Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να συνδέσετε ένα iPhone στην TV

Πώς να συνδέσετε ένα iPhone στην TV
ired.gr

Πώς να συνδέσετε μια iOS συσκευή στην τηλεόραση χωρίς Apple TV.

Μπορούμε να συνδέσουμε ένα iPhone, iPad, ή iPod Touch σε μια τηλεόραση ή ακόμη και σε προβολέα με τη βοήθεια ενός καλωδίου-μετατροπέα και ενός καλωδίου HDMI. Από τη στιγμή που η τηλεόραση ή ο προβολέας έχει είσοδο HDMI μπορείτε να προβάλετε την οθόνη του iPhone/iPad /iPod απευθείας στην οθόνη αυτή. Κάτι τέτοιο είναι πολύ καλό για παρουσιάσεις, ταινίες, βίντεο και πολλά άλλα. Το βίντεο εξόδου από την iOS συσκευή μπορεί να είναι σε ανάλυση 1080p HDTV και βεβαίως εξάγεται και ο ήχος, ο οποίος ακούγεται από τα ηχεία της τηλεόρασης ή του προβολέα ή όποια άλλα έχετε συνδέσει πάνω τους.

ired connect iphone to tv 02 

Αν δε θέλετε τη μέθοδο του καλωδίου, υπάρχει και η μέθοδος μέσω AirPlay, αλλά αυτή απαιτεί επιπλέον συσκευές όπως μια Apple TV, ενώ με τη μέθοδο που θα πούμε, δε χρειάζεστε τίποτε άλλο πέρα του καλωδίου. Να σημειωθεί πως σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν τηλεοράσεις από διάφορες εταιρίες (Samsung, LG, Sony, Vizio) που θα έχουν ενσωματωμένη την επιλογή του AirPlay, και οι χρήστες θα μπορούν να συνδέεουν τις iOS συσκευές τους απευθείας.

 

Δείτε ακόμη: Σύνδεση PC με Τηλεόραση

 

Τι χρειάζεστε

Για να εξάγετε λοιπόν την εικόνα του iPhone σε μια TV, χρειάζεστε:

  • Την iOS συσκευή βέβαια (iPhone/iPad/iPod Touch),
  • Την τηλεόραση ή τον προβολέα που πρέπει να έχει είσοδο HDMI,
  • Ένα καλώδιο HDMI,
  • Ένα καλώδιο-μετατροπέα Lightning Digital AV Adapter for iPhone & iPad

ired connect iphone to tv 02

Στην παραπάνω εικόνα, βλέπετε το συγκεκριμένο καλώδιο-μετατροπέα που έχει, πέραν της HDMI θύρας, μια επιπλέον θύρα lightning, για φόρτιση της iOS συσκευής σας.

Από τη στιγμή που έχετε όλα τα παραπάνω, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Πώς γίνεται

  • Βεβαιωθείτε ότι η iOS συσκευή είναι ανοιχτή.
  • Συνδέστε το ειδικό καλώδιο μετατροπέα στην iOS συσκευή σας (στη θύρα lightning).
  • Συνδέστε το καλώδιο HDMI στην είσοδο HDMI του καλωδίου - μετατροπέα από τη μία μεριά και στην TV ή προβολέα από την άλλη (στη αντίστοιχη HDMI θύρα τους).

ired connect iphone to tv 03

  • Επιλέξτε την κατάλληλη είσοδο στην TV σας (αν συνδεθήκατε σε τηλεόραση), ώστε να δείτε την οθόνη του iPhone στην οθόνη της TV (αν είστε στην είσοδο κεραίας, επιλέξτε την κατάλληλη είσοδο HDMI όπου συνδέσατε την iOS συσκευή σας στις ρυθμίσεις της TV σας).
  • Μόλις βρεθεί η κατάλληλη είσοδος στην TV, το iPhone/iPad, iPod Touch, θα αναγνωρίσει αυτόματα τη δεύτερη οθόνη και θα αντικατοπτρίσει το περιεχόμενο της οθόνης του στην TV/προβολέα.

ired connect iphone to tv 04

Μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την iOS συσκευή σας ως συνήθως με το περιεχόμενο της οθόνης του να αντικατοπτρίζεται στην οθόνη της TV/προβολέα. Μπορείτε να κάνετε μια παρουσίαση, να παίξετε ένα παιχνίδι, να δείτε μια ταινία, να δείτε φωτογραφίες κλπ.

ired connect iphone to tv 05

Αν τη συσκευή σας την έχετε όρθια, θα είναι όπως στις παραπάνω φωτογραφίες, με μεγάλες μαύρες μπάρες στα πλάγια και την οθόνη του iPhone στο κέντρο. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να έχετε την iOS συσκευή σας πλάγια ώστε να αντιστοιχούν οι αναλογίες της σε αυτές της TV και να βλέπετε μια πιο φυσιολογική εικόνα. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το orientation lock ώστε να μπορείτε να αλλάξετε από όρθια σε πλάγια όψη.

ired connect iphone to tv 06

ired connect iphone to tv 07

Κάτι τέτοιο βοηθάει επίσης με εφαρμογές που υποστηρίζουν την πλάγια όψη επίσης πέρα από την κάθετη. Σε κάθετη όψη, η εικόνα δεν είναι και τόσο ευχάριστη.

Τελικά

Μπορεί να μην είναι τόσο βολικός - λόγω των καλωδίων - ο συγκεκριμένος τρόπος σύνδεσης μιας iOS συσκευής σε μια μεγάλη οθόνη TV ή προβολέα, όσο το ασύρματο AirPlay, αλλά είναι φθηνότερος (δε χρειάζεστε μια Apple TV) δεν παρουσιάζει προβλήματα και έχει φορητότητα (το κυριότερο). Είναι πολύ πιο εύκολο να κουβαλάτε δυο καλώδια μαζί σας αν θέλετε κάπου να κάνετε μια παρουσίαση, π.χ, με το iPad σας, παρά να κουβαλάτε την Apple TV.

Επίσης, οι ρυθμίσεις που χρειάζονται για να λειτουργήσει ο τρόπος αυτός είναι πολύ λιγότερες (απλά βρίσκετε το σωστό HDMI κανάλι στην TV ή τον προβολέα), σε σχέση με τις πιθανές ρυθμίσεις που θα χρειαστεί το AirPlay ή τα προβλήματα σύνδεσης που μπορεί να παρουσιαστούν, αν μεταφέρετε μια Apple TV από δω κι από κει.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status