Η Apple παράγγειλε Chip για την οθόνη του iPhone 7 από την Synaptics

Η Apple παράγγειλε Chip για την οθόνη του iPhone 7 από την Synaptics
ired.gr

Ίσως αυτό είναι ένα σημάδι ότι η εσωτερική παραγωγή chip από την Apple δεν επαρκεί για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Ήδη σχεδιάζεται το επόμενο iPhone και οι αλλαγές του θα είναι μεγάλες όπως συνηθίζεται κάθε δύο γενιές/χρόνια.

Η Synaptics απέκτησε την Renesas SP Driver, η οποία είναι ο μοναδικός προμηθευτής chip για το LCD των iPhone. Η εξαγορά έγινε πέρσι τον Σεπτέμβριο και η Synaptics είχε ως στόχο να συνεχίσει την συνεργασία. Η ίδια εταιρία προμηθεύει με Chip τις Google, HTC, Microsoft, Samsung, Sony καθώς και άλλες εταιρίες.

Η Apple κινήθηκε ανεξάρτητα και απέκτησε μηχανικούς της Renesas για να δημιουργήσει ένα δικό της Chip, το οποίο θα ήταν Τεχνολογίας TDDI και θα μπορούσε να διαχειριστεί το LCD και την Οθόνη αφής. (touch and display driver integration)

Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να υποστηρίξει την αφαίρεση του home button που έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι βρίσκεται στα σχέδια της Apple.

ired iphone 7 synaptics display 01

Μήπως έρχεται το τέλος του Ηome Βutton για το iPhone;

Η παραγγελία κανονικών Chip από την Synaptics όμως δείχνει ότι η Apple δεν έχει καταφέρει να αναπτύξει ακόμη τα νέα TDDI Chip.

H Apple έχει κατοχυρώσει πολυάριθμες πατέντες για οθόνες με ενσωματωμένο Touch ID και λειτουργίες Trackpad. Όπως φαίνεται όμως είναι πολύ νωρίς για να περάσει αυτή η τεχνολογία στην παραγωγή και δεν θα πρέπει να περιμένουμε στο iPhone 7 να λείπει το κεντρικό κουμπί.

Η Synaptics έχει αναπτύξει το δικό της TDDI Chip, το οποίο επιτρέπει την χρήση λεπτότερων και πιο φωτεινών πάνελ LCD και κορυφαία απόδοση της επιφάνειας αφής. Η μείωση των εξαρτημάτων και τα μειωμένα στάδια κατά την παραγωγή του TDDI chip το κάνουν δημοφιλές για την αγορά των Smartphones και των Tablets καθώς μειώνει και το κόστος κατασκευής.

Φήμες για το iPhone 7 Plus εμφανίστηκαν ήδη

από jericho

Δείτε περισσότερα: