Το DELL 2-IN-1 XPS 12 έρχεται με οθόνη 4Κ!

Το DELL 2-IN-1 XPS 12 έρχεται με οθόνη 4Κ!
ired.gr

Το νέο μικρό υβριδικό λάπτοπ της Dell έρχεται με μια οθόνη όνειρο.

Με το μοντέλο της, XPS 13, η Dell είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στην αγορά, που αποφάσισε να «χτυπήσει» πάλι με ένα ακόμη πιο «προχωρημένο» μοντέλο που πραγματικά προκαλεί. Η κατασκευάστρια από το Τέξας προχώρησε λοιπόν στην παρουσίαση ενός λίγο μικρότερου 12-ιντσου 2 σε 1 (τάμπλετ-λάπτοπ), του XPS12, που είναι έτοιμο για παραγγελία.

ired dell 00

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Microsoft Surface Pro 4

Το XPS 12 είναι ένα υβριδικό τάμπλετ-λάπτοπ με δύο διαφορετικές «κατευθύνσεις», αλλά, όποια κι αν χρησιμοποιήσετε, χρησιμοποιεί σαν κεντρικό επεξεργαστή τον Intel Core m5-6Y54. Αυτός είναι ένας διπύρηνος Skylake επεξεργαστής με Hyper-Threading και συχνότητα ρολογιού στα 1,1 Ghz, που σε λειτουργία Turbo-boost φτάνει τα 2,7 Ghz. Δεν είναι το ταχύτερο τσιπ στον κόσμο, αλλά, σε συνδυασμό, με 8 GB RAM δεν είναι και αργός. Επίσης υποστηρίζει λειτουργία χωρίς καθόλου ανεμιστήρες κι έτσι το συνολικό μηχάνημα θα λειτουργεί εντελώς αθόρυβα.

Πέρα από τον κεντρικό επεξεργαστή και τη μνήμη που μοιράζονται, τα δύο συστήματα διαφέρουν πολύ κατά τα άλλα. Ενώ η οθόνη του απλού XPS 12 είναι ένα μόνιτορ με ανάλυση 1080p, το αναβαθμισμένο μοντέλο XPS 12, έχει μια οθόνη με ανάλυση UHD. Και παρόλο που δεν περιλαμβάνει stylus (γραφίδα), η Dell λέει ότι η οθόνη είναι ευαίσθητη στην πίεση και συμβατή με το υπάρχον stylus της εταιρίας. Μαζί με τη αναβάθμιση του μόνιτορ, ήλθε και η αναβάθμιση του εσωτερικού σκληρού δίσκου, που από τα 128 GB ανέβηκε στα 256 GB (SSD πάντα).

ired dell 01

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Microsoft Surface Book

Παρόλο το μικρό μέγεθος και την υβριδική σχεδίαση αφαιρούμενης οθόνης που το μετατρέπει σε tablet, το XPS 12, δεν υπολείπεται σε χαρακτηριστικά. Υπάρχει ασύρματη δικτύωση Wi-Fi 802.11ac και Bluetooth 4.1 μαζί με ένα ζευγάρι θυρών Thunderbolt 3 που υποστηρίζουν USB 3.1, φόρτιση μπαταρίας, και έξοδο για επιπλέον μόνιτορ μαζί με μία υποδοχή 3.5mm για ήχο και ένα πλήρους μεγέθους SD Card Reader. Το αποσπώμενο πληκτρολόγιο είναι οπίσθιου φωτισμού και περιλαμβάνει ένα ακριβές γυάλινο touchpad, κάτι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα συστήματα 2-σε-1.

Το βασικό μοντέλο κοστίζει 1000$ ενώ το αναβαθμισμένο με την 4Κ οθόνη έρχεται λίγο πιο ακριβά στα 1300$. Αυτή είναι μια πολύ καλή τιμή για τα δεδομένα χαρακτηριστικά του μηχανήματος (άλλωστε είναι το μοναδικό με 4Κ οθόνη). Όπως το DELL XPS 13 έγινε πολύ δημοφιλές, έτσι περιμένουμε ότι και το XPS 12 θα έχει ανάλογη - και ίσως ακόμη μεγαλύτερη -επιτυχία στην αγορά.

Δείτε ακόμη: Google Pixel C: εμπρός στο δρόμο που χάραξε το iPad Pro.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: