Επιτέλους! Google Maps Offline

Επιτέλους! Google Maps Offline
ired.gr

Τι θα κάναμε χωρίς το Google Maps;

Πιθανώς θα βασιζόμασταν ακόμη στα GPS είτε στους αναδιπλούμενους χάρτες. Βέβαια εάν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό ή εάν δεν έχουμε καλό σήμα, το Google Maps μας άφηνε στα κρύα του λουτρού.

Τώρα όχι πια. Με την τελευταία αναβάθμιση το Google Maps μπορεί να μας προσφέρει την ίδια λειτουργικότητα ακόμη και με λειτουργία offline.

Θα χρειαστεί όμως να έχουμε προνοήσει και να κατεβάσουμε τους χάρτες που θα χρειαστούμε εκ των προτέρων. Στην offline λειτουργία μπορούμε να έχουμε οδηγίες, πληροφορίες τοποθεσιών και την δυνατότητα αναζήτησης εντός του χάρτη.

ired google maps offline 01

Η ιδέα για Offline λειτουργία δεν είναι νέα. Αυτή η λειτουργία είχε υπάρξει διαθέσιμη από το 2012 στις εφαρμογές Google Maps. Υπήρχε η δυνατότητα αποθήκευσης μικρών χαρτών, οι οποίοι όμως είχαν την ίδια λειτουργικότητα με ένα screenschot.

Τώρα η ταλαιπωρία τελείωσε. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση και να βρείτε το κοντινότερο εστιατόριο, την καλύτερη παραλία και το πιο δημοφιλές κλαμπ της περιοχής, αρκεί να κατεβάσετε τον χάρτη πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, είτε να έχετε επιλέξει ένα ξενοδοχείο με δωρεάν Wi-Fi.

Αυτά είναι καλά νέα για τους τουρίστες αλλά και για όσους από εμάς ταξιδεύουμε σε περιοχές όπου δεν υπάρχει καλή κάλυψη σήματος.

από jericho

Δείτε περισσότερα: