Εκχώρηση δεδομένων τοποθεσίας σε μία φωτογραφία σε λογισμικό OS X El Capitan

Εκχώρηση δεδομένων τοποθεσίας σε μία φωτογραφία σε λογισμικό OS X El Capitan
ired.gr

Γνωρίζετε πως μπορείτε να εκχωρήσετε την τοποθεσία λήψης μιας φωτογραφίας, στο λογισμικό OS X El Capitan;

Οι τελευταίες εκδόσεις της εφαρμογής “Φωτογραφίες”, επιτρέπουν στους χρήστες υπολογιστών Mac, να προσθέσουν δεδομένα για τη γεωγραφική θέση, σε οποιαδήποτε φωτό έχει αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης εικόνων. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την οργάνωση των φωτογραφιών σας, την κοινή χρήση με όλους τους χρήστες που βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία κατά τη λήψη, καθώς και για μεταγενέστερη ταξινόμηση "αναμνήσεων".

Παράλληλα μπορείτε να διορθώσετε την τοποθεσία μιας φωτογραφίας, εάν κατά την άποψή σας έχει οριστεί λανθασμένα από την εφαρμογή του λογισμικού OS X, φωτογραφίες.

Θα χρειαστείτε την εφαρμογή Φωτογραφίες για λογισμικό OS X έκδοσης 10.11 η νεότερη, προκειμένου να έχετε στη διάθεσή σας το χαρακτηριστικό προσαρμογής των τοποθεσιών.

Διαβάστε επίσης: Τεχνολογίες που δεν θα μας λείψουν

Προσθέστε τοποθεσία σε φωτογραφία στην εφαρμογή Φωτογραφίες

Μπορείτε να προσθέσετε μία τοποθεσία σε μία μεμονωμένη φωτογραφία ή σε πολλές μαζί, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε στην εφαρμογή Φωτογραφίες:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή “Φωτογραφίες” και κάνετε διπλό κλικ στη φωτογραφία που επιθυμείτε να προσθέσετε μία τοποθεσία. Εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πολλαπλή επιλογή από τα άλμπουμ ή τις φωτογραφίες με την προοπτική να εισάγετε την ίδια τοποθεσία.
  • Κάνετε κλικ στο εικονίδιο "i" από τη γραμμή μενού στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”, προκειμένου να αποκαλύψετε το πλαίσιο πληροφοριών της φωτογραφίας και να προσθέσετε μία τοποθεσία.

ired mac add location to photos 01

  • Κάνετε κλικ στην επιλογή "Εκχώρηση τοποθεσίας" και εισάγετε το όνομα της τοποθεσίας που επιθυμείτε, κάνοντας χρήση της αναζήτησης και επιστροφής αποτελεσμάτων από την εφαρμογή "Χαρτών". Επιλέξτε την τοποθεσία που ταιριάζει στη φωτογραφία.
  • Επιστέψτε στην εφαρμογή “Φωτογραφίες” ώστε να αποθηκευτεί η νέα τοποθεσία.

Διαβάστε επίσης: Κάνετε το «χαζό» σας ρολόι «έξυπνο»

Από τη στιγμή της εκχώρησης των δεδομένων θέσης θα εμφανιστεί η τοποθεσία στο πλαίσιο πληροφοριών με την μορφή εικόνας χάρτη, όπως μπορείτε να δείτε στο δικό μας στιγμιότυπο.

ired mac add location to photos 02

Για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος ώστε να υποδείξετε μία τοποθεσία, η οποία να βασίζεται σε χάρτη με τη ρίψη pin (καρφίτσας). Γίνεται μόνο αναζητώντας την τοποθεσία μέσα από την εφαρμογή "Φωτογραφίες".

Από τη στιγμή που έχετε εισάγει την τοποθεσία μιας φωτογραφίας στις πληροφορίες και την αποθηκεύσετε, όλες οι αλλαγές αποθηκεύονται ως geolocation GPS, μέρος των δεδομένων EXIT. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να διαπιστώσετε την ακριβή τοποθεσία της φωτογραφίας, κάνοντας προεπισκόπηση από έναν άλλο υπολογιστή Mac, μέσα από την εφαρμογή Φωτογραφίες ή από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα φωτογραφίας με δυνατότητα ανάγνωσης δεδομένων θέσης.

Διαβάστε επίσης: Μιλήστε στον υπολογιστή σας Mac για να ενεργοποιήσετε την υπαγόρευση

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό ειδικά εάν επιθυμείτε να προσθέσετε επιλεκτικά τοποθεσίες στις φωτογραφίες χωρίς τη χρήση iPhone GPS, με την αυτόματη εκχώρηση κατά τη λήψη από την εφαρμογή “κάμερα”. Το ίδιο ισχύει κι αν θέλετε να απομακρύνετε χειροκίνητα τα δεδομένα EXIF GPS, από ένα αρχείο εικόνας, με σκοπό την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας.

Παραθέσαμε τον τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να εισάγετε δεδομένα τοποθεσίας σε μία φωτογραφία, μέσα από την προεγκατεστημένη εφαρμογή "Φωτογραφίες". Εάν υπάρχουν απορίες σχετικές με τον τρόπο εισαγωγής, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: