Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το TouchOne μπορεί να είναι ο φονιάς του γνωστού μας πληκτρολογίου;

Το TouchOne μπορεί να είναι ο φονιάς του γνωστού μας πληκτρολογίου;
ired.gr

Ένα νέο πληκτρολόγιο εμφανίζεται και απειλεί το γνωστό μας QWERTY με την απλότητα και την ευχρηστία του.

Καθώς η αγορά των smartwatch μεγαλώνει όλο και περισσότερο, έτσι μεγαλώνει και το εύρος των εφαρμογών τους. Τα πληκτρολόγια, για παράδειγμα, είναι ακόμη σε εξέλιξη γιατί οι μικρές οθόνες των smartwatch κάνουν τη δακτυλογράφηση μηνυμάτων σχεδόν αδύνατη για τους περισσότερους. Το TouchOne είναι μια καινούρια εφαρμογή πληκτρολογίου που φιλοδοξεί να επιλύσει το πρόβλημα. Είναι σχεδιασμένο ώστε να μεγιστοποιεί την ενεργό περιοχή της μικρής οθόνης ενός smartwatch και να κάνει την πληκτρολόγηση στον καρπό μας λιγότερο εκνευριστική.

Δείτε βίντεο:

Δείτε ακόμη: Εισάγετε Emoji εικονίδια σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, το TouchOne ξεκίνησε την εκστρατεία του στο Kickstarter με το «σεμνό» στόχο των 7.137$ προκειμένου να επιτύχει την ανάπτυξη μιας εφαρμογής SMS που θα έκανε χρήση του εν λόγω πληκτρολογίου. Η εταιρία το έχει σχεδόν πετύχει καθώς χρειάζεται ένα ακόμη μήνα για να το παρουσιάσει. Αντί της χρήσης του κλασικού QWERTY, το TouchOne τοποθετεί τα γράμματα κυκλικά στην οθόνη με αλφαβητική σειρά.

ired touchone keyboard 01

Έχει 8 πλήκτρα συνολικά, που το καθένα αντιπροσωπεύει τρία ή τέσσερα γράμματα, αντί να έχει 108 πλήκτρα όπως το κλασικό QWERTY. Αυτό συνεπάγεται περισσότερο χώρο στην οθόνη για το κείμενο και ευκολία χρήσης για ανθρώπους με μεγάλα δάχτυλα που δεν μπορούν να «πετύχουν» τα μικροσκοπικά πλήκτρα του QWERTY.

ired touchone keyboard 02

Δείτε ακόμη: 20 μυστικές συντομεύσεις του πληκτρολογίου iPhone

Το TouchOne χρησιμοποιεί χειρονομίες (gestures) για τις τέσσερις εντολές που δέχεται, απελευθερώνοντας έτσι επιπλέον χώρο στην οθόνη του smartwatch. Για παράδειγμα, σύροντας προς τα αριστερά (swipe left) διαγράφουμε, προσθέτουμε κενό διάστημα με ένα χτύπημα (tap) και σύροντας επάνω (swipe up) ενεργοποιούμε το πλήκτρο «SHIFT». Οι «πιθανές λέξεις» (predictions) εμφανίζονται στο κάτω μέρος.

ired touchone keyboard 03

Υπάρχει επίσης ένα ακόμη στρογγυλό πληκτρολόγιο που χρησιμοποιεί επίσης χειρονομίες για τις εντολές του, το Minuum, αλλά ακολουθεί το κλασικό σύστημα QWERTY. Οι χρήστες του TouchOne θα μας ενημερώσουν αναμφίβολα αν το πληκτρολόγιο αυτό είναι καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιούμε με μικρές παραλλαγές εδώ και εκατό χρόνια.

Δείτε ακόμη: Slash, ένα έξυπνο πληκτρολόγιο για sharing.

Αν θέλετε κι εσείς να είστε από αυτούς που θα το δοκιμάσουν, υποστηρίξτε το πρότζεκτ δίνοντας 4$. Με αυτό το ποσόν, παίρνετε επιπλέον ένα σετ από Emoji χαρακτήρες και την εφαρμογή SMS beta. Με αυτήν, μπορείτε να απαντάτε σε μηνύματα χωρίς να κάνετε τον ταχυδακτυλουργό στο smartwatch σας. Η «εκστρατεία» τελειώνει στις 10 Δεκεμβρίου και οι παραδόσεις θα αρχίσουν λίγο αργότερα. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να την υποστηρίξετε στο Kickstarter.

Δείτε ακόμη: iOS 8 - Εγκαταστήστε νέο πληκτρολόγιο

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status