Οι πωλήσεις της Samsung δείχνουν σημαντική ανάκαμψη

Οι πωλήσεις της Samsung δείχνουν σημαντική ανάκαμψη
ired.gr

Φαίνεται πως η Samsung έχει πια ξεπεράσει τις δυσκολίες στις πωλήσεις Smartphones.

Η τελευταία διετία ήταν αρκετά δύσκολη για τον ηλεκτρονικό γίγαντα της Κορέας.

Η σειρά Galaxy είναι εξαιρετικά δημοφιλής αλλά δεν κατάφερε να παράγει το ίδιο κέρδος με τις συσκευές του ανταγωνισμού, όπως το iPhone.

Ένα μέρος του προβλήματος της Samsung δεν είναι μόνο ο ανταγωνισμός από την Apple αλλά και από κατασκευαστές smartphone με την πλατφόρμα του Android, όπως η HTC, η LG και άλλες πιο “οικονομικές” εταιρίες, όπως η Xiaomi και η Huawei.

 ired samsung sales 01

H Apple κυριαρχεί στο High-end μέρος της αγοράς smartphones. Ειδικά μετά την περσινή κυκλοφορία των iPhone 6 και 6 Plus, η Apple κυριαρχεί και στις μεγάλες οθόνες.

iPhone 6 Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, υπάρχει νικητής;

Στο τρίτο τετράμηνο του 2015 η Samsung είχε κέρδη $6,45 δις. Μπορεί να μην ανακοίνωσε τον αριθμό των συσκευών που πώλησε, αλλά ανέφερε σημαντική αύξηση στον αριθμό των συσκευών, η οποία όμως δεν αντικατοπτρίζεται τόσο έντονα στα έσοδα της εταιρίας λόγω των μειώσεων στην τιμή των Galaxy S6 / S6 Edge και λόγω του μεγάλου αριθμού πωλήσεων συσκευών low/mid range.

 ired samsung sales 02

Το τμήμα mobile της Samsung είχε αύξηση κερδών κατά 33%, ενώ το τμήμα που αφορά τα chip και τις οθόνες διπλασίασε τα κέρδη του.

Παρόλαυτα η Samsung δεν είναι αισιόδοξη για μία μελλοντική ανάκαμψη σύντομα. Οι προβλέψεις τους για το τέταρτο τετράμηνο του 2015 αναμένουν βέβαιη πτώση των εσόδων.

Ως απάντηση η Samsung σχεδιάζει για πρώτη φορά να κυκλοφορήσει τη νέα ναυαρχίδα της εκτός των μεγάλων συνεδρίων τεχνολογίας. Η κυκλοφορία του Galaxy S7 αναμένεται τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ο στόχος της Samsung είναι να προσφέρει όσο γίνεται πιο γρήγορα εναλλακτική επιλογή στους υποψήφιους αγοραστές των iPhone 6s και 6s Plus.

jericho

Δείτε περισσότερα: