Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να κατεβάσετε YouTube βίντεο στο iPhone σας

Πώς να κατεβάσετε YouTube βίντεο στο iPhone σας
ired.gr

Αν θέλετε να κατεβάσετε YouTube βίντεο στο iPhone σας υπάρχει τρόπος.

Η παρακολούθηση βίντεο από το YouTube στο iPhone και στο iPad ή iPod Touch είναι κάτι εύκολο. Υπάρχει μάλιστα η δωρεάν εφαρμογή YouTube για iOS που κάνει ακόμη πιο εύκολη την παρακολούθηση χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουμε το Safari και να πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα του YouTube.

 ired iphone download youtube videos 01

Όμως τι γίνεται αν θέλουμε ένα βίντεο να το παρακολουθήσουμε offline; Ή αν θέλουμε ένα βίντεο να το βλέπουμε οπότε θέλουμε εμείς και χωρίς να περιμένουμε να κάνει streaming; Και μάλιστα αν είμαστε κάπου που δεν έχει Internet και θέλουμε να έχουμε τα βίντεο στο iPhone/iPad μας από πριν;

Σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει τρόπος να κατεβάσουμε τα βίντεο του YouTube που θέλουμε και να τα φέρουμε στη συσκευή μας και υπάρχουν κάποια εργαλεία γι’ αυτό το σκοπό.

Δείτε ακόμη: Το YouTube σε ασφαλή χέρια με γονικό έλεγχο

Εφαρμογές για το κατέβασμα βίντεο του YouTube

Υπάρχουν αρκετά εργαλεία που βοηθάνε στο κατέβασμα των βίντεο του YouTube. Μερικά είναι σε ιστοσελίδες, άλλα είναι αυτόνομες εφαρμογές στον υπολογιστή σας κι άλλα είναι εφαρμογές που τρέχουν απευθείας στο iOS και άρα και στην iOS συσκευή σας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια από αυτά.

  • ClipGrab: για Windows, OS X, Linux, δωρεάν.
  • KeepVid: (εφαρμογή στο Internet, δωρεάν λειτουργεί σε κάθε πλατφόρμα μέσω του browser σας)
  • Zamzar: εφαρμογή στο Internet, δωρεάν λειτουργεί σε κάθε πλατφόρμα μέσω του browser σας.

ired iphone download youtube videos 02

Δείτε ακόμη: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το YouTube Red

Πώς γίνεται

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε εξαρτώνται από το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε. Διαφορετικά εργαλεία απαιτούν και διαφορετική μεθοδολογία. Οι παρακάτω οδηγίες είναι γενικές και εφαρμόζονται στα περισσότερα, ίσως με κάποιες τροποποιήσεις.

1. Επιλέξτε κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία ανάλογα με τη συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το σκοπό (PC, Mac, iOS συσκευή κλπ).

2. Αφού το έχετε έτοιμο, πηγαίνετε στο YouTube (είτε μέσω του ίδιου του εργαλείου προγράμματος είτε με τον browser σας) και βρείτε το βίντεο που σας ενδιαφέρει.

3. Όταν είστε έτοιμοι να το κατεβάσετε, επιλέξτε σαν format το ΜΡ4 (κάποια εργαλεία δεν επιτρέπουν την επιλογή format, αλλά θα σας δώσουν την επιλογή για δημιουργία βίντεο σε iPhone ή iPad που είναι εξίσου καλή).

4. Όταν το βίντεο κατέβει θα σωθεί είτε στο φάκελο «Λήψεις» του PC ή Mac σας (ή όποιο άλλο φάκελο επιλέξατε) ή μέσα στην εφαρμογή αν το κατεβάσατε απευθείας στο iPhone/iPad σας. Αν κατεβάσατε το βίντεο απευθείας στο iPhone σας πηγαίνετε κατευθείαν στο βήμα 6. Αν το κατεβάσατε στον υπολογιστή σας, αντιγράψτε το στη βιβλιοθήκη του iTunes (σύροντας και αφήνοντάς στο, στο ανοιχτό παράθυρο του iTunes).

5. Έχοντας τώρα το βίντεο στη βιβλιοθήκη του iTunes, κάνετε συγχρονισμό του iPhone/iPod/iPad σας με τον υπολογιστή σας. Κατ’ αυτό τον τρόπο το βίντεο που κατεβάσατε θα περάσει στην iOS συσκευή σας. Σε περίπτωση που έχετε κι άλλα βίντεο στη βιβλιοθήκη του iTunes, τσεκάρετε μόνο αυτό που σας ενδιαφέρουν για να μην περάσουν και τα υπόλοιπα.

6. Αν κατεβάσατε το βίντεο μέσω iOS εφαρμογής, τότε αυτό θα βρίσκεται πιθανότατα μέσα στην ίδια την εφαρμογή και θα μπορείτε να το αναπαράγετε από αυτήν. Υπάρχει μια πιθανότητα να το έχει σώσει μέσα στα Video της iOS συσκευή σας, οπότε κοιτάχτε κι εκεί αν δεν το βρείτε.

Δείτε ακόμη: Αφιερωμένο στους νέους καλλιτέχνες το YouTube for Artists

Η νομιμότητα του όλου εγχειρήματος

Ωραία, μπορούμε να κατεβάσουμε βίντεο, αλλά πρέπει; Δεν είμαστε ηθικολόγοι ούτε αιθεροβάμονες και ξέρουμε ότι όλοι θα κατεβάσουν τα βίντεο που τους αρέσουν. Και μερικές φορές τα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας ή σωστού και λάθους είναι αρκετά δυσδιάκριτα.

Όμως πρέπει να σκεφτούμε κάποια πράγματα. Πολλοί από αυτούς που ανεβάζουν βίντεο στο YouTube δε θέλουν απλά να τα μοιραστούν μαζί μας, αλλά να βγάλουν κάποια χρήματα από τις διαφημίσεις που ενσωματώνονται σ’ αυτά. Για μερικούς ανθρώπους μάλιστα, αυτό είναι και η μόνη εργασία τους. Εξαρτώνται από το πόσες φορές θα δει κάποιος τας βίντεό τους και από τα «Like» και τα «κλικ» στις διαφημίσεις. Όταν λοιπόν εμείς κατεβάζουμε τα βίντεο αυτά για offline παρακολούθηση τους στερούμε από το εισόδημά τους.

ired iphone download youtube videos 03


Παρομοίως, και το YouTube ζει από τις διαφημίσεις και τα «views» προκειμένου να μας παρέχει δωρεάν περιεχόμενο. Εάν να θέλουμε να συνεχίσει αυτό, πρέπει να υποστούμε κάποιες διαφημίσεις ώστε να μη βρεθούμε μετά να πληρώνουμε για αυτά που τώρα έχουμε δωρεάν.

Άρα λοιπόν, καλό θα είναι να μην το κάνουμε σύστημα να κατεβάζουμε βίντεο επειδή απλά μπορούμε, αλλά τουλάχιστον να το κάνουμε με μέτρο και - ει δυνατόν - σε βίντεο που δεν έχουν διαφημίσεις και φαίνεται ότι δεν απασχολεί τον πάροχο και πολύ αν θα τα κατεβάσουμε.

Σε γενικές γραμμές, είναι καλό πάντα να σκεπτόμαστε τις επιπτώσεις των πράξεών μας γιατί επηρεάζουν και εμάς τους ίδιους πέρα από τους άλλους.

Δείτε ακόμη: iPhone Guide: Αναπαραγωγή βίντεο στο παρασκήνιο

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status