Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αποκάλυψη του password

Η αποκάλυψη του password
ired.gr

Password: ******** Μπορείς να μάθεις τι κρύβεται πίσω από τους αστερίσκους οποιουδήποτε password, σε 30 δευτερόλεπτα. Χωρίς να είσαι hacker. Κι αυτό πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις για την ασφάλεια των κωδικών σου.

Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε εγγραφή και να χρησιμοποιήσετε τα ίδια usernames και passwords που χρησιμοποιείτε πάντα και παντού; Το έχουμε κάνει όλοι και είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.

ired hidden password 01

Διαβάστε επίσης: «Πώς να ορίσετε αλφαριθμητικό συνθηματικό για το iPhone/iPad;»

Πιο συγκεκριμένα, όταν επισκέπτεστε ένα καινούριο site και θέλετε να φτιάξετε ένα λογαριασμό, αφού εισάγετε τα στοιχεία σας, ο browser σας ρωτάει αν θέλετε να αποθηκεύσει το password για μελλοντική χρήση. Δηλαδή την επόμενη φορά που θα κάνετε log in, το password να είναι ήδη γραμμένο με αστερίσκους ή τελίτσες και εσείς απλά να πατήσετε enter. Φαίνεται βολικό και γρήγορο και το password είναι κρυμμένο. Γιατί, λοιπόν, να μην το κάνετε;

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!

Νομίζετε ότι το συνθηματικό είναι καλά κρυμμένο πίσω από τους αστερίσκους αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να αποκαλυφθεί από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε χρησιμοποιείτε τον Chrome, το Firefox ή το Safari.

Πώς εμφανίζεται το password

Αν δεν μας πιστεύετε, ακολουθήστε τις σύντομες οδηγίες και σε 30 δευτερόλεπτα θα δείτε το συνθηματικό σας γραμμένο με κανονικά γράμματα.

Διαβάστε επίσης: Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας; (DFU mode restore)

Απλά πατήστε στο πεδίο που βρίσκονται οι μαύρες τελίτσες με δεξί κλικ, επιλέξτε Επιθεώρηση Στοιχείου (Inspect Element) και αμέσως θα εμφανιστεί ένας HTML κωδικός. Θα σας φανεί ακαταλαβίστικος αλλά δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις προγραμματισμού. Απλά κάντε διπλό κλικ στη λέξη ‘password’ και αντικαταστήστε την με τη λέξη ‘text’. Κοιτάξτε ξανά στο πεδίο του συνθηματικού. Το καλά κρυμμένο συνθηματικό σας αποκαλύφθηκε.

ired hidden password 02

Είναι τόσο εύκολο που ακόμη κι ένα παιδί που έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας μπορεί να το κάνει.

Διαβάστε επίσης: «Η Yahoo θέλει να ξεχάσεις το password σου»

Προστατέψτε τα passwords

ired hidden password 03

Αν κάποιος μάθει το password σας, κι εσείς το χρησιμοποιείτε κατά κόρο σε όλους τους λογαριασμούς σας, θα μπορεί να εισέρχεται σε αυτούς, ανενόχλητος, χωρίς εσείς να το καταλάβετε καν. Για να μην βρεθείτε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, μπορείτε, είτε να μην αφήνετε τον browser να απομνημονεύσει τον κωδικό, είτε να αποκτήσετε ένα password manager. Η καλύτερη δωρεάν επιλογή είναι το LastPass. Αν θέλετε μια επαγγελματική λύση, το 1Password είναι εξαιρετικό. Αγοράστε το εδώ. Η version για το iOS είναι δωρεάν και κάνει χρήση του αισθητήρα Touch ID.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status