Εύκολες οδηγίες διαχείρισης του ήχου στο πρόγραμμα περιήγησης Safari

Εύκολες οδηγίες διαχείρισης του ήχου στο πρόγραμμα περιήγησης Safari
ired.gr

Αποσυμφορήστε ηχητικά το πρόγραμμα περιήγησης Safari με απλές οδηγίες χρήσης.

Εάν στα Windows χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης της Google Chrome, τότε θα γνωρίζετε πως είναι αρκετά εύκολο να εντοπίσετε ποια ή ποιες καρτέλες εκπέμπουν ήχο. Το ίδιο εύκολο είναι και να απενεργοποιήσετε τις καρτέλες αυτές στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Όμως όταν πρόκειται να αναφερθούμε στο λογισμικό OS X El Capitan και το πρόγραμμα περιήγησης Safari, η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική. Αυτό δεν σημαίνει πως οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε είναι πολύπλοκες, κάθε άλλο. Η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Safari η οποία ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών (WWDC 2015) έφερε μερικά καταπληκτικά νέα χαρακτηριστικά, ανάμεσά τους την κεντρική σίγαση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συνδέσετε ένα iPhone στην TV

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ήχο από το πρόγραμμα περιήγησης Safari, εμείς έχουμε τη λύση, καθώς θα σας εξηγήσουμε απλούς τρόπους, με τους οποίους εύκολα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ήχο. Ακολουθήστε μας:

Προκαλέστε σίγαση στις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης Safari στο λογισμικό OS X E Capitan

Για να προκαλέσετε σίγαση σε μία ανοιχτή καρτέλα δεν απαιτείται να κατέχετε το νέο λογισμικό της Apple. Είστε ένα κλικ μακριά. Αγγίξτε το εικονίδιο με το ηχείο πάνω δεξιά στην καρτέλα που εκπέμπει τον ήχο και ο ήχος θα απενεργοποιηθεί προσωρινά. Δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο το εικονίδιο που πρέπει να αγγίξετε στο λογισμικό OS X El Capitan για τη σίγαση μεμονωμένων καρτελών του προγράμματος Safari.

ired mute safari 01

Διαβάστε επίσης: 13 Apple προϊόντα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Απενεργοποιήστε τον ήχο από όλες τις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης Safari, με μία κίνηση

Ο εντοπισμός της ένοχης καρτέλας η οποία εκπέμπει ήχο, δεν είναι μία πολύ εύκολη υπόθεση, διότι παρόλο που έχετε το εικονίδιο για να εντοπίσετε μία καρτέλα, εάν έχετε πολλές καρτέλες, ενδεχομένως το εικονίδιο να κρύβεται. Από την άλλη πολύ πιθανό είναι να θέλετε να προκαλέσετε σιγή σε όλες τις καρτέλες, για να δεχθείτε μία τηλεφωνική κλήση για παράδειγμα. Δείτε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Ανοίξτε μία νέα καρτέλα η οποία δεν παράγει κάποιον ήχο στο πρόγραμμα περιήγησης Safari.
  • Aγγίξτε τώρα το εικονίδιο με το ηχείο, προκειμένου να σταματήσουν να εκπέμπουν ήχο όλες οι καρτέλες. Εάν επιθυμείτε να καταργήσετε τη σίγαση, αγγίξτε εκ νέου το εικονίδιο του ήχου (σε νέα καρτέλα) ώστε να τον επαναφέρετε σε όλες τις καρτέλες.

Σημειώστε το εξής: Εάν προσπαθήσετε να εφαρμόσετε τα παραπάνω βήματα σε μία καρτέλα η οποία ήδη παράγει ήχο, τότε θα επιτύχετε σίγαση μόνο στη συγκεκριμένη καρτέλα και όχι σε όλες.

ired mute safari 02

Διατηρήστε τον ήχο σε μία καρτέλα και απενεργοποιήστε τον στις υπόλοιπες καρτέλες του προγράμματος περιήγησης Safari

Πάμε και σε μία δυσκολότερη ενέργεια. Από την παραπάνω διαδικασία, έχετε και την επιλογής της διατήρησης του ήχου σε μία καρτέλα από το πρόγραμμα περιήγησης Safari, αλλά απενεργοποίηση από τις υπόλοιπες. Στις παραπάνω οδηγίες προϋπόθεση ήταν η καρτέλα που θα ανοίξετε για να απενεργοποιήσετε όλες τις υπόλοιπες, να μην εκπέμπει κάποιον ήχο.

Διαβάστε επίσης: Ποιο MacBook είναι για σας;

Όμως εδώ θα κινηθούμε λίγο διαφορετικά. Κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της καρτέλας στην οποία επιθυμείτε να διατηρήσετε τον ήχο, τότε θα προκαλέσετε "σιγή ιχθύος", σε όλες τις υπόλοιπες ανοιχτές καρτέλες. Η ικανότητα του προγράμματος περιήγησης Safari στο νέο λογισμικό OS X El Capitan, διαχείρισης του ήχου, είναι πραγματικά εξαιρετική.

Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, να αποσυμφορήσουν ηχητικά, το πρόγραμμα περιήγησης. Σύντομα θα επανέλθουμε στο πρόγραμμα περιήγησης Safari και στα νέα χαρακτηριστικά του, στο λογισμικό OS X El Capitan. Έως τότε, εάν έχετε απορίες πάνω στη συγκεκριμένη μεθοδολογία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: