Έρχεται νωρίτερα το iPhone 7;

Έρχεται νωρίτερα το iPhone 7;
ired.gr

Αν και η Apple συνηθίζει να εισάγει νέα iPhones στην αγορά κάθε Σεπτέμβριο, εδώ και τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, κάτι τέτοιο ίσως αλλάξει το 2016, με ένα early launch του iPhone 7.

Από το iPhone 5, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2012, όλα τα μοντέλα iPhone έκαναν την εμφάνιση τους περίπου την ίδια περίοδο, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Φέτος, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus έφτασαν στα χέρια των πρώτων καταναλωτών στις 25 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: «Η Apple στο στόχαστρο των γελοιογράφων»

Αυτό το μοτίβο όμως ενδέχεται να αλλάξει. Μια αξιόπιστη αλλά ανώνυμη πηγή δήλωσε στο AppleInsider, ότι το iPhone 7 ίσως κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το πόσο νωρίτερα παραμένει άγνωστο. Πάντως μέχρι και το iPhone 4s, και οι τέσσερις πρώτες γενιές iPhone εμφανίζονταν στα καταστήματα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Το μοναδικό iPhone που κυκλοφόρησε σε άλλη εποχή ήταν το iPhone 4s που λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2011.

ired earlier launch iphone 7 01

iPhone 7 concept από τον Marting Hajek

Αν και τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν, η Apple φαίνεται να ελπίζει να ολοκληρώσει τον κύκλο ανάπτυξης των iPhone 7, με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Αναμένεται ότι η συσκευή της επόμενης γενιάς θα διαθέτει μια εντελώς νέα εξωτερική σχεδίαση, όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε φορά που η συσκευή αλλάζει «αριθμό». Στην προκειμένη περίπτωση θα περάσει από το 6 στο 7.

ired earlier launch iphone 7 02

iPhone 7 concept από τον Marting Hajek

Το φετινό iPhone 6s, όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου με το iPhone 6. Αυτό προκάλεσε τις ανησυχίες των επενδυτών επειδή η ζήτηση για το iPhone 6s θα μπορούσε να φθίνει και οι καταναλωτές να περιμένουν για έναν ανανεωμένο iPhone 7, το επόμενο έτος.

Διαβάστε επίσης: «1000 υπάλληλοι της Intel εργάζονται για το επόμενο iPhone»

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, η Apple, λοιπόν, ίσως ανοίξει, νωρίτερα μέσα στο 2016, ένα παράθυρο για να εμφανιστεί το iPhone 7 και να αποφύγει μια μείωση των πωλήσεων από χρονιά σε χρονιά, όταν ο κύκλος του iPhone 6s πλησιάζει προς το τέλος του.

Διαβάστε επίσης: «Είναι έτοιμη η Apple να γίνει πάροχος κινητής τηλεφωνίας;»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: