Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίσκος SSD 16ΤΒ με απίστευτες ταχύτητες!

Δίσκος SSD 16ΤΒ με απίστευτες ταχύτητες!
ired.gr

Η Samsung παρουσιάζει ένα τεράστιο πρωτότυπο δίσκο SSD με ταχύτητα 6.2 gigabytes/second.

Πόσο γρήγοροι μπορούν να γίνουν οι SSD σκληροί δίσκοι; Αυτή η ερώτηση υπάρχει στο μυαλό κάθε «κολλημένου» με την τεχνολογία. Και η απάντηση είναι πολύ περισσότερο από ότι φανταζόμαστε.

Όχι μόνο ταχύτεροι, αλλά και μεγαλύτεροι μάλιστα. Ο νέος πρωτότυπος δίσκος της Samsung που απευθύνεται σε επιχειρήσεις, μοντέλο ΡΜ1725, όχι μόνο είναι 15,63ΤΒ σε χωρητικότητα, αλλά και μπορεί να διαβάζει συνεχόμενα με ταχύτητες της τάξης των 6.2GBps. Για να καταλάβετε για τι μιλάμε, αυτή η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από τη μέση ταχύτητα μιας μνήμης DDR3!

Βέβαια, αφού αυτή η τιμή είναι που η Samsung υπερηφανεύεται περισσότερο, θα περίμενε κανείς άλλες μετρήσεις να είναι κατώτερες, αλλά δεν είναι. Μετρώντας τις τυχαία προσπελάσιμες αναγνώσεις, ο δίσκος πέτυχε το εξωπραγματικό νούμερο των πάνω από ένα εκατομμύριο λειτουργιών εισόδου/εξόδου ανά δευτερόλεπτο (input/output operations per second - IOPS). Αυτό είναι κάτι που ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητες οποιουδήποτε SSD της αγοράς μέχρι τώρα.

Αν και αργότερη, η τυχαία ταχύτητα εγγραφής ήταν εξίσου μεγάλη, φθάνοντας τις 4000 τυχαίες εγγραφές σε 343.000 συνολικά IOPS κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Η συνεχόμενες εγγραφές φθάνουν το επίσης τεράστιο νούμερο των 2GBps! Μιλάμε για ένα δίσκο θηριωδών επιδόσεων σε κάθε επίπεδο.

ired ssd 16 tb 01

Αν και ένας τέτοιου μεγέθους και επιδόσεων δίσκος φτιάχτηκε με το σκεπτικό της χρήσης σε εταιρικούς σέρβερ, παρά για καταναλωτική χρήση - ας πούμε για παιχνίδια - θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε μια τέτοια τεχνολογία να περνάει και στην καταναλωτική αγορά - και με δεδομένη την ιστορία της Samsung, ίσως αυτό δεν αργήσει. Αυτό που είναι πιθανότερο όμως, είναι ότι θα χρειαστεί μια υποδοχή PCI Express μεγάλης ταχύτητας για να μπορέσει να διαχειριστεί όλο αυτό το εύρος διαύλου με τη Samsung να προτείνει ήδη τη χρήση του νέου PCIe 3.0 x8 slot.

Αν και πιθανότατα θα είναι μια μέρα διαθέσιμος και σε κανονικό μέγεθος 2,5 ιντσών, το γεγονός ότι αυτού του είδους το σύστημα αποθήκευσης έχει αρχίσει να πεθαίνει, ίσως ανοίγει το δρόμο για ακόμη πιο ισχυρά και μικρά λάπτοπ.

Απλά μην περιμένετε κάτι τέτοιο να είναι φθηνό όταν θα πρωτοεμφανιστεί στην αγορά. Και μάλιστα σ’ αυτό το μέγεθος.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status