Το Microsoft Surface Pro 4 δεν είναι για επισκευή.

Το Microsoft Surface Pro 4 δεν είναι για επισκευή.
ired.gr

Πολύ χαμηλή βαθμολογία παίρνει το Surface Pro 4 στον τομέα των επισκευών.

Άλλη μια συσκευή διαλύεται στα «εξ ων συνετέθη» στο όνομα της έρευνας και της επιστήμης. Το τολμηρό προσωπικό του iFixit πήρε στα χέρια του το Microsoft Surface Pro 4 που μόλις παρουσιάστηκε στην αγορά (μαζί με το αδελφό Surface Book) με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ατυχώς, για τους οπαδούς και ενθουσιώδεις των επισκευών τύπου «καν’ το μόνος σου» φαίνεται πως το Surface Pro 4 ακολουθεί την κακή πορεία και παράδοση των παλαιότερων αδελφών του στον τομέα των επισκευών.

ired microsoft surface pro 4 01

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Microsoft Surface Pro 4

Η βαθμολογία του Surface Pro 4 ήταν 2 στα 10 από την iFixit. Η αποσυναρμολόγηση - όπως θα περίμενε κανείς από ένα tablet της κατηγορίας του - δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Χρειάζονται ειδικά εργαλεία για το άνοιγμα του tablet και, ακόμη και τότε, είναι μια ριψοκίνδυνη διαδικασία καθώς προσπαθεί κανείς να το ανοίξει και να μην το σπάσει. Η ομάδα του iFixit «τρόμαξε» να το ανοίξει και σχεδόν κόντεψαν να σπάσουν την οθόνη στην προσπάθεια.

Ακόμη και μετά το άνοιγμα, η μητρική κάρτα ήταν ουσιαστικά μη-προσβάσιμη, ενώ το μόνο στοιχείο που υπήρχε άνετη πρόσβαση ήταν ο δίσκος SSD που, όπως φαίνεται, είναι και το ευκολότερο κομμάτι που μπορεί να αντικατασταθεί. Μάλιστα, είναι το μόνο τμήμα του Surface Pro 4 που πήρε θετική βαθμολογία.

ired microsoft surface pro 4 02

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα - στη μακριά λίστα που δημιουργήθηκε - είναι το ότι η μητρική κάρτα είναι κολλημένη με ισχυρή κόλλα πάνω στη μπαταρία. Και, παρόλο που η Microsoft αντικατέστησε τις ειδικές (δικής της σχεδίασης) φίσες για τη σύνδεση της οθόνης, αντικαθιστώντας τες με αυτές που έχει και η οθόνη του iPhone, και πάλι η αποσύνδεσή της είναι άθλος. Ευτυχώς, η οθόνη αφαιρείται κάπως ευκολότερα σε σχέση με την οθόνη των προηγουμένων μοντέλων, χάρη στο ότι έγινε κάποια οικονομία στην κόλλα εδώ, από τη μεριά της Microsoft.

Η κόλλα είναι γενικώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στο θέμα της αποσυναρμολόγησης της συσκευής. Μάλιστα, κρατάει τόσα πολλά εξαρτήματα μεταξύ τους, ώστε η επισκευή της - και μάλιστα από κάποιον που θέλει να το κάνει μόνος του - είναι από ασύμφορη έως αδύνατη. Όπως καταλαβαίνετε, αν θέλετε σχεδίαση πιο προσβάσιμη και «σπονδυλωτή» (δηλαδή με τμήματα που κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν), καλύτερα να κοιτάξετε αλλού και όχι στο Surface Pro 4.

Αυτό σημαίνει ότι, αν αγοράσετε ένα Surface Pro 4, καλό είναι να το προσέχετε πιο πολύ κι απ’ τα μάτια σας γιατί η επισκευή δεν είναι επιλογή σας. Ίσως κάποιος πρέπει να ενημερώσει τη Microsoft ότι ανακαλύφθηκαν οι ... βίδες.

Δείτε ακόμη: Συγκριτικό: Microsoft Surface Pro 4 εναντίον Apple iPad Pro

από Elichord

Δείτε περισσότερα: