Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6 περιπτώσεις όπου η Apple έχει εμπνεύσει αντίπαλες εταιρίες

6 περιπτώσεις όπου η Apple έχει εμπνεύσει αντίπαλες εταιρίες
ired.gr

Το iPhone έχει αποτελέσει πολλές φορές τη συσκευή που επηρεάζει δραματικά την σχεδίαση των υπόλοιπων smartphones.

1. Force Touch

 ired apple inspires 01

Η Huawei κυκλοφορεί μία συσκευή Android ευαίσθητη στην πίεση της οθόνης και ονομάζει τη λειτουργία, Force Touch. Μπορεί να θυμάστε την ίδια λειτουργία να ανακοινώνεται ένα χρόνο νωρίτερα στο Apple Watch.

Η λειτουργία αυτή είναι παρόμοια με τη λειτουργία του 3D Touch στο iPhone 6S.

2. Χρυσά κινητά

 ired apple inspires 02

Κυριολεκτικά. Από την κυκλοφορία του χρυσού iPhone 5S πίσω το 2013, βλέπουμε όλο και πιο συχνά συσκευές Android με χρυσαφί αποχρώσεις. Σίγουρα έχουν υπάρξει χρυσές συσκευές και από άλλες εταιρίες, αλλά από εκείνη την χρονιά ξεκίνησαν πιο δυναμικά να προωθούν τις χρυσές συσκευές τους η Samsung, η HTC και η LG με τα Galaxy S4, One M7 και LG G2 αντίστοιχα.

3. Παράδειγμα προς μίμηση

 ired apple inspires 03

Υπάρχουν μερικές συσκευές Android που μοιάζουν με το iPhone. Υπάρχουν κάποιες άλλες όμως που είναι ολόιδιες με το iPhone. Τρανταχτό παράδειγμα είναι το Sisley S90 από τη Lenovo. Η συσκευή έχει παρόμοιο σχεδιασμό, παρόμοια υλικά κατασκευής και παρόμοια διαφημιστική καμπάνια. Οι κριτικές των χρηστών όμως για την απόδοση της συσκευής ήταν απογοητευτικές.

4. Κομψά Laptop

 ired apple inspires 04

Τα ανάλαφρα Laptop, με μεταλλικό σχεδιασμό, έγιναν δημοφιλή μετά την κυκλοφορία του MacBook Air το 2010.

Εταιρίες όπως η HP κατηγορήθηκαν από μερικούς για αντιγραφή του σχεδιασμού της Apple. Συχνά συγκεντρώνονται λίστες με τα Laptop που μοιάζουν πιο πολύ με τα MacBook.

5. Στρογγυλά εικονίδια εφαρμογών

 ired apple inspires 05

Ακόμη και το ρολόι της Apple έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης. To Gear S2 από τη Samsung είναι μοναδικό και ξεχωριστό από τα υπόλοιπα smartwatches από πολλές διαφορετικές πλευρές. Το μόνο που μας θυμίζει κάτι είναι οι στρογγυλές απεικονίσεις των εφαρμογών που μοιάζουν σαν μικρές φουσκάλες.

6. Το iPad και τα υπόλοιπα Tablet

 ired apple inspires 06

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο iPad το 2010, αυτό δεν ήταν σε καμία περίπτωση το πρώτο Tablet της αγοράς. Ήταν το πρώτο όμως που τράβηξε το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η σχεδίαση της συσκευής. Αυτό φάνηκε και στην συνέχεια αφού όλες οι εταιρίες υιοθέτησαν παρόμοιο σχεδιασμό στα Tablet που κυκλοφόρησαν από το 2010 και μετά.

jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status