Αλήθεια ή ψέματα; Μύθοι για τις μπαταρίες που πρέπει να ξεχαστούν

Αλήθεια ή ψέματα; Μύθοι για τις μπαταρίες που πρέπει να ξεχαστούν
ired.gr

Οι μπαταρίες λειτουργούν με βάση μία τεχνολογία που δεν έχει αλλάξει δραστικά τις τελευταίες δεκαετίες.

Μύθος: Πρέπει να αφήνετε πάντα την μπαταρία να εξαντληθεί τελείως.

 ired battery myths 01

Οι περισσότερες μπαταρίες στις ηλεκτρονικές μας συσκευές δεν φτάνουν ποτέ μέχρι το 0%.

Όταν το κινητό σας ή το laptop εμφανίζει την ένδειξη 0%, στην πραγματικότητα η χωρητικότητα της μπαταρίας σε ενέργεια είναι περίπου 10%.

Έτσι εξηγείται γιατί ανάβει η οθόνη, όταν πατάτε το Power button, μόνο και μόνο για να εμφανίσει το μήνυμα “Συνδέστε την συσκευή σε φορτιστή” ή “Χαμηλή μπαταρία”.

Τι θα συμβεί εάν αφήνεται την συσκευή να αποφορτίζεται κάθε φορά. Απλά η αποτελεσματικότητα της μπαταρίας θα αρχίσει να φθίνει με το πέρασμα του χρόνου.

Υπολογίστε την ηλικία της μπαταρίας του iPhone

Μύθος: Πάντα φορτίστε τις νέες συσκευές στο 100% πριν την πρώτη χρήση

 ired battery myths 02

Για να είμαστε ειλικρινείς εάν αποφασίσετε να μην ακολουθήσετε αυτήν την οδηγία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην περίπτωση που ακολουθείτε ευλαβικά αυτήν την οδηγία, δεν είναι ότι αλλάζει κάτι.

Οι περισσότερες νέες μπαταρίες μπορούν να ρυθμιστούν από μόνες τους. Η πρώτη φόρτιση μπορεί να υποδείξει στην μπαταρία την “σωστή λειτουργία”. Βέβαια αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο.

Εξοικονόμηση μπαταρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Μύθος: Αποθηκεύστε τις μπαταρίες στην κατάψυξη

 ired battery myths 03

Η ψύξη των μπαταριών δεν είναι απλά κακή, είναι επικίνδυνη.

Η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά κακή για οποιαδήποτε μπαταρία.

Θυμηθείτε ότι οι μπαταρίες αποτελούνται από μία συλλογή χημικών που αποθηκεύουν ενέργεια. Κάνοντας κάτι που διαταράσσει την κατάσταση αυτών των χημικών, μπορεί να φέρει επικίνδυνα αποτελέσματα.

Για να αυξήσετε την διάρκεια μίας αποθηκευμένης μπαταρίας, η Energizer προτείνει αποθήκευση σε θερμοκρασία από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου και σε μέτρια επίπεδα υγρασίας. Αυτό μπορεί να διατηρήσει την μπαταρία από πέντε έως δέκα χρόνια, για τις απλές κυλινδρικές αλκαλικές μπαταρίες, είτε 10 έως 15 χρόνια για τις κυλινδρικές μπαταρίες λιθίου.

Επί τη ευκαιρία, εάν αναρωτιέστε γιατί η μπαταρία του smartphone σας δεν αποδίδει τόσο καλά μετά από 1-2 χρόνια, είναι γιατί όσο περισσότερο χρησιμοποιείς μία μπαταρία τόσο λιγότερο αποδοτική γίνεται.

Διορθώστε προβλήματα διαρροής μπαταρίας στο λειτουργικό iOS 9

από jericho

Δείτε περισσότερα: