Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντοπίστε τον κατασκευαστή (TSMC ή Samsung) του A9 επεξεργαστή στο iPhone 6s

Εντοπίστε τον κατασκευαστή (TSMC ή Samsung) του A9 επεξεργαστή στο iPhone 6s
ired.gr

Έχετε αγωνία να μάθε την προέλευση του επεξεργαστή A9 του νέου σας iPhone 6s; Ακολουθήστε τον οδηγό μας.

Ύστερα από το μεγάλο θόρυβο ενός νέου "chipgate" αυτή τη φορά, πολλοί ιδιοκτήτες συσκευών iPhone 6s και iPhone 6s Plus, αναζητούν το μοντέλο επεξεργαστή, που υπάρχει στη συσκευή τους. Η αβάσιμη κατά εμάς ανησυχία, προέκυψε όταν πριν 10 περίπου ημέρες, κάποια tests ανέδειξαν διαφορές μεταξύ του επεξεργαστή A9 της TSMC, ο οποίος κατασκευάζεται με λιθογραφία αρχιτεκτονικής 16nm και του επεξεργαστή της Samsung με λιθογραφική αρχιτεκτονική 14nm.

Ο πρώτος A9 επεξεργαστής της εταιρείας TSMC, βρέθηκε κατά 20% αποδοτικότερος, από τον επεξεργαστή A9, της εταιρείας Samsung (η αναφορά απόδοσης αφορά την κατανάλωση ενέργειας). Πρόσθετες δοκιμές που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, κατέληξαν πως οι διαφορές που εντοπίζονται στους δύο επεξεργαστές είναι ευτελούς αξίας.

Διαβάστε επίσης: Μεταφέρετε τα δεδομένα Υγείας από την τωρινή, στη νέα σας συσκευή iPhone 6s

Συγκεκριμένα το Consumer Reports, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αποκαλούμενο "Chipgate" είναι καθαρά μία ανοησία, παρόμοια με το παρα-φουσκωμένο από πλευράς δημοσιότητας, "Bendgate", πέρυσι. Δοκιμές που έγιναν στους επεξεργαστές, οδήγησαν σε ποσοστό διαφοράς, λιγότερο του 1% για τα δύο chips. Από την άλλη πλευρά τα αποτελέσματα δοκιμών της εταιρείας Ars Technica, έδειξαν σημαντική διαφορά.

ired tsmc or samsung a9 01

Παρότι τα πρώτα tests δεν ανέδειξαν ουσιαστικές και σημαντικές διαφορές, το Geekbench 3, το οποίο πίεσε περισσότερο τους δυο επεξεργαστές, είχε ως αποτέλεσμα να αναδείξει πως ο επεξεργαστής της TSMC άντεξε πιέσεις κατά 28% περισσότερες, από τον επεξεργαστή της Samsung.

H εταιρεία Apple, η οποία φοβόταν πως αργά ή γρήγορα θα γινόταν μία τέτοιου είδους σύγκριση, έσπευσε να δηλώσει πως η μέτρηση ήταν "unrealistic" (μη ρεαλιστική) και "a misleading way to measure real-world battery life" και με παραπλανητικό τρόπο, προσπάθησε να υπολογίσει τη κατανάλωση ενέργειας, κάτι που δεν ισχύει στην πράξη.

Η διαφορά των δύο επεξεργαστών - εάν υπάρχει στην πραγματικότητα - είναι πολύ μικρή και δεν πρόκειται να εντοπιστεί στην καθημερινή χρήση από το μέσο χρήστη των συσκευών. Όμως εάν είστε περίεργοι ως προς το ποιος επεξεργαστής φιλοξενείται από τη συσκευή σας, υπάρχει τρόπος να το ανακαλύψετε.

Διαβάστε επίσης: Αλλάξτε σε συσκευή iPhone ή iPad σε λειτουργικό iOS 9 τον 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης σε 4ψήφιο

Αναζητήστε το είδος του επεξεργαστή της συσκευής σας

Για να πραγματοποιήσετε τη διάφορο-διάγνωση, του επεξεργαστή ενός iPhone 6s ή iPhone 6s Plus, θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή "Battery Memory System Status Monitor" (πρόκειται για δωρεάν εφαρμογή), καθώς δεν είναι δυνατή η αναζήτηση από τις πληροφορίες της συσκευής σας.

  • Κατεβάστε την εφαρμογή από το App Store
  • Αναζητήστε την τρίτη καρτέλα στο πάνω μέρος της εφαρμογής, “System”.
  • Εντοπίστε το μοντέλο "Model" της συσκευής πάνω πάνω στο πεδίο "Device". Ο αριθμός αυτός, θα σας υποδείξει για το αν η συσκευή σας φέρει επεξεργαστή της εταιρείας TSMC A9 16nm ή επεξεργαστή A9 14mn, Samsung.

N71mAP - iPhone 6s με Α9 επεξεργαστή κατασκευασμένο από την TSMC.

N66mAP - iPhone 6s Plus με Α9 επεξεργαστή κατασκευασμένο από την TSMC.

N71AP - iPhone 6s με Α9 επεξεργαστή κατασκευασμένο από τη Samsung.

N66AP - iPhone 6s Plus με Α9 επεξεργαστή κατασκευασμένο από τη Samsung.

ired tsmc or samsung a9 02

Διαβάστε επίσης: Multitasking στο iPad: Πως χρησιμοποιούμε την λειτουργία Slide Over

Αξίζει να αναφερθεί πως χρήστες που ρωτήθηκαν για τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας τους, δεν εξέφρασαν έντονα παράπονα. Ήταν πολύ ευχαριστημένοι κατά τη σύγκρισή τους με την προηγούμενη συσκευή, και όλη η φασαρία η οποία έγινε διαδικτυακά ήταν "πολύ χαμός για το τίποτα”.

Αναφέραμε όλη τη διαδικασία αναζήτησης του μοντέλου A9 επεξεργαστή της συσκευής σας iPhone 6s και iPhone 6s Plus, προκειμένου να εντοπίσετε ποιο μοντέλο επεξεργαστή διαθέτει η συσκευή σας. Θα θέλαμε από κατόχους iPhone 6s και iPhone 6s Plus, που θα δοκιμάσουν την εφαρμογή, να μας ενημερώσουν στα σχόλια για τα αποτελέσματα.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status