιθέσεις με κάθε τρόπο από εδώ και στο εξής.

Το Google προσφέρει δωρεάν κλίσεις του HANGOUTS προς τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις..

από Elichord

Δείτε περισσότερα: