Αγορά iPad Pro ή MacBook;

Αγορά iPad Pro ή MacBook;
ired.gr

Πως να επιλέξετε την επόμενη φορητή συσκευή από την Apple

Όπως συνέβη πέρσι με το iPhone 6 και το iPad mini, πάλι δύο προϊόντα της Apple είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Φέτος το iPad Pro με iOS 9 και επεξεργαστή A9X είναι πολύ κοντά στο MacBook που τρέχει OS X El Capitan με επεξεργαστή Intel M.

Και οι δύο συσκευές είναι ιδανικές για ταξίδια, καφετέριες, συνέδρια, για το γραφείο και για το σπίτι. Ποια όμως είναι η καλύτερη για εσάς;

Κόστος

ired ipad pro or macbook 01

Εάν επιλέξετε το πιο οικονομικό μοντέλο του iPad Pro με 32 GB αποθηκευτικό χώρο και λειτουργία Wi-Fi only, θα ξοδέψετε λιγότερα από ότι κοστίζει ένα νέο MacBook.

Εάν θέλετε την πλήρη εμπειρία με υποστήριξη 4G, 128 GB αποθηκευτικό χώρο, το Apple Pencil και το Smart Keyboard, το κόστος είναι αντίστοιχο με του MacBook με επεξεργαστή στα 1.1 GHz.

Βέβαια το MacBook υπάρχει διαθέσιμο και με επεξεργαστή που τρέχει στα 1.3 GHz, σε υψηλότερη τιμή.

Μεταφέρετε τα iMovie έργα σας από το iPhone ή iPad στον υπολογιστή σας Mac

Απόδοση και διάρκεια μπαταρίας

ired ipad pro or macbook 02

To iPad Pro διαθέτει τον επεξεργαστή της Apple A9X, με επεξεργαστή γραφικών PowerVR και συνεπεξεργαστή κίνησης M9. Η Apple υποστηρίζει ότι η συσκευή αποδίδει 10 ώρες με χρήση Wi-Fi ή αναπαραγωγή βίντεο.

Το MacBook διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core M με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 5300. Η Apple υποστηρίζει πως μπορεί να λειτουργήσει συνεχόμενα για 10 ώρες με χρήση Wi-Fi και 9 ώρες αναπαραγωγή βίντεο.

Μέθοδοι εισαγωγής

ired ipad pro or macbook 03

Το MacBook διαθέτει νέο πληκτρολόγιο και TrackPad με Force Click και νέες χειρονομίες. Το iPad Pro από την άλλη διαθέτει οθόνη multitouch και μπορείτε να προσθέσετε εκτός από το πληκτρολόγιο και το Apple Pencil.

Αυτό είναι το πιο δυνατό σημείο του iPad Pro.

Παρουσίαση: Apple iPad Pro

Συνδεσιμότητα

ired ipad pro or macbook 04

Το iPad Pro διαθέτει υποδοχή Lightning connector. Υπάρχουν αντάπτορες για την χρήση περιφερειακών για συσκευές που δεν χρειάζονται ενέργεια από την θύρα USB. Ακόμη, μπορεί να μεταφέρει ήχο και εικόνα μέσω του σχετικού connector.

Το MacBook εάν και διαθέτει USB-C connector, με τον κατάλληλο μετατροπέα μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή.

Αυτό είναι το πιο δυνατό σημείο του MacBook (σε σύγκριση με το iPad).

Ποιο να επιλέξω;

ired ipad pro or macbook 05

Το iPad Pro είναι για όσους δεν είναι πολύ ενθουσιασμένοι με τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Το iPad Pro δεν είναι τόσο ισχυρό όσο τα Laptop, αλλά είναι απλό στην χρήση.

Με το iOS 9 έχει τις βελτιωμένες λειτουργίες που έχουν κερδίσει τα iPad αλλά και πρόσβαση στις εφαρμογές του App Store.

Βέβαια εάν κάποιος καταλήξει στο iPad Pro, θα πρέπει πρώτα να ελέγξει ως επιλογές το iPad Air 2 και το iPad mini 4.

Το MacBook είναι κατάλληλο για όσους θέλουν έναν υπολογιστή. Στο MacBook μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Photoshop, το Lightroom, το Final Cut Pro και άλλες απαιτητικές εφαρμογές. Πρόκειται για τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης και φορητότητας.

Εάν το MacBook ταιριάζει πιο πολύ στις ανάγκες σου θα πρέπει να ελέγξεις μήπως τα MacBook Air και MacBook Pro σου προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Συγκριτικό: iPad Pro ή Google Pixel C;

από jericho

Δείτε περισσότερα: