Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσοχή! “Το iPhone σας συγχρονίζεται με άλλη βιβλιοθήκη iTunes”

Προσοχή! “Το iPhone σας συγχρονίζεται με άλλη βιβλιοθήκη iTunes”
ired.gr

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνει το μήνυμα “Το iPhone σας συγχρονίζεται με άλλη βιβλιοθήκη”; Ήρθε η ώρα να μάθετε τι σημαίνει.

Κάποιες φορές οι χρήστες συσκευών iPhone, iPad ή iPod touch, λαμβάνουν μηνύματα προερχόμενα από την εφαρμογή iTunes τα οποία προκαλούν τρόμο, κατά τη σύνδεση της συσκευής τους, όπως για παράδειγμα "Tο iPhone (όνομα) είναι συγχρονισμένο με άλλη βιβλιοθήκη iTunes”.

Θέλετε να διαγράψετε τη βιβλιοθήκη και να συγχρονίσετε τη συσκευή σας με αυτό το iTunes;

To παραπάνω μήνυμα δίνει σε εσάς τους χρήστες δύο επιλογές: Να ακυρώσετε την ενέργεια ή να κάνετε διαγραφή και συγχρονισμό. Αυτό θα μπορούσε να ληφθεί από το χρήστη ως "Είστε έτοιμοι να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας από τη συσκευή σας iPhone ή iPod touch”;

ired iphone erase and sync 00

Διαβάστε επίσης: Tempered Glass για iPhone και iPad

Λοιπόν δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ας εξετάσουμε προσεκτικά το συγκεκριμένο μήνυμα της εφαρμογής iTunes, προκειμένου να αναλύσουμε τη σημασία του, καθώς και την ενέργεια "Διαγραφή και συγχρονισμός" και τι ακριβώς θα συμβεί στην πραγματικότητα, εάν την επιλέξετε. Το πλήρες μήνυμα το οποίο θα αντικρίσετε είναι το εξής:

“The iPhone (Name) is synced with another iTunes Library on (Computer). Do you want to erase this iPhone and sync with this iTunes Library?"

Θα πρέπει να σημειώσετε πως μία συσκευή iPhone, είναι δυνατό να συγχρονιστεί μόνο με μία βιβλιοθήκη, μέσα στον ίδιο χρόνο. Η ενέργεια διαγραφής και συγχρονισμού, αντικαθιστά τα περιεχόμενα της συσκευής σας, με το περιεχόμενο της εφαρμογής iTunes στην οποία συνδέσατε τη συσκευή σας. Προφανώς εστιάζουμε την προσοχή μας στη συσκευή iPhone αλλά το ίδιο ισχύει με το iPad ή το iPod touch, υποθέτοντας πως χρησιμοποιούνται αυτές οι συσκευές.

Διαβάστε επίσης: 6 περιπτώσεις όπου η Apple έχει εμπνεύσει αντίπαλες εταιρίες

Ακούγεται ως: Συνολική διαγραφή της συσκευής

Το μήνυμα που διαβάζετε στο αναδυόμενο παράθυρο, είναι τρομοκρατικό "Διαγραφή και συγχρονισμός" σαν να πρόκειται να διαγραφεί εντελώς η συσκευής σας iPhone, iPad ή iPod touch. Όμως το μήνυμα είναι καθ' όλα παραπλανητικό, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια δεν προκαλεί πλήρης διαγραφή, αλλά αφαιρεί μόνο το περιεχόμενο του iTunes από τη συσκευή σας, iPhone.

Τι πραγματικά σημαίνει: Διαγραφή μόνο των πολυμέσων iTunes

Για παράδειγμα, αν έχετε μία μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη για τη συσκευή σας iPhone και κάνετε κλικ στο εικονικό πλήκτρο "Διαγραφή και συγχρονισμός" η μουσική σας βιβλιοθήκη θα αφαιρεθεί αμέσως, αλλά θα παραμείνουν απείραχτες οι επαφές, φωτογραφίες, εφαρμογές και όλα τα υπόλοιπα πολυμέσα. Μόνο η μουσική και περιεχόμενο που αφορά την εφαρμογή iPhone θα εξαφανιστούν, τίποτε άλλο.

Για παράδειγμα δείτε τι θα συμβεί εάν συνδέσετε τη συσκευή σας iPhone, σε έναν νέο υπολογιστή, ενώ συγχρονίζεται με διαφορετικό. Αγγίζοντας την παραπλανητική επιλογή "Διαγραφή και συγχρονισμός" θα αφαιρεθεί η μουσική βιβλιοθήκη και οτιδήποτε αφορά την εφαρμογή iTunes. αλλά μόνο αυτό, δείτε στη γραμμή αποθήκευσης στο στιγμιότυπο:

ired iphone erase and sync 01

Υπάρχουν αρκετά GB διαφορετικού περιεχομένου στη συσκευή μας iPhone, τα οποία παρέμειναν ανέγγιχτα. Το μόνο που έχει αφαιρεθεί είναι η παλιά βιβλιοθήκη iTunes. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εάν το επιθυμείτε, καθώς θα έχετε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: DFU mode: ο πλήρης οδηγός

Εάν παρόλα αυτά, ανησυχείτε μήπως στην προσπάθειά σας να διαγράψετε την παλιά βιβλιοθήκη, διαγραφούν και τα δεδομένα σας, θα σας συμβουλεύαμε να διατηρήσετε αρχικά ένα αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας.

Το παραπάνω μήνυμα θα εμφανιστεί σε περιπτώσεις ακόμη κι αν δεν το έχετε συγχρονίσει ποτέ στη εφαρμογή iTunes και προσπαθήσετε να το συνδέσετε τώρα. Επίσης το ίδιο μήνυμα θα εμφανιστεί στην περίπτωση που έχετε επαναφέρει τη συσκευή σας iPhone και στη συνέχεια την έχετε διαμορφώσει ως νέα ή η επαναφορά έχει γίνει από αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο είχε μεταφερθεί από άλλον υπολογιστή.

Αυτό το μήνυμα δεν έχει αλλάξει από τότε που ο συγχρονισμός μίας συσκευής iPhone, γινόταν αποκλειστικά από την εφαρμογή iTunes και σίγουρα επιθυμούμε κάποια στιγμή να αλλάξει. (να γίνει λιγότερο τρομοκρατικό).

Θέλω να πιστεύω πως έγινε σαφές πως η παραπάνω ενέργεια δεν πρόκειται να διαγράψει ολοκληρωτικά τα δεδομένα από τη συσκευή σας. Παρόλα αυτά αν χρειάζεται να διευκρινίσουμε κάτι παραπάνω, παρακαλώ ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status