Κάνετε εγγραφή video ανάλυσης 4Κ στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus

Κάνετε εγγραφή video ανάλυσης 4Κ στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus
ired.gr

Είστε ευτυχής κάτοχος ενός νέου iPhone 6s ή iPhone 6s Plus; Δείτε πως μπορείτε να κάνετε εγγραφή video υψηλής ανάλυσης 4Κ.

Ένα νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα των νέων iPhone 6s και iPhone 6s Plus, είναι η ικανότητα λήψης 4K ανάλυσης video, μέσω της προεγκατεστημένης εφαρμογής "Κάμερα". Πριν όμως ξεκινήσετε να καταστρώνετε σχέδια για την επόμενη αριστουργηματική κινηματογραφική ταινία σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση καταγραφής υψηλής ανάλυσης, δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο λειτουργικό iOS 9.

Διαβάστε επίσης: Live Photos: Μια νέα συναρπαστική λειτουργία που θα συναντήσετε στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus

Εμείς στις επόμενες γραμμές, θα σας μεταδώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις αλλαγής λειτουργίας, όταν χρειαστεί. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση λήψης, προσφέρει στους περισσότερους χρήστες τη δυνατότητα να συλλάβουν πολύ καλής ποιότητας video, χωρίς να αυξηθεί σημαντικά το μέγεθος του αρχείου και χωρίς τα προβλήματα συμβατότητας, τα οποία σχετίζονται με τον υψηλότερο ρυθμό λήψης καρέ (frame rate) ή την υψηλότερη ανάλυση περιεχομένου.

ired iphone 4k video 00

Αν επιθυμείτε όμως να έχετε πρόσβαση σε επιλογές εγγραφής 4K ή να αυξήσετε τον ρυθμό καρέ των 1080p, στα 60 fps, θα χρειαστεί να προβείτε στις παρακάτω αλλαγές. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως οι επιλογές αυτές δεν βρίσκονται στην προεγκατεστημένη εφαρμογή "Κάμερα", αλλά εντοπίζονται ξεχωριστά στις ρυθμίσεις της συσκευής.

Για να αλλάξετε τις προαναφερθείσες ρυθμίσεις ανάλυσης εγγραφής video, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και κάμερα > Εγγραφή video

Υπάρχει ενδεχόμενο, η Apple να προσθέσει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού της, περισσότερες μορφές εγγραφής. Προς το παρόν υπάρχουν διαθέσιμες 4 τρόποι εγγραφής video για συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus, στο τελευταίο διαθέσιμο λειτουργικό iOS 9.x.

ired iphone 4k video 01

720p στα 30fps

1080p στα 30fps

1080p στα 60fps

4K στα 30fps

Κάθε μία από τις παραπάνω μορφές, έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τους περιορισμούς της, στο μέγεθος αρχείου, στην κίνηση και τη ευκρίνεια της λήψης. Για παράδειγμα, εάν επιθυμείτε να καταγράψετε ένα ζωντανό αθλητικό γεγονός, θα πρέπει να επιλέξετε μορφή 1080p στα 60fps, καθώς ο υψηλότερος ρυθμός λήψης καρέ (frame rate), θα βελτιώσει την απεικόνιση της γρήγορης κίνησης στην τελική μορφή του.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συνδέσετε ένα iPhone στην TV

Ωστόσο, αν η έκδοση αποθηκευτικού χώρου της συσκευής είναι στα 16 GB αποθηκευτικού χώρου και πρέπει να καταγράψετε μεγάλης διάρκειας γεγονότα, θα σας συστήναμε να χρησιμοποιήσετε ανάλυση 720p στα 30fps, καθώς είναι και ο τρόπος παραγωγής μικρότερου μεγέθους αρχείων.

Η Apple προσφέρει καθοδήγηση πάνω σε αυτό το κομμάτι για κάθε μορφή, στο τέλος της λίστας, υπολογίζοντας πως 1 λεπτό καταγραφής video απαιτεί αποθηκευτικό χώρο περίπου 60MB (720p στα 30fps), αγγίζοντας τα 375MB, στην υψηλότερη ανάλυση λήψης .

Παρά το αυξημένο μέγεθος του αρχείου ανάλυσης , εκτιμούμε πως χρήστες οι οποίοι θέλουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα λήψης εικόνας και ευελιξίας, θα επιλέξουν την μεγαλύτερη μορφή. Για να αλλάξετε τη λειτουργία εγγραφής σε υψηλή ανάλυση , αγγίξτε απλά την επιλογή στις ρυθμίσεις και στη συνέχεια μεταβείτε στην εφαρμογή της κάμερας. Θα παρατηρήσετε μία οπτική ένδειξη κοντά στο πλήκτρο ελέγχου του κλείστρου, ώστε να γνωρίζετε σε ποια ανάλυση συλλαμβάνετε video.

ired iphone 4k video 02

Παρόμοιες οπτικές ενδείξεις θα εμφανιστούν και για τις υπόλοιπες επιλογές εγγραφής, με την εικονική ένδειξη 720 να δηλώνει την ανάλυση 720p στα 30fps και την ένδειξη 60FPS να δηλώνει την ανάλυση 1080p στα 60fps. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει καμία οπτική ένδειξη στην εφαρμογή της κάμερας για την προεπιλεγμένη ανάλυση 1080p στα 30fps.

Γρήγορη εναλλαγή επιλογής ανάλυσης, δυστυχώς δεν μας προσφέρει το λειτουργικό iOS 9. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που επιθυμείτε να αλλάξετε επιλογές εγγραφής, θα πρέπει να ανατρέχετε στις ρυθμίσεις της συσκευής, όπως προαναφέρθηκε. Οι περισσότεροι χρήστες το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν μία συγκεκριμένη ανάλυση εγγραφής video για όλες ανεξαιρέτως τις λήψεις, όμως οι προχωρημένοι ίσως ενοχληθούν από τον περιορισμό εύκολης εναλλαγής, καθώς χρησιμοποιούν πολλαπλούς τρόπους κατά τη διάρκεια λήψεων.

ired iphone 4k video 03

Διαβάστε επίσης: Αλλάξτε σε συσκευή iPhone ή iPad σε λειτουργικό iOS 9 τον 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης σε 4ψήφιο

Άλλες επιλογές εγγραφής video

Παρότι οι περισσότεροι χρήστες είναι εξοικειωμένοι με τις επιλογές εγγραφής video στις Ρυθμίσεις του λειτουργικού iOS, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε και την επιλογή εγγραφής υψηλού ρυθμού καρέ (ultra-high frame rate), εγγραφή αργής κίνησης "SLO-MO". Από το μενού ρυθμίσεων ακολουθείτε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και κάμερα > Αργή κίνηση

Εδώ οι επιλογές σας περιορίζονται σε δύο μορφές: 1080p στα 120fps ή 720p στα 240fps. Οι προηγούμενης γενιάς συσκευές iPhone, έχουν την ικανότητα λήψης υψηλού ρυθμού καρέ video, περιορισμένες όμως σε χαμηλότερη ανάλυση 720p. Tα νέα δεδομένα αφορούν τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, τα οποία δύναται να κάνουν καταγραφή video ανάλυσης 1080p στα 120fps. Η ανάλυση αυτή σας παρέχει ένα σχετικά ποιοτικό video αργής κίνησης προκειμένου να συνθέσετε video με την τυπική ανάλυση λήψης του video.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: