BlackBerry Priv: Το πρώτο με λογισμικό Android

BlackBerry Priv: Το πρώτο με λογισμικό Android
ired.gr

Ο κόσμος της τεχνολογίας δεν ξέρει πως να αντιδράσει, αλλά μάλλον η κίνηση της BlackBerry έχει έρθει πολύ καθυστερημένα.

Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή η BlackBerry κυκλοφόρησε την τελευταία της συσκευή, την πρώτη της συσκευή με λογισμικό Android.

Η έκδοση του Android είναι η 5.1.1 Lollipop ενώ στο εσωτερικό του έχει εξαπύρηνο επεξεργαστή από την Qualcomm, τον Snapdragon 808, 3 GB RAM και μία Adreno 418 GPU.

O CEO της BlackBerry, John Chen, υποστηρίζει πως δεν θα κατασκεύαζαν ποτέ ένα κινητό Android εάν δεν κατάφερναν να κάνουν το λειτουργικό σύστημα ασφαλές.

Για να το επιτύχουν αυτό έχουν προσθέσει στο OS πολλές δικές τους λειτουργίες. Αυτό μπορεί να κάνει ελκυστική πρόταση το Priv, για την βάση των χρηστών BlackBerry.

 ired blackberry priv 01

Άλλο ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό είναι το συρόμενο φυσικό πληκτρολόγιο που συνοδεύει την μεγάλη οθόνη των 5,4 ιντσών.

Η αντίδραση του τεχνολογικού κόσμου

Οι μέχρι τώρα κριτικές είναι μετριασμένες. Η BlackBerry είναι μία δύσκολη περίπτωση για να μπορέσει κάποιος να την σχολιάσει και να κάνει προβλέψεις.

Ted Kritsonis, Digital Trends

Εάν και προσφέρει μία πιο ασφαλή έκδοση του Android, το Priv δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο.

Κάθε κινητό BlackBerry που κυκλοφορεί φαίνεται σαν να είναι μία μπάρα τσιμέντου στο πόδι της εταιρίας, που καθυστερεί την πορεία της εταιρίας προς τον γκρεμό. Το Priv δεν διαφέρει σε κάτι, δεν μπορούμε να το ονομάσουμε “σωτήρα”.

Joanna Stern, Wall Street Journal

Η πληκτρολόγηση με μία οθόνη Phablet 5,4 ιντσών από πάνω σου, είναι λίγο περίεργη στην αρχή, αλλά μόλις συνηθίσεις, μπορείς να γράψεις μέχρι και 60 λέξεις το λεπτό. Αυτό είναι περίπου 20% πιο γρήγορο από το iPhone και 15% πιο αργό από το συνηθισμένο πληκτρολόγιο των BlackBerry.

Daniel Cooper, Engadget

Το Android δεν μπορεί να σώσει την BlackBerry. Μάλλον η BlackBerry έχει τελειώσει ως κατασκευαστής κινητών.

Τελευταία σκηνή και έξοδος;

Ο John Chen έχει αναφέρει πως θα έβγαζε την εταιρία από των χώρο των συσκευών εάν αυτήν δεν καταφέρει να έχει μία σταθερή επιτυχία.

Το BlackBerry Priv είναι ένα στοίχημα το οποίο μπήκε πολύ αργά στο παιχνίδι. Η BlackBerry ξεκίνησε να αντιμετωπίζει προβλήματα από την κυκλοφορία του iOS και του Android. Πέρασαν τόσα χρόνια και ποτέ δεν κατάφερε να ανακάμψει.

ired blackberry priv 02

Τώρα που τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα η BlackBerry προσπαθεί να ανακάμψει με την χρήση του Android OS. Η πλατφόρμα του iOS είναι αποκλειστικά και μόνο της Apple, οπότε δεν είχε άλλη επιλογή. Στο σύστημα Android όμως υπάρχουν αξιοπρεπείς συσκευές διαθέσιμες από τα 50$ και σε υψηλότερες τιμές μπορεί να βρει κανείς value for money συσκευές από τις νέες εταιρίες στον χώρο των smartphone Xiaomi, Lenovo, Meizu, One+ και Huawei.

από jericho

Δείτε περισσότερα: