Miitomo, που είναι ο Mario;

Miitomo, που είναι ο Mario;
ired.gr

Απογοητευτικά τα πρώτα δείγματα του νέου Nintendo game για iOS.

Η Nintendo για πολλά χρόνια αντιστεκόταν στο να κατασκευάσει παιχνίδια για smartphones, όμως από ότι φαίνεται οι αντιστάσεις αυτές κάμφθηκαν. Ο πρώτος τίτλος παιχνιδιού, σε συνεργασία με τη DeNA, είναι γεγονός. Λέγεται Miitomo και θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο του 2016, μαζί με άλλους τέσσερις τίτλους παιχνιδιών.

ired nintendo ios games 01

Το παιχνίδι θα είναι δωρεάν αλλά θα περιέχει in app αγορές. Πρόκειται για ένα ψηφιακό κόσμο, όπου ο κάθε χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί το δικό το avatar, τα Miis και θα επικοινωνεί με τους υπόλοιπους φίλους του. Αν και δεν μοιάζει πολύ με παιχνίδι, αλλά για ακόμη έναν τρόπο επικοινωνίας (επειδή δεν έχουμε αρκετά social media μάλλον), η Nintendo το παρουσιάζει ως έναν τρόπο εμψύχωσης όλων όσων διστάζουν να μιλήσουν και να μοιραστούν πράγματα για τον εαυτό τους. Μάλιστα, ο λόγος που η κυκλοφορία του θα αργήσει μερικούς μήνες ακόμη είναι γιατί η εταιρεία θέλει να ενημερώσει τους χρήστες για το τι ακριβώς είναι το Miitomo.

ired nintendo ios games 02

Διαβάστε επίσης: «Τα καλύτερα παιχνίδια του 2014 για το iPhone»

Το Miitomo ίσως τα πάει καλά και πετύχει αλλά φανταστείτε τον ενθουσιασμό του κοινού αν το πρώτο παιχνίδι της Nintendo για την iOS πλατφόρμα ήταν το Super Mario; Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες αντιδράσεις του κοινού ήταν αυστηρές. Με δεδομένο ότι η Nintendo «άργησε» να κάνει το βήμα και να φτιάξει παιχνίδια για το iOS, το Miitomo διέψευσε τις προσδοκίες γιατί όλοι περίμεναν να παίξουν Super Mario, Donkey Kong ή Zelda στο iPhone ή στο iPad. Επίσης, το γεγονός ότι δεν είναι ακριβώς ...παιχνίδι αλλά στην ουσία άλλος ένας τύπος social media για περισσότερο sharing προσωπικών στοιχείων αποθάρρυνε αρκετούς χρήστες. Φανταζόμαστε ότι υπάρχουν πολλοί που θα προτιμούσαν να πληρώσουν για να αποκτήσουν ένα από τα γνωστά παιχνίδια της Nintendo στο κινητό τους, παρά να κατεβάσουν δωρεάν ένα νέο, άγνωστο app.

ired nintendo ios games 03

Όλη η αρνητική διάθεση του κοινού αντικατοπτρίστηκε και στη μετοχή της Nintendo, η οποία έπεσε κατά 10%, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Miitomo.

Διαβάστε επίσης: «Πόση RAM χρειάζεται για να παίζουμε παιχνίδια;»

Δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για το ποια θα είναι τα άλλα τέσσερα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο του 2016 αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης: «Απολαύστε τα παιχνίδια του iPhone στη μεγάλη οθόνη του Mac σας»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: